發新話題

[交流] 我覺得阿凱係勁過卡卡西

[Close]

我覺得阿凱係勁過卡卡西

雖然阿凱好似同卡卡西打成平手,
但係見到阿凱爆七門, 真係好勁, 一招便可以秒人
阿凱的速度, 力量都比卡卡西還要強大.
卡卡西的雷切, 相對於尾獸彈威力平平, 不能造成大範圍傷害
卡卡西的神威, 能打中人便是穩勝, 但是發動時間長, 別人高速移動也不能發動
寫輪眼的能力強如天照, 不也是被雷影避了? 強如須佐之男, 不也是被雷影打穿?
除非卡卡西是天才忍者, 能像四代一樣會飛雷神之術, 否則都唔可能同阿凱打成平手
大家點睇?

阿凱得體術炸wo ........................................

引用:
原帖由 小狂Yrr 於 2012-2-17 19:01 發表
阿凱得體術炸wo ........................................
在寫輪眼的眼中, 所有忍術會被看穿, 並且被複製..
寫輪眼進化到後來, 會自然得到像神一樣的能力,
這些能力幾乎凌駕所有忍術的威力, 根本不再需要複製其他人的忍術.
能破寫輪眼不是靠強大的體術便是驚人的查克拉
要不是四代機智過人, 他的飛雷神之術只是險勝斑

神威88

險勝(斑) =] 是阿飛
險勝都係win
寫輪眼又點? 飛雷神係最快 係煩d要寫印式姐 ...

卡卡西的雷切 切斷左條閃電 ...阿凱去?觸電十世
神威? 卡卡西一轉眼講:神威 立即出招
阿凱爆七門 都要時間講咩門咩門
你覺得邊個快d?

寫輪眼的能力強如天照, 不也是被雷影避了? 強如須佐之男, 不也是被雷影打穿?
唔好用影級同佢比 E架係講緊阿凱 唔係雷影 =]

而且凱的能力有負荷.限制

引用:
原帖由 yat1243yat 於 2012-2-17 22:41 發表
險勝(斑) =] 是阿飛
險勝都係win
寫輪眼又點? 飛雷神係最快 係煩d要寫印式姐 ...

卡卡西的雷切 切斷左條閃電 ...阿凱去?觸電十世
神威? 卡卡西一轉眼講:神威 立即出招
阿凱爆七門 都要時間講咩門咩門
你覺得邊個快 ...
第八門可以超越影級
第七門已到達影級
神威可以即刻出招? 唔覺, 卡卡西打迪達拉都瞄左好耐先打中, 仲要係吸唔中成個人,
點解你認為神威出得快?
阿凱打人也不必近距離打人, 何來會觸電? 你有無睇最新動畫招晝虎or以前出過的朝孔雀?
引用:
原帖由 霸氣小飛象 於 2012-2-17 23:28 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=5022216&ptid=512663][/url]
而且凱的能力有負荷.限制
這是經過修練後可逐步減低對身體的負荷, 一個人已經到達開死門的地步,
開第七門的時侯, 身體明顯會更易承受..

正常佢係勁過卡西,因為海一個人可以打贏鬼膠,但卡西唔得,仲有卡西唔可以一個打贏鼬,雖然鼬係勁過鬼膠,但鬼膠同鼬差唔多,所以海勁過卡西係正常

引用:
原帖由 ╭DeviL★鳴 於 2012-2-18 00:03 發表
正常佢係勁過卡西,因為海一個人可以打贏鬼膠,但卡西唔得,仲有卡西唔可以一個打贏鼬,雖然鼬係勁過鬼膠,但鬼膠同鼬差唔多,所以海勁過卡西係正常 ...
但我5by你-.-
鬥獸棋入面
鼠比貓食
貓比象食
象比鼠食
甘難道鼠>貓?貓>象?
邊有得甘樣比

引用:
原帖由 orangejuice 於 17/2/2012 06:57 PM 發表
雖然阿凱好似同卡卡西打成平手,
但係見到阿凱爆七門, 真係好勁, 一招便可以秒人
阿凱的速度, 力量都比卡卡西還要強大.
卡卡西的雷切, 相對於尾獸彈威力平平, 不能造成大範圍傷害
卡卡西的神威, 能打中人便是穩勝,  ...
樓主有D幼稚

Q1︰寫輪眼的能力強如天照, 不也是被雷影避了?
A︰強如天照? 點強如天照? 應該話可以發動天照! 睇死人咩! 仲有邊個話雷影避到天照? 佢隻左手食晒天照都話避到?

Q2︰強如須佐之男, 不也是被雷影打穿?
A︰你有見過雷影打穿盔甲級須佐能乎?
不可1,不可再! 向3分說不! 向滅號說不!
企硬! Take滅號衰硬!

不要傻好吧未打過 你就話勁過佢
我佛慈悲

引用:
原帖由 orangejuice 於 17/2/2012 11:42 PM 發表

第八門可以超越影級
第七門已到達影級
神威可以即刻出招? 唔覺, 卡卡西打迪達拉都瞄左好耐先打中, 仲要係吸唔中成個人,
點解你認為神威出得快?
阿凱打人也不必近距離打人, 何來會觸電? 你有無睇最新動畫招晝虎or以 ...
神威可以即刻出招? 可以! 5係既話佩恩飛釘佢就死左啦!

點解你認為神威出得快? 神威出得5快支Missile炸死左丁次啦

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2012-2-18 07:50 發表

樓主有D幼稚

Q1︰寫輪眼的能力強如天照, 不也是被雷影避了?
A︰強如天照? 點強如天照? 應該話可以發動天照! 睇死人咩! 仲有邊個話雷影避到天照? 佢隻左手食晒天照都話避到?

Q2︰強如須佐之男, 不也是被雷影打穿 ...
無錯佢係避到, 唔記得雷影心急要殺佐助才硬食他的天照?
難道你認為須佐之男不會穿? 再者卡卡西也沒有須佐之男

引用:
原帖由 bbwarrior 於 2012-2-18 10:39 發表

神威可以即刻出招? 可以! 5係既話佩恩飛釘佢就死左啦!

點解你認為神威出得快? 神威出得5快支Missile炸死左丁次啦
又唔見佢打抽達拉出得咁快既? 如果佢招神威咁好, 我肯定佢已經成為火影世界最屈機的人, 連萬花筒都無佢咁勁
引用:
原帖由 .SaKel 於 2012-2-18 09:42 發表
不要傻好吧未打過 你就話勁過佢
作者一定會說他們是平手, 但從各方面去分析, 阿凱都是比卡卡西強

引用:
原帖由 orangejuice 於 18/2/2012 10:50 AM 發表

又唔見佢打抽達拉出得咁快既? 如果佢招神威咁好, 我肯定佢已經成為火影世界最屈機的人, 連萬花筒都無佢咁勁
迪達拉果場係卡卡西第1次用神威,出招慢左D唔奇,之後佢熟左用萬花筒寫輪眼,以後出神威都會好快(無論啓動神威同將目標吸走都咁快),5係既話佩恩同佐助既攻擊已經殺左卡卡西2次

發新話題