58 1234
發新話題

[討論] (外保)壘兵就比,拉就5比 好一條PK

[Close]
引用:
原帖由 brianissac 於 2009-9-5 00:15 發表
29chung 你個例子,我有少少唔認同a_a

多人唔一定岩 1+1=2  
呢個世界好公道既,.
多人果邊通常都係岩..最緊要係所謂多人果邊,,唔會係一堆fd互撐,,而係互不相識
大部份陌路人持相同諗法,,比起小部份的起來,,更是對吧
陪審團就用緊呢個道理

而多人果邊卻唔岩既例子,,就係果堆人互相勾結才造成吧

或者話2邊都冇錯,,錯既可能係時代問題
以前中國人覺得女人扎腳靚,,果個時代就覺得呢個行為係岩,,
宜家就緊係覺得呢個行為錯吧
甚或係地區問題,,但起碼香港都接受到疊兵
(呢到接受到,樂古論壇亦將疊兵列入戰術一種)

或者幾年前aoc d人都覺得疊兵係bug(舉例而已)
既然宜家大部份人都接受到疊兵,,點解仲要死口覺得疊兵係bug,,係錯??

引用:
原帖由 chung16 於 2009-9-4 23:57 發表
係泥度畳兵既行為唔算係一個明顯既bug..都唔可以話係完全冇問題
咁不如少數服從多數...答案已經睇到..多數人都覺得冇問題
如果樓主既見解唔係冇道理
不過係眾人既意見之下..你既意見就係有問題
舉個例: 係旺角大街上 ...
笑左...aoc原來好多顛佬XD

回歸正題
既然宜家大部份人都接受到疊兵,,點解仲要死口覺得疊兵係bug,,係錯??
你又知道大部分人都接受???
接受個人真係真心接受嗎???
你又知人地吾係比你地9,先迫不得而用疊兵??
你地用疊兵係到9人9得好爽,就認為無咩問題
用拉兵(無BUG,無用任何程式漏洞)9反你就吾得??
人地MJ就由黑變白
你地就由白變黑(拉兵)
再黑變白(疊兵)
之後就黑白不分

D人就走曬,剩低個D就係度互9???
邊個最9就贏,之後又為左要贏,發掘更多BUG
之後係度教人,等人認同,之後再繼續9落去??
ED就係你地生存之道???

樓主同龍求唔洗講
大家約個時間出黎隻揪

樓主一定輸 29龍吹成個小夜家幫手

引用:
原帖由 yantatho 於 2009-9-5 09:17 發表

笑左...aoc原來好多顛佬XD

回歸正題
你又知道大部分人都接受???
接受個人真係真心接受嗎???
你又知人地吾係比你地9,先迫不得而用疊兵??
你地用 ...
重申多1次
我自己認為疊兵唔係bug(你都係自己認為係bug吧)
我話大部份人接受到,,

起碼係指vlan呢到先
起碼冇人撐你話疊兵係bug,,
我亦從來未聽過人話疊兵係bug,,
你係第1個,,
如果你仲係覺得有好多人都接受唔到疊兵既話,,
你可以開個新帖問下人,,睇下有幾多個接受唔到疊兵
你又可能話d人唔係真心既,fine
呢個世界乜都可以假,,可能呢個世界都係假的,,咁你玩晒
你話疊兵狗,,咁拉兵唔狗?仲有好多野都可以話人狗添

我已經冇興趣同你嘈究竟疊兵係咪bug,,
但係我起vlan玩左咁耐,,
從來都未見過人投訴人玩疊兵,,
so...

引用:
原帖由 tomtom6c21 於 2009-9-5 12:57 發表
樓主一定輸 29龍吹成個小夜家幫手
29啦=.=我又唔係小夜家族
而且我對某d成員冇咩好感

巡羅吾係BUG(我笑)
巡左兵之後,特別係步兵,
令到原本一隊步兵,企得勿d,5會分到咁開比人以多打少,
如果2隊劍勇,一隊巡左,一隊無巡,2隊都剛好係40隻,無多無少
試100次(用劇情試),我好肯巡羅個隊一定會贏

X X X X X X X X X X  4
X X X X X X X X X X  3
X X X X X X X X X X  2
X X X X X X X X X X  1

VS

XXXX
            XXXX(巡羅40隻)

好明顯巡左WIN硬,
請問一下,甘係5係破壞遊戲平衡????
原本個設定,真系冇問題????
肯定吾係漏洞???
如果可以甘玩,點解同電腦打,電腦無用???
好明顯E個係BUG

所以大家5好再巡羅
很有道理吧
*5知我講乜ge自已睇下39post

樓上我想講
巡邏的目的係要d兵攻擊最近的單位
同散唔散開無關

有問題>樓主兄

引用:
原帖由 ning 於 2009-9-5 17:46 發表
樓上我想講
巡邏的目的係要d兵攻擊最近的單位
同散唔散開無關
攻擊遠單位未散哂比人多打少lor

巡羅吾係BUG(我笑)
巡左兵之後,特別係步兵,
令到原本一隊步兵,企得勿d,5會分到咁開比人以多打少,
如果2隊劍勇,一隊巡左,一隊無巡,2隊都剛好係40隻,無多無少
試100次(用劇情試),我好肯巡羅個隊一定會贏

X X X X X X X X X X  4
X X X X X X X X X X  3
X X X X X X X X X X  2
X X X X X X X X X X  1

VS

XXXX
            XXXX(巡羅40隻)

好明顯巡左WIN硬,
請問一下,甘係5係破壞遊戲平衡????
原本個設定,真系冇問題????
肯定吾係漏洞???
如果可以甘玩,點解同電腦打,電腦無用???
好明顯E個係BUG

所以大家5好再巡羅
很有道理吧

↑由呢到證實電腦係on車的 廢到冇人有 同vlan呢家d  2 9冇分別

柒頭:
一人退一步好啦...
化怒氣為和氣

呢招我上次先用完黎屈死3件,哈哈
佢係未唔鋸我屈佢又用呢招大顯神烕

58 1234
發新話題