發新話題

信長改動建議

[Close]

信長改動建議

將信長2技直接改廢,但咩都冇真係唔好
個人建議可以加其他效果去代替一下
如果咁樣改法會唔會平衝好多?
如果每波降低左20傷的話,即是兩波冇左40傷
大大削弱左信長洗兵能力,如果加番依啲效果,起碼令玩家GUR番啲

1lv:破甲,裝甲值-5,法術抗性-10%刺傷令到行動不便,緩速20%,持續5秒
2lv:破甲,裝甲值-10,法術抗性-20%刺傷令到行動不便,緩速40%,持續5秒
3lv:破甲,裝甲值-15,法術抗性-30%刺傷令到行動不便,緩速60%,持續5秒
4lv:破甲,裝甲值-20,法術抗性-40%刺傷令到行動不便,緩速80%,持續5秒

引用:
原帖由 himstart 於 2012-6-6 11:49 發表
將信長2技直接改廢,但咩都冇真係唔好
個人建議可以加其他效果去代替一下
如果咁樣改法會唔會平衝好多?
如果每波降低左20傷的話,即是兩波冇左40傷
大大削弱左信長洗兵能力,如果加番依啲效果,起碼令玩家GUR番啲

1lv: ...
樓主你是否_的
出地王都唔掂啦咁
唔好一味自high

引用:
原帖由 我是j佬 於 2012-6-6 12:53 發表

樓主你是否_的
出地王都唔掂啦咁
唔好一味自high
這張圖命叫信長的野望,唔係雜碎的野望
信長勁有咩問題?做咩要減佢傷?
既然減佢傷的話,用番第二啲野代替係唔係好正常?

其實..信長洗兵學1技是常識吧
咪當早d學囉
學1點都夠啦.

至於你所講既破甲+法術抗性再加上緩速
實在有點誇張

咁樣既話敵方幾經辛苦捱到地藏王都無用啦

減40傷, 多左強化妖火強化放逐並緩速80%..仲要5秒

加多把雪走/梅毒/毒弓....

「呢喃的歌聲」

4lv:破甲,裝甲值-20,法術抗性-40%刺傷令到行動不便,緩速80%,持續5秒
2技落石電卷可以殺到2000血

引用:
原帖由 於 2012-6-6 14:03 發表
其實..信長洗兵學1技是常識吧
咪當早d學囉
學1點都夠啦.

至於你所講既破甲+法術抗性再加上緩速
實在有點誇張

咁樣既話敵方幾經辛苦捱到地藏王都無用啦

減40傷, 多左強化妖火強化放逐並緩速80%..仲要5秒

加多把 ...
你可知道差40傷會演化成有300同冇300既分別
如果玩信長既人因為咁樣改冇300,真係興過火屎
如果唔用番咁既效果代替番,叫人點服
仲有信長既主角威能唔係一般雜卒,雜碎,雜魚可比
其他人咁改叫屈機,信長咁改係非常正常,知道嗎?

回復 6# 的帖子

但係我覺得40傷換唔到咁多正面效果...

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-6-6 15:20 發表
但係我覺得40傷換唔到咁多正面效果...
殺到同殺唔到差好遠,冇番咁上下效果補唔番40傷

引用:
原帖由 himstart 於 2012-6-6 15:23 發表

殺到同殺唔到差好遠,冇番咁上下效果補唔番40傷
但係你計返,-40%抗性招2技已經加左200(350->550)傷,會唔會有D誇張?

回復 9# 的帖子

唔誇張,本身都540傷。差40血人家會走,到時冇哂技,點殺?
所以我講既有我道理,而且玩信既人都默認主角威能
咁改大部分人都舉腳贊成。

回復 10# 的帖子

好似中間有D誤會咁,
我指招2技有-40%抗性效果後會變左對英雄有550傷害
無既話係350,而未改前則為378傷
簡單來講字面上就係786傷,
咁都冇問題?
仲未計破甲

其實同樣係遠距範圍暈技:
伊達: 500傷,1.2秒暈
宗茂: 450傷 1.6秒暈
信長既2技已經係不合理地多暈秒好多,
而且仲有加攻,
計埋破甲即係每下加約50%攻擊力,
即係一下最少多210攻,計埋本身攻擊力,
當有埋線字400攻(當然一定唔只),即係額外410攻?

主角威能都冇咁誇張...

樓主搞笑..
1招細技有3個效果
破甲 緩速 扣法抗
呢招囉黎做大絕都得啦

回復 12# 的帖子

仲有一個效果叫傷害......

引用:
原帖由 紅白藍 於 2012-6-6 15:57 發表
樓主搞笑..
1招細技有3個效果
破甲 緩速 扣法抗
呢招囉黎做大絕都得啦
冇辦法鬼叫信長係主角咩....
其實冇咩冇可能,2技都有加攻
咁樣有以上既效果有咩出奇?????

引用:
原帖由 himstart 於 2012-6-6 16:16 發表

冇辦法鬼叫信長係主角咩....
其實冇咩冇可能,2技都有加攻
咁樣有以上既效果有咩出奇?????
問題係咁多效果,已經超越左主角威的限度變成屈機了...

發新話題