發新話題

[未解決]求觸法

[Close]

[未解決]求觸法

絕信009雪女的大技雪女的祝福點

出左之後係指定部隊到有魔盾特效
之後加生命回復,加攻擊力
普通攻擊打指定部隊會自動停止攻擊+移動1秒
仲有對停止單位冰爆400攻擊

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-1-11 14:39 發表
絕信009雪女的大技雪女的祝福點整

出左之後係指定部隊到有魔盾特效
之後加生命回復,加攻擊力
普通攻擊打指定部隊會自動停止攻擊+移動1秒
仲有對停止單位冰爆400攻擊 ...
魔盾內建有=.=?

任意部隊被攻擊

條件=有雪女buff
創造部隊對攻擊部隊出暴雷擊=.=

AddMe MinEEE#3535 ToPlay<3 Hearthstone

講你就易,寫比我呀

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-1-11 21:34 發表
講你就易,寫比我呀
聽日整比妳 ,溫緊書
AddMe MinEEE#3535 ToPlay<3 Hearthstone

如果係我我就會咁寫
任意部隊令技能生效

比對技能:魔盾

變數A=觸法部隊

開啟觸法B

觸法B:
任意部隊被攻擊
比對被攻擊部隊=變數A
變數b=攻擊部隊
創造隱單對變數b用暴雷擊技能

隱單我之前facebook叫你研究過
如果你真你跟我咁叫你做,你大約會明我講咩

引用:
原帖由 阿平 於 2012-1-12 01:37 發表
如果係我我就會咁寫
任意部隊令技能生效

比對技能:魔盾

變數A=觸法部隊

開啟觸法B

觸法B:
任意部隊被攻擊
比對被攻擊部隊=變數A
變數b=攻擊部隊
創造隱單對變數b用暴雷擊技能

隱單我之前facebook叫你研究過
如 ...
索性用Buff,一個觸發就行了。
放多幾隻又吾緊要,用Buff check,而且條友比人淨化左/Buff無左之後,個效果吾會生效。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 zxbooak 於 12-1-2012 14:27 發表
索性用Buff,一個觸發就行了。
放多幾隻又吾緊要,用Buff check,而且條友比人淨化左/Buff無左之後,個效果吾會生效。
BUFF.我自己真係研究過.下次try下,

我想問如果兩隻野都打同一個人會唔會令到觸發失敗

發新話題