27 12
發新話題

[交流] 猜測蒙其。D。多拉格(龍)的惡魔果實能力

[Close]
我認為係幻獸系 龍之果實, 傳說認為龍負責降雨
七龍珠的神龍見過沒有?

引用:
原帖由 SNowBoy- 於 2011-10-17 00:45 發表

NONONO
第一,黑胡子係因為殺左第四隊隊長薩奇(好似係咁叫)並搶左暗暗果實
先所以離開白胡子海賊團
第二,如果黑胡子未食果實既時候就傷到紅髮,姐係代表佢果陣仲係白胡
子海賊團,雖說白胡子係世界最強,但紅髮會因為害 ...
白胡子d隊長咁易比人殺到就唔叫隊長啦......冇番咁上下實力點殺到

引用:
原帖由 百八煩惱鳳 於 2011-10-17 02:59 發表

白胡子d隊長咁易比人殺到就唔叫隊長啦......冇番咁上下實力點殺到
同意,聽你咁講我都猶疑左一陣,可能佢本身的確有返咁上下實力,只係一直隱藏野心
同實力,佢本身既身體架構同正常人都吾同,但係好難相像佢未食果實之前就可以直
接傷到紅髮,而且艾斯同佢對決果陣都講左一句:你(黑胡子)本身已經應該係一個死人
這伏筆很大,黑胡子應該仲有d隱藏左,而尾大又未諗住公怖

我覺得係自然系既風風果實

引用:
原帖由 SNowBoy- 於 2011-10-16 23:09 發表

娜美都可以整舊雷雨雲出黎,又落雨又落雷= =
咁係咪代表佢好勁先?
娜美只要佢想,最整幾大舊雷雨雲出黎都無問題
,只係製作時間問題
果實能力有強弱之分,等同龍vs白胡子
就算龍果實能力勝他一分,在體質方面,你認為誰
...
佢落電個區域有幾大?
Time Wait For No One

回復 16# 的帖子

龍珠都出埋黎   無言
你好

真系有可能系氣候果實咖喔~   
;p

龍珠都出埋黎- -  我覺得 系風風果實多D
孤單前進!

引用:
原帖由 花文. 於 2011-10-17 00:12 發表
我估係風風果實  但係咁 成日個世界都係風的-.- 佢係咪可以自由出入-.-???
有無風帶的
最可怕的事莫過于…
我被這個國家吞噬
變成一堆行屍走肉…!!
所以我不會回頭的!!

拿 如果係氣候果實? 咁姐係超人系la=,="

其實,一啲劇情位,都可以諗到咁複雜

龍珠都出埋,笑

27 12
發新話題