37 123
發新話題

呢張AMD list ok嗎?

[Close]
引用:
原帖由 aCE. 於 2011-12-14 23:33 發表

又係度玩捉字蚤..
「更何況8核對game冇明顯提升?」「fps出來【也】有分別吧」

前面一句FPS一句?  兩者明明就有關連
你設問8核對GAME無明顯提升? 後面又自己比返個答案 FPS「也」有分別吧(你比埋個也字)
明顯呢個 ...
剩係逐粒核計已經冇得比 更何況8核對game冇明顯提升? 係問緊你點比 咁樣為一句
fps出來也有分別吧 係第二句 個也係for前面成句
咁樣明未?你硬要話我係捉字蚤 話我係你理解咁講 我都冇辦法

引用:
原帖由 SONEYIU. 於 2011-12-14 23:37 發表
剩係逐粒核計已經冇得比 更何況8核對game冇明顯提升? 係問緊你點比 咁樣為一句
fps出來也有分別吧 係第二句
咁樣明未?你硬要說我係咁講 我都冇辦法
上文已修改

兩句咁又點?
你第一句講只係你錯誤理念, 誤解TREAD同CORE, 證明你無知
後面兩句根本就係一句, 你中文係需要進修一下。

你打一篇文出黎係逐句計意思? 你兩句根本就有關連, 有無必要係度死雞撐飯蓋?
同你講野真係好晒氣, 又唔係識野,又要同人拗,又係度玩埋D文字遊戲...係咁無辦法無辦法 無言 (只會比人認為你用黎掩飾你d無知咋,你大可以繼續話無辦法)
一句講晒咪即係你由頭已經係錯左, 後面講既野都已經係廢話, 你仲點解要係度撐姐.
唔出聲咪算囉, 無人話你啞

你係都要當我係咁既意思 我又改變唔到你 咁我有咩辨法?
信不信既決定權都係你到 你中意點諗就點諗
另外我認為我呢句亦都好通順 冇任何中文問題 冇需進修
反而係你理解能力有問題
同你講野真係好冇引 剩係會堅持自己立場 原全唔係別人立場出發

引用:
原帖由 SONEYIU. 於 2011-12-14 23:47 發表
你係都要當我係咁既意思 我又改變唔到你 咁我有咩辨法?
信不信既決定權都係你到 你中意點諗就點諗
另外我認為我呢句亦都好通順 冇任何中文問題 冇需進修
反而係你理解能力有問題 ...
可憐的教育制度教左呢d人出黎
你去問下你老師你d野係咪真係咁通順, 係咪可以用你呢種方法去理解而我理解係錯誤
問下佢係咪好似你咁諗.
你繼續撐, 認為無需要我都無辦法, 係你自己損失
而事實就係你根本「無知」, 講俗d咪即係無料扮四條..

唔好話咩堅持自己立場, 係你個立場根本一開始就錯, 已經唔需要係你個角度去諗野
唔知咪當出少句聲, 無人話你啞, 好過你亂咁比意見人.
你要撐你自己咪繼續撐, 顯得更無知而已. tread同core都可以搞錯, 同你講已經係晒氣
晒 _ 曬我d時間

同你再講落去有咩作用?
你對你個立場咁堅決 我點講你都係咁睇
再講落去又係冇意思既討論
你理解唔到罷了 我亦唔迫你去理解
我真係未見過d咁文塞既人

不想再討論了 你當我搶尾香又好 點都好 你中意點就點 送給你好了

引用:
原帖由 SONEYIU. 於 2011-12-15 00:06 發表
同你再講落去有咩作用?
你對你個立場咁堅決 我點講你都係咁睇
再講落去又係冇意思既討論
你理解唔到罷了 我亦唔迫你去理解
我真係未見過d咁文塞既人 ...
文塞? 呢句應該我講啦
據理力爭,堅持立場唔係壞事,都唔係文塞
相反堅持立場而無理, 就係文塞, 而點睇你都係呢種人
由頭到尾我睇唔到你講野入面有「理」
仲話自己中文唔需要進修, 我想問你有無讀中史/西史, 有無寫過essay架?
無寫過essay都應該學過作文既議論文啦?定係你係理科人啊?
你連據理力爭, 堅持立場都未分清, 文章講既係上文下理你竟然同我講兩句分開
論點論據點證, 議論文必要既3項你又唔齊 仲話人文塞?

話我唔係其他人立場諗, 乜你有係其他人立場諗? 你咪又係只係based on 你個人觀感度出發
唔好借買家角度出發話有邊個唔想想效能高D, 你淨係比左呢個「論點」,而無任何論證 & 論據,同時都只係個人立場
無理之餘加主觀, 仲死撐話我?

我一早已經從買家,賣家角度出發, 性價比而言Delta係比NeoEco高(係vLan Shop), 點解要為效能而犧牲用料
你自己都識講無野100% sure唔會壞, 即係唔排除有出事機會啦,咁如果真係出事咁點? 點解仲要買次一級既料?
買家又煩賣家又煩, 你估做after sale services好過癮?
賣家(vlan shop)又要幫買家檢查、更換、測試, 買家又要搬過黎, 無電腦用之餘又晒時間又晒力, 分分鐘仲要晒埋錢
邊個無係人地立場諗啊?

你覺得你唔知有優惠又話無得比, 你咪唔好再講囉, 點解仲要答仲要同「討論」? 又要無point
一直都只係無辦法、個人觀感etc, 又識扯大攬咁扯開話題, 從我對NeoEco看法自我理解成對Antec差, 唔係主觀係咩?
你淨係講左一句「antec質素又唔係不好」, 但你有無比論據? 點為之唔係不好? 唔壞就代表唔係不好?
比個話自己用緊NeoEco未壞就係論據? 相比我話用料差, 某論壇有過幾單出事案例, 同Delta無得比(你自己都認同)
對比下邊個論據較為有力啊?

連Core 同 Tread都未搞清楚就係度同我「討論」, 承認自己錯左仲要繼續拉落第2個話題
同我講FX4100 同 i7 無得比, 比埋reviews你睇都仲可以死撐, 之後扯大欖咁扯去第2度
我回你一大堆野, 你比d回應真係一D「理」都唔見有, 唔係 無辦法就係個人觀感
幾次用唔知作為自己既借口, 掩飾自己既「無知」, 乜你覺得你真係唔係「文塞」? 你有無係我立場諗?
如果無, 不如你刪返晒樓上你講既「廢話」啦,好嗎?

拎尾彩? 話我想點就點? 送給我? 哇, 好多謝你wo, 唔講都唔知呢d就係死雞撐飯蓋既表現,
我依家「送」個下台階你都仲得啊, 上面講左, 你刪晒d廢話,我咪同你一齊刪埋佢, 大家當無講過野
抑或你想繼續話無辦法(其實即係無我乎?), 個人觀感, 繼續你既「無知」?
邊面有「理」, 邊面係「文塞」, 高下立見啦大朋友(提埋你啦, 學下雙語關啦)

真係收線啦, 對牛彈琴果個係我啊, 勁大個communication gap係度
時間就咁waste晒係你身上,搞到我連essay都未寫完.

37 123
發新話題