36 123
發新話題

大寒上の書

[Close]

大寒上の書

大寒上の書
合成方法:冰計之書+水計之書+孫子兵法之頁=¥14050
效果:在700範圍內做成水災,每1秒做成200傷害,然後天上會落下冰雪,使敵人受到得傷害加劇,每秒會額外受到上次傷害的1/3,例如:第一次系200,第2次系200+200/3=267,第3次系267+267/3=356,第4次的傷害為356+356/3=475,第五次系475+475/3=633,第六次系633+633/3=844,第7次系844+844=1125。加埋有3700傷)持續7秒,cd70秒
另外傷害對自己人系同量既回復。

大家睇完,先唔好覺得佢好屈先,我捻左好耐,佢既平衡性系無問題的。
對比起風傷同大炎,其實呢本書既傷害是比他們低的,仲要貴過佢地(風傷400*13=5200傷,大炎更加高)
佢既亮點其實系佢系比較短既時間做成大傷害,同埋回血既功能。現時都沒有強大既救人物品,呢本書應該系第一樣。

...好似冇乜用咁 開魔水之後你就回唔到自己人血

其實這一樣已經製作完成,不過不是你這樣的- -
大寒上之書像有點怪怪- -

引用:
原帖由 BSL 於 2011-12-6 17:42 發表
...好似冇乜用咁 開魔水之後你就回唔到自己人血
我指的是對敵人就3700傷,對自己人就回3700血...

引用:
原帖由 春風掃落葉 於 2011-12-6 19:18 發表

我指的是對敵人就3700傷,對自己人就回3700血...
扣人有法抗
但係回血就冇.

引用:
原帖由 不死的金川 於 2011-12-6 19:34 發表

扣人有法抗
但係回血就冇.
系,這就是我的想法,這本書看似比風傷低傷,其實好實用.
例如山王大技+6525 大約7秒左右,這本書做成的傷(3700)比風傷(2800)還要高
同埋,山王團戰通常系織田出,但系面對聯合2cut,好大機會未出大就死.
咁可以就算出唔到大,比人cut,都仲有好強既回血(回3700hp),咁樣生存機會大好多.

引用:
原帖由 春風掃落葉 於 2011-12-6 20:21 發表

系,這就是我的想法,這本書看似比風傷低傷,其實好實用.
例如山王大技+6525 大約7秒左右,這本書做成的傷(3700)比風傷(2800)還要高
同埋,山王團戰通常系織田出,但系面對聯合2cut,好大機會未出大就死.
咁可以就算出唔到 ...
但係直爆個d就..
我懷疑上忍直爆唔洗血期...對面有背水都唔洗驚
一個大寒車落去.上忍+血.d兵死晒
直爆同樣道理...
如果呢把野個效果可以重復....咁...
5隻英直爆   3把...基本上普攻都應該直爆到...
回成萬血...

引用:
原帖由 不死的金川 於 2011-12-8 20:49 發表

但係直爆個d就..
我懷疑上忍直爆唔洗血期...對面有背水都唔洗驚
一個大寒車落去.上忍+血.d兵死晒
直爆同樣道理...
如果呢把野個效果可以重復....咁...
5隻英直爆   3把...基本上普攻都應該直爆到...
回成萬血... ...
咁又無得重複....咁大炎都無得重復啦!
其實我想令到把野同大炎相反,
大炎就可以爆塔.慢人,控場同高傷
大寒就短期內高傷,多hp回(其實第一秒回200only),仲要系貴d..
我捻唔會唔平衡掛.....

個名好似怪左小小
Ng wing yung

回血始終多得濟..
我認為最盡係1000

其實頭3秒既回血加埋好少咖喇......
信長真系無咩救人物品囖..

其實嚴格上黎說沒有問題

一本不遜色於太炎的計 只是太便宜了

建議:合成方法 冰計之書+水計之書+孫子兵法之頁+伏魔輪杖=17050

能力:增加135點智慧,降低25%負面法術傷害
效果:在700範圍內做成水災,每1秒做成200傷害,然後天上會落下冰雪,使敵人受到得傷害加劇,每秒會額外受到上次傷害的1/3,例如:第一次系200,第2次系200+200/3=267,第3次系267+267/3=356,第4次的傷害為356+356/3=475,第五次系475+475/3=633,第六次系633+633/3=844,第7次系844+844=1125。加埋有3700傷)持續7秒,且友軍英雄回復敵軍受到此書傷害的一半血量(取最大者),cd100

引用:
原帖由 a807101 於 2011-12-12 14:24 發表
其實嚴格上黎說沒有問題

一本不遜色於太炎的計 只是太便宜了

建議:合成方法 冰計之書+水計之書+孫子兵法之頁+伏魔輪杖=17050

能力:增加135點智慧,降低25%負面法術傷害
效果:在700範圍內做成水災,每1秒做成200傷害, ...
風技都要啊!點解要伏魔輪杖?

佢攪廢左我本野好多.....
其實本野真系好平衡,唔能夠即時人,需要一段時間先回到好多血,系戰術運用上又有另一個層次.

引用:
原帖由 春風掃落葉 於 2011-12-25 12:41 發表
佢攪廢左我本野好多.....
其實本野真系好平衡,唔能夠即時人,需要一段時間先回到好多血,系戰術運用上又有另一個層次.
平唔平衡呢d野真係要測試過先知..
都係個句
往往d人成日話某d野屈/bt
但係出埸率又唔係高
既然屈就自然應該多人用架啦,但係真正又...
例子太多.就唔一一例舉
一樣道理..希望樓主睇得明

36 123
發新話題