55 1234
發新話題

[原創] 算了吧大家~1.67尋晚已經出左

[Close]
引用:
原帖由 popup 於 2009-11-25 20:22 發表

你都幾勁, 你話人就得, 人話你就唔得.

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=169605&page=6&fromuid=1085528#pid1501897

其實你覺得唔值唔緊要, 但最怕d人一邊打一邊嘈.
又覺得唔好玩, 但又要繼續打. 仲 ...
你話人之前唔該睇清楚先好講,第1,係有人先向我人身攻擊,我先向其在反擊,我唔係一d清高之士,他人攻擊我,我唔會同佢客氣.你可以睇反之前的post
至於你post果個貼,你冇睇我指的人的言語,我只是以其口吻回應,反映出其言論之攻擊性
批評人有理據係好,但係唔好不+辨識,只顯得無知

I'm Panda
Let's play Killing Floor together :)

引用:
原帖由 popup 於 2009-11-25 20:30 發表

其實值唔值, 唔係去比較, 而係單一件product自己去睇既.
如果因為一個爛蘋果賣100蚊, 隔離有個正常蘋果賣$101,
你就覺得個好蘋果係值$101既, 我只可以講句咁既人好無知.
(唔係話你, 唔使對號入座)
所以如果你覺得波 ...
以你之說,我只會話個壞蘋果不值$100,正常的刀是吊高黎賣.套用在codmw2上,其品質是壞蘋果,價錢是正常的蘋果-品質下降,但價錢還要上升.
另外,比較是評定某產品指價值其中一個重要因素,否則,如何單以其品質定價錢?沒有比較如何得知其品質比較好?沒有比較如何令人信服其價錢?如果不去比較各產品就去購買,這些人先至無知(無意影射任何人)
令我,我刀想唔講,但係不停有人刻意歪曲我的觀點,咄咄逼人
最後,請問我所購買的有何不值?請提出理由,別為反而反.+上大部分刀是舊game,何以比較?還是有人故意針對,以另一途徑去人身攻擊?(無意影射任何人)

I'm Panda
Let's play Killing Floor together :)

引用:
原帖由 P6602611 於 2009-11-25 13:00 發表

我冇玩開l4d,不過可以一齊玩team fortress,唔岩玩css,再唔岩就唔好係steam玩,一齊玩2142
2142 --->  ->HKRS<-Mudkipbaby  見到就say hi 啦 7.7
雖然唔係好勁 7.7,但都玩左好耐

引用:
原帖由 P6602611 於 2009-11-25 20:52 發表

你話人之前唔該睇清楚先好講,第1,係有人先向我人身攻擊,我先向其在反擊,我唔係一d清高之士,他人攻擊我,我唔會同佢客氣.你可以睇反之前的post
至於你post果個貼,你冇睇我指的人的言語,我只是以其口吻回應,反映出其言 ...
你都仲係覺得自己無問題?
當初你話人俾人屈錢, 仲話人地鍾意俾人屈錢.
你覺得你自己咁樣話人無問題?
人地最初無攻擊你, 你就寸人地.
你同你自己另一個post鬧緊既人, 有乜分別?
根本你自己想點話人就得, 但又唔俾得人話返,

引用:
原帖由 P6602611 於 2009-11-25 21:12 發表

以你之說,我只會話個壞蘋果不值$100,正常的刀是吊高黎賣.套用在codmw2上,其品質是壞蘋果,價錢是正常的蘋果-品質下降,但價錢還要上升.
另外,比較是評定某產品指價值其中一個重要因素,否則,如何單以其品質定價錢?沒有 ...
咁你又講左幾多覺得COD6唔值錢既原因呢?
一直都無講到D實際原因,
就咁話要連IWNET, 呢D就係所謂既原因?

而且你一直做比較, 話比起COD4貴左20蚊, 又或者比起COD貴10蚊,
呢個我唔覺得係一個值唔值錢既評價用法.
所以我先用蘋果黎做例子.
掉返轉你自己話值既GAME,
我一樣可以好似你咁主觀地覺得唔值喎,
你買既GAME一定值呢個價? 平10蚊貴10蚊都唔得,
一定係你買既價就係值, 全世界都要跟你個價做標準, 你永遠唔會買左D唔值既野?
呢D問題如果你識得反省下, 問返自己,
或者唔好咁小朋友, 出黎接觸下呢個經濟型社會,
就會知道呢D野根本無得計較,
每個人買野只有自己肯唔肯俾個價,
而唔係由你自己去決定全球市場既價格定位架.
你自己一覺得唔值既就想冤枉人地話人地鍾意被屈錢,
咁做未免太小朋友喇.

最後, 你仲留係呢個COD6既POST黎做乜丫.
返去屬於你既星球啦.

請大家冷靜點........

引用:
原帖由 P6602611 於 2009-11-25 12:55 發表

我assume你一日食三餐,照你gum講你一餐最少食400HKD,你一日要洗1200HKD係食野到,你一星期要洗8400HKD,一個月當30日計你要洗36000HKD係食野度,一年就要432000HKD,厲害厲害,我冇你gum有錢,食野都可以洗gum多錢,呢位小 ...
lol
一日三餐出街食, 你d assumption 都
就算一個月要洗36000HKD係食野度又如何?
我寫個site 都收人10個
淨係前幾日匯控上到9X, 都收左成40個
食得起有突

打機? 我唔驚我無錢, 驚開工無時間姐

引用:
原帖由 P6602611 於 2009-11-25 12:43 發表

係ar,我好窮ga,我只係有錢buy bf1942,bf2,bf2142,cod2,cod4,cod5,red orchestra,half life2,ep1,ep2,team fortress,css,rainbow 6,portal,只係得gum多,唔好見笑
無圖無真相

ncf檔其實係放係邊?

請大家唔好再係呢到罵起來

55 1234
發新話題