16 12
發新話題

新模式

[Close]

新模式

在兩邊的英中隨機抽出10隻英
每邊各可選
再在中立軍抽出10隻英
讓玩家選擇
呢個模式可以令街場團戰多元化
唔會只係玩死某隻英雄...
當然玩家也可以選擇v英

引用:
原帖由 9佬 於 2012-1-20 20:42 發表
每邊各可選
再在中立軍抽出10隻英
讓玩家選擇
呢個模式可以令街場多元化
當然玩家也可以選擇v英 ...
建議唔比玩家v其他英只可以v果30隻英入面其中一隻
為左避免d人搶黎搶去 我覺得輪流揀會好d 類似棄保咁 但唔棄對面英 只有保英隨機抽邊一軍開始揀 次序由顏色決定

例如織田軍揀先

咁就織田揀1隻(紅色) - 聯合揀2隻(橙色和綠色) - 織田揀2隻(藍色和淺藍) - 聯合揀2隻(粉紅和深灰) - 織田揀2隻(紫色和黃色) - 聯合揀1隻(淺灰色)

引用:
原帖由 **不良字眼**佬 於 2012-1-20 20:42 發表
每邊各可選
再在中立軍抽出10隻英
讓玩家選擇
呢個模式可以令街場多元化
當然玩家也可以選擇v英 ...
咁玩法咪好煩 ?

引用:
原帖由 HDXZ 於 2012-1-20 20:50 發表

建議唔比玩家v其他英只可以v果30隻英入面其中一隻
為左避免d人搶黎搶去 我覺得輪流揀會好d 類似棄保咁 但唔棄對面英 只有保英隨機抽邊一軍開始揀 次序由顏色決定

例如織田軍揀先

咁就織田揀1隻(紅色) - 聯合揀2隻 ...
同大陸張圖個模式一模一樣.......

引用:
原帖由 ho93526 於 2012-1-20 21:44 發表

其實係同dota一樣

大陸張圖都係參考佢黎整
同埋你淨係指出左同大陸張圖一樣但係又唔講改左會發生咩事係有咩居心?

引用:
原帖由 ho93526 於 2012-1-20 21:44 發表

我從來沒有玩過大陸信長

那些年的Archer 達jai(磨柱佬) 說:
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1

yo
支持下
go
你好

又出新mode
作者唔怕死咩..
又比人話抄,無新意,無聊,垃圾架啦
算數啦

引用:
原帖由 紅白藍 於 2012-1-20 23:01 發表
又出新mode
作者唔怕死咩..
又比人話抄,無新意,無聊,垃圾架啦
算數啦
唔試過點知?
信長宜家更新得咁慢就係可能因為你D諗法
講真
作者出圖出快少少
改改下就平衡架啦
都唔明D人插乜野

我覺得樓主同埋2樓既IDEA吾錯 但我覺得我的方案更爽YY

首先 拿 一見到就冷靜小小先 吾好即刻小我著 我認為可行的..

樓主想更多元化 其實可以試下令V英既範圍增大至可以V晒全場既英

但系織田有聯合既英 聯合有織田既英 當然系屈機LA 所以要平衡返小小

1) V到對軍英雄既機會要系比正常低100%

2) 一場最多只可以V到1隻對軍既英雄

3) 為防止搶英 禁V既等待時間要比其他多5-10秒

4) 如果想關閉v全場英哩個功能 就要系頭20秒由紅/橙打-vall 其中1個打都會關閉

引用:
原帖由 ★LuN=) 於 2012-1-21 15:55 發表
我覺得樓主同埋2樓既IDEA吾錯 但我覺得我的方案更爽YY

首先 拿 一見到就冷靜小小先 吾好即刻小我著 我認為可行的..

樓主想更多元化 其實可以試下令V英既範圍增大至可以V晒全場既英

但系織田有聯合既英 聯合有織田 ...
第4項有問題.
點解要默認開啟?
正常都應該係默認關閉..

我發覺呢個區d人都幾好笑下
你又想學新版咁 ?
不過我話你知 你咁樣只會害左張圖
到時一出咪又係無人玩
你唔好以為自己好有創意

冇乜意義..............

引用:
原帖由 鼻屎獸 於 2012-1-21 17:30 發表
我發覺呢個區d人都幾好笑下
你又想學新版咁 ?
不過我話你知 你咁樣只會害左張圖
到時一出咪又係無人玩
你唔好以為自己好有創意
我覺得你都幾好笑下
你又想做網絡英雄?
不過我話你知 你咁樣只會害左自己
到時出句聲咪又係冇人理
你唔好以為自己講野好有道理