18 12
發新話題

新英雄-信行

[Close]

新英雄-信行

信行係信長的細佬..信行希望世界和平,而信長則希望征服世界.所以係佢地15year 時佢地就分開左各自生活..信短一直暗中幫助平民擊退織田軍和強盜.平民為了保護信短,而一直唔肯暴露信短的真面目,所以後代無人知有信行呢個人。

所屬軍隊︰中立軍
主要屬性︰靈活
初始生命︰700
初始法力︰500
攻擊距離︰-近戰英雄
作用︰秒殺英雄

1技 致命沖擊
使用方法︰按下W鍵,再點選你的目標單位
法力消費︰75/85/95/105
等候時間︰15
傷害100/150/200/200)並 減甲(10/15/20/25) 持續9秒 。
效果︰信短先橫砍,再挑空 挑空期間無敵0.5秒 造成200 點傷害並減甲20點 持續9秒。

2技 迴避斬
使用方法︰按下E鍵,自動對自身範圍
法力消費︰150
等候時間︰15
傷害: 100/200/300/400  自身500範圍。
效果︰信短瞬間砍擊並轉後,被擊中的人暈眩2秒..砍擊其間無敵0.5秒。

3技 反擊
使用方法︰被動技能
法力消費︰0
等候時間︰0
效果︰信短被攻擊時有一定機率發動反擊,迴避攻擊(只限物理攻擊) 並增加50%攻速和暴擊100%暴1.2倍持續3秒
[5/10/15/20%]。

大技 終結突擊
使用方法︰按下T鍵 ,再選取你的目標
法力消費︰300/380
等候時間︰60
傷害:自身攻擊的 100%/200%  施展後50% 發動暴擊4倍 持續35秒
效果︰信短瞬間沖前到敵人面橫砍造成1點傷害和暈眩0.5秒 信短再跳起儲氣1秒 再斬擊地下,造成自身範圍200%物理傷害和暈眩3秒 並增加暴擊。

D技  極速沖擊
使用方法: 按下D鍵 可點選地下
法力消費:0
等侯時間:使用後必須死亡後才能再發動

傷害:每0.2秒自身20/50/100%混沌傷害  直線沖前2000距 不可改變方向(沖擊2000距時間約為1秒)

效果:信行儲氣並向前,直線向前沖2000距,沖擊傷害因應信行儲氣時間 1秒=20% 2秒=50% 3秒=50% 其間不可改變方向. 敵人沒在暈眩狀態下會阻擋信行的沖擊,敵人會受到信行原地沖擊,每秒做成100%自身傷害,最高為500%

*1300和800此類AI不能阻擋信行沖擊.最高受200%傷害

呢個魔量減唔到呢個甲量,炮成180魔先減12仲要單體
另外持續時間?

2技範圍?
此類近身範圍暈
另外前期過強,同類技應為100/120/140/160魔暈0.5/1/1.5/2秒

3技呢類叫做被動技
迴避率比同類技高,而有太強附加效果?

大技:
暈眩0.5秒 信短再跳起儲氣1秒 再斬擊地下

已水

仲有唔該創作時用真有其人的人物(少至有歷史記載或傳說),
另外傷害方面極為不清楚,
建議跟參考下各人技能,用比較好的表達方式

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-6-29 19:02 發表
呢個魔量減唔到呢個甲量,炮成180魔先減12仲要單體
另外持續時間?

2技範圍?
此類近身範圍暈
另外前期過強,同類技應為100/120/140/160魔暈0.5/1/1.5/2秒

3技呢類叫做被動技
迴避率比同類技高,而有太強附加效果?

大 ...
好,thx
2技係係範圍 1技扣甲係6/7/8/9秒
前期點會勁0.0招大100%前期好廢,得1xx傷,仲廢過d小招...同埋佢d技咁樣.我較到佢d血一開波得777血平衡返
同埋招大係無視魔免暈,但無傷..暈果0.5秒,之後可以閃走.閃走的話就唔會中招大,不過我2技秒3技.2技完再大=ok

英雄的話可以轉人的

EW吹箭T 秒殺

引用:
原帖由 單哂3條路 於 2012-6-29 19:31 發表
EW吹箭T 秒殺
物天.300x2=600 -25甲.都唔會話秒殺掛.

引用:
原帖由  我 於 2012-6-29 19:30 發表

好,thx
2技係係範圍 1技扣甲係6/7/8/9秒
前期點會勁0.0招大100%前期好廢,得1xx傷,仲廢過d小招...同埋佢d技咁樣.我較到佢d血一開波得777血平衡返
同埋招大係無視魔免暈,但無傷..暈果0.5秒, ...
1技未改
2技我想問幾多範圍

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-6-29 23:01 發表

1技未改
2技我想問幾多範圍
2技自身500

信長細佬係信行........仲有你點整個起始777血出黎

引用:
原帖由 香腸 於 2012-6-30 19:17 發表
信長細佬係信行........仲有你點整個起始777血出黎
信短作架渣,改返做信行LO
佢D技屈,所以開波得777血暈,雙電就死

引用:
原帖由  我 於 2012-6-30 19:24 發表
信短作架渣,改返做信行LO
佢D技屈,所以開波得777血暈,雙電就死
信長裏面加1點力量=25血
點出到7血T_T/

引用:
原帖由 不死的金川 於 2012-6-30 19:27 發表

信長裏面加1點力量=25血
點出到7血T_T/
咁改做750 血

d技完全睇唔明..

引用:
原帖由  我 於 2012-6-30 19:40 發表
咁改做750 血
750...咁係咪智英=,=
仲要500法...

同埋比三圍啦-.-

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-6-30 20:40 發表

750...咁係咪智英=,=
仲要500法...

同埋比三圍啦-.-
30力
60敏
50智

引用:
原帖由  我 於 2012-6-30 23:11 發表
30力
60敏
50智
30力?