73 12345
發新話題

織田無控場好唔掂

[Close]

回復 60# 的帖子

我係想反問佢

概然佢話歷史問題
而應該將果心放中立

咁點解連信長都味vs過既
伊達同片倉會放入聯合軍

請問又關伊達6歲咩事- -

引用:
原帖由 TK.Kfc 於 2010-10-7 11:36 發表

反對.
惡來.咁廢都出黎扮大佬.how算?
真.大佬  :  KFC登場

回復 62# 的帖子

佢只係我頭馬

叫聲我大佬既大佬先

織田無控場其實係一個特色

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2010-10-1 12:58 發表
以團戰黎講  s17.2b的確係比較平衡既版本
而s版係採用最簡單既做法--人有我有的平衡
但變相會無乜特色  比如你見到s版阿松同毛利近乎一式一樣

而調整平衡  其實有好多做法
比如削弱範暈  令團戰唔會太依賴強暈
始終依 ...
我覺得重點係聯合雙控加 加槍=屈
武田施殺輔手=一流
所以我覺得最點都係強化織田軍的英雄
而且我同意樓主講法, 人有我有變相沒有特色

引用:
原帖由 CuLiceya. 於 2010-10-3 17:32 發表
其實所謂s版既平衡,只系多左棄保呢樣野
s版其實沒什麼平衡過,只是織田軍換了有控場英雄
從前的b版則沒有,但棄保同樣可棄你控場英,你選保控場,就會失去第2隻有用既英雄
試想想,s版沒有棄保制,還會同樣平衡?!
直江,武 ...
希望閣下真係了解S版之後先講

呀松在s版不是熱門必出直江武田呢2隻英亦冇你所講咁sm
引用:
棄3保1,你保得武田,棄你百直毛,冇左直江抓人,織田保命方面差很大
你保得直江,冇左武田呢隻強大既魔免英雄,聯合既主力又會差好遠
棄保制度下,中立軍既英雄,都系靠搶來解決,搶到中立=有優勢,搶吾到就靠技術上補救吧
武田 義龍/今川/長宗 伊達/雜賀 宇佐 立雪/果心/風魔/ 嗯? 你肯定聯合需要靠中立打出優勢?

我棄龍 長宗 立雪 比埋果心你 1控+0緩你想同聯合打win會戰?
引用:
原帖由 CuLiceya. 於 2010-10-3 18:14 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2823265&ptid=296201][/url]
你認為棄保的作用只是如此- -?!
咁你試下S版吾打棄保,睇下情況會點- -''
織田同樣冇優勢,聯合100%有長時間魔免英,有直江秒件,搶埋龍果的話...
同b版沒什麼太大分別,分別可能你們覺得織田有控場果下平衡左
但S版真正 ...
歡迎打場 我比晒龍 信玄 直江 果心你 我想睇下你打得出咩優勢

S版聯合信玄真係冇腦強勢英

直江果心
一直

玩法有法定續定
所以比較易玩

我覺得之田5洗加控場..之田勁在主力英勁..本多可以強化番 好似以前8.幾(我冇記錯的話)
本多大5洗-甲 金波波 1技5會-攻速  

引用:
原帖由 戀星_ZaK 於 2010-10-1 22:55 發表
織田可以減速減到你0速=.=

正信道3道雪  3招0      就算食唔中正信招中範圍減速   都有道雪既大範圍減速 +道3既全地圖減速

慢到唔想玩/.\信玄完全被牽制

另外fa玩棄保也是不錯的選擇    只少唔會出現聯合3 cut 呢 ...
認同

B板玩棄保公平得多吧
宇智波分團 - F.E.A.R 信長團現正招生

禁多左8888888888888888888888888888

S版只不過係建築係B版所謂既屈機而被人創造出泥既地圖~
某支持S版人士:B版武田屈哂機喇大技毒刀走天下無敵既
睇番S版武田 點解又會加行一陣暈一下既效果(我對呢D招式名無咩研究)
點解呢?因為係其他地方又過份加強左 ...不停不停咁加強換番泥既就係呢d所謂既平均

s板武田咁屈架=口=

引用:
原帖由 單哂3條路 於 2010-10-3 18:13 發表
果心居士的幻術與當時日本忍術迴然不同。他似乎能蠱惑人心,最初魔魅附體的人,正是與北條早雲、齋藤道三並列為「戰國三梟雄」的松永彈正(又名松永久秀)。松永彈正原本是統一大阪、奈 ...
你咁講歷史問題, 本來b版有不少位都唔跟歷史啦
伊達雖然一開始在陸奧打江山
但後來秀吉臣服了他, 作為家臣, 雖然有心反秀吉, 但最後還是繼續輔助
還侍奉過家康和他兒子及孫子
咁講法, 伊達似乎應該放織田軍wo
重點係, 如果按歷史分類現有英雄, 會導致遊戲更不平衡

73 12345
發新話題