29 12
發新話題

建築工程師

[Close]

建築工程師

英雄名稱︰建築工程師
所屬軍隊︰中立軍
主要屬性︰智慧
生命值︰950
法力值︰340
攻擊範圍︰700

1技︰緊急維修
用法︰選擇後,點算指定目標的友軍建築
效果︰立即修復指定的友軍建築[750/1000/1250/1500]點生命值,等候時間10秒。
附加條件︰每3LV才能升1LV
(後記︰我希望可以90秒內修理好1條路的所有建築物)

2技︰人工護牆
用法︰選擇後,點算指定目標的友軍建築
效果︰為指定的友軍建築加上泥土護牆,可降低所受的物理傷害[10/20/30/40]點,近戰敵人每攻擊1次都會扣[0.5%/1%/1.5%/2%]生命,持續40秒,等候時間20秒。
(後記︰我希望卒仔打建築物可以幾乎唔痛,只有強大的兵及英雄先可以傷到它們,減低它們受傷程度同時造就敵人汁錢機會,令施法者需加以判斷)

3技︰安全工序[被動]
效果︰在範圍1100內所有友方單位及建築物,增加每秒[5/10/15/20]點回血速度、[3%/6%/9%/12%]攻擊力,以及[10%/20%/30%/40%]攻擊速度。

大技︰防空洞
用法︰選擇後,點算一個地方以建造調堡
效果︰建造調堡,英雄可進入調堡內避難,在調堡內的英雄可增加每秒[11/22]點回血速度,整個地圖只能有1個調堡,等候時間140秒。
調堡詳細效果︰生命為[2000 / 4000],裝甲為強化,有[20/25]點,近戰敵人每攻擊1次都會扣[10/18]點生命,調堡永久持續,直至被自行拆除或被人破壞。
(後記︰我諗緊好5好加箭塔或者強化調堡生命)

天生技︰A級牌照[被動]
效果︰增加所有友軍建築5點裝甲

後記︰一直以尼,信長之野望都缺乏了「建築」這個項目,一直都冇英雄可以為自己的建築物做點東西,眼白白見到箭塔努力奮抗外敵,見到CAMP比人係咁打,但係都咩都做5到。

如果E位英雄誕生的話,建築物將可獲福利。
後記II︰我希望E隻英5單只幫手保護單單1條路既建築物,而係3條路的,仲5單只淨係箭塔,而係包埋150同埋騎兵營/軍營、甚至城牆,
          以用作對抗最強大的攻城英雄組合以及總攻擊,希望回復者留意!

1技認真?
10秒回1500血
點玩牙
20秒可以將紅血箭塔回番晒

加施法時間30秒for 1技,2.3技效果除5.就出得街.同埋大技永久?

1技認真? 10秒回1500血,點玩牙? 20秒可以將紅血箭塔回番晒!
箭塔有3450HP至4350HP,初期要20秒先回返晒,後期就要30秒,要回返晒2座塔就要40/60秒,要回返晒6座塔就要120/180秒,要回返晒6座塔+3個150就要150/210秒。
加施法時間30秒for 1技,2.3技效果除5.就出得街,同埋大技永久?
1技提議->無可能,話名「緊急修理」嘛! 必須立即施法!
2技3技提議-->效果除5? 咩效果? 所有? 講清楚D!
大技未諗到點搞   不如你地幫手諗下

1技黎講 即使係完全唔識玩嘅新手 用呢隻英係咁死 人地都爆唔到條路啦 係咁補
2技我認為幾好 即使比人清場 然後全上反攻 都唔洗比兵仔咁易gg
3技無意見
大技就... 唔識比意見= =

但有呢隻英嘅可能性近乎0 始終太過天馬行空....

引用:
原帖由 spiker 於 2012-3-1 16:50 發表
1技認真? 10秒回1500血,點玩牙? 20秒可以將紅血箭塔回番晒!
箭塔有3450HP至4350HP,初期要20秒先回返晒,後期就要30秒,要回返晒2座塔就要40/60秒,要回返晒6座塔就要120/180秒,要回返晒6座塔+3個150就要150/210秒。
加施法時 ...
前期20秒回好
仲點爆塔?
玩晒啦 死守

作用是?
壓路不似太壓吧

1技黎講 即使係完全唔識玩嘅新手 用呢隻英係咁死 人地都爆唔到條路啦 係咁補
你肯定? 面對總攻爆塔英都爆唔到條路?
2技我認為幾好 即使比人清場 然後全上反攻 都唔洗比兵仔咁易gg
3技無意見
大技就... 唔識比意見= =
但有呢隻英嘅可能性近乎0 始終太過天馬行空....
5會掛

前期20秒回好,仲點爆塔? 玩晒啦! 死守。
爆塔方法太多!

作用是? 壓路不似太壓吧
守城! 保護!

= =? 用黎守? 冇技食兵?
冇技食兵係E隻英既缺點之一

= =? 用黎守?  冇技食兵?
酒逢知己千杯少 話不投機半句多

打一次就扣2%....high死人

引用:
原帖由 spiker 於 2012-3-1 18:11 發表
1技黎講 即使係完全唔識玩嘅新手 用呢隻英係咁死 前期人地都爆唔到條路啦 係咁補
你肯定? 面對總攻同爆塔英都爆唔到條路?
3技無意見
大技就... 唔識比意見= ...
打少左前期兩隻字 即使係總攻同爆塔英  你唔係自己一個玩 都有隊友 隊友守 你補 即使會戰最少都會戰半分鐘 夠你用3次
而且未講裝 出本水計 果一路總攻完全唔係問題

打一次就扣2%....high死人
本多、真田狂打塔夠high死人
打少左前期兩隻字 即使係總攻同爆塔英  你唔係自己一個玩 都有隊友 隊友守 你補 即使會戰最少都會戰半分鐘 夠你用3次
隊友? 如果隊友死晒呢? 通常人地出總攻都係等隊友死晒架bo!
而且未講裝 出本水計 果一路總攻完全唔係問題
水計,maybe得la

回復 12# 的帖子

咁當然唔係玩哂啦 我無話過佢無敵

本多、真田靠攻速食飯,你甘樣等於叫佢地自殺

0壓路力
對面主肥哂咪又係唔夠打
爆塔前殺左隻野先咪一樣=,=

29 12
發新話題