發新話題

戰術交流~

[Close]

戰術交流~

大家覺得玩normal 至hard 難度
係大空間拉打好, 定封一邊門死守

比如,幾次打farm, 有好多人都想封門係屋打,
個人認為wave 4 開始都唔太work

大空間拉打 好考眼力  如果唔係好易比隱者+蜘蛛偷襲死 farm呢d黑埸更危

封門係屋打 1隻有燈既or電鋸佬衝到入黎起碼死一件- -wave4前都有用既  但wave4前太易 唔使戰術都得

如果D人肯睇下另一邊門的話咁封門會好D
因為大多封門輸既原因都係無睇另一邊封住既門
搞到兩邊比人迫死........

大空間拉打的話好易無lala有隱形怪 / 曱甴 卡一卡住........之後就.....

打farm 可以自己一個打到第6,7關(normal)
反而覺得 原廠手槍+支勁手槍 +雙發獵槍  已經夠打到去boss
ps. 吾係雙手 因為冇得描+ 彈量去得好快

你只要吾好去d 有草既地方 就可以好快發現蟲同隱者

多d 留意wtich 吾好係身邊  通常輸 都係輸在有幾隻witch係隔離尖叫 走吾到先輸

如果打卒/刀狂 用原廠手槍 就ok

打 電鋸佬 其實 近打又得 用散彈都得
近戰系甘呃攻就打得死
姐系行前插佢 佢一出招 就退 重覆重覆 ( 只有一個玩吾建議,除非完全無乜怪)

打tank 同樣 用近攻 或者 遠射 拉打
近戰如上
遠攻就射佢幾槍就退一退 射佢幾槍退一退 吾好比佢變紅 就ok
變紅就即換刀仔狂跑

到打boss 就一定要去返個有個好大既水桶 放中間個位
射佢幾槍 佢準備做手勢開槍 即企水桶後
埋身玩近戰 就用散彈震開佢  
睇即時戰況-__- 而定

單挑嬴其實只不過係時間問題

吾係代表 一定要6個人先嬴到

1條友都可以自己打爆

在於你有冇心機 同 小心怪埋身  and 搵彈

玩刀的打法
第一波 最好用刀仔 打肥仔跳高用刀橫界兩下死 用支9mm 又無加成又無lv升又要晒錢買彈

第二波 換醫生買甲有得平 都係用刀仔打 見到小強換9mm槍殺 1-3槍死

第三波 電鋸 9衝鋸頭吧 打小強張刀頭微微向上佢會自己跳上黎自殺  有音波女換槍殺
打隱者你眼力好佢根本係送錢

第四波打後 有電鋸佬 燈燈 第一件事睇下係咪追你 如果追你就換刀仔同佢遊花園等人射佢  無追你就走佢隻野後邊 用電鋸模式2係咁斬佢個頭吧 點解去後邊 因為萬一佢換追你佢轉身果時有時間比你走

有個問題
隻game d人唔識幫人加血 同加自己血
幫人加下血 又有lv升 又有錢
GAME ID EvoFuNg

引用:
原帖由 evofungex 於 2009-5-21 10:35 發表 玩刀的打法第一波 最好用刀仔 打肥仔跳高用刀橫界兩下死 用支9mm 又無加成又無lv升又要晒錢買彈第二波 換醫生買甲有得平 都係用刀仔打 見到小強換9mm槍殺 1-3槍死第三波 電鋸 9衝鋸頭吧 打小強張刀頭微微向上佢 ...
我個ser d人好熱衷於幫人加血

引用:
原帖由 r6g457 於 2009-5-21 10:36 發表
我個ser d人好熱衷於幫人加血
關ser咩事?.?

引怪,繞圈,卡怪,拖打!!!!!!!!!!!!!!1

引用:
原帖由 evofungex 於 2009-5-21 10:44 發表 關ser咩事?.?
我意思係有d人都好識玩

而家好多人都冇TeamWork
一係就上Bug位自己打

玩Hard既話  冇TeamWork Wave4都未去到就可以收皮

合作就是王道

引用:
原帖由 金勻 於 2009-5-21 21:57 發表
合作就是王道
合作,引怪,卡怪,拖打,找彈藥就是皇道

發新話題