27 12
發新話題

變身英雄改動建議

[Close]
引用:
原帖由 香腸 於 2012-9-2 22:34 發表
我反而想將正宗變做10000蚊
俾個技佢睇隱
把野而加俾魚神取代得太勁
把野擺明係攻刀, 你加D 無關功能俾佢做咩?
不如加埋魔水OR閃介入去?

把野俾人取代係因為把野功效垃圾..

仲有,D人主張出魚神 係因為信長依加 防守 強勢過 進攻~
個個都冇腦加血啦..   
爆發系強如戰國最強既本多.. 都佔佔退下來
玩冇腦推塔啦..    冇腦二龍9推都夠WIN你啦
依家仲會戰???        我笑而不語....

引用:
原帖由 mkgdnf4 於 2012-9-2 23:00 發表
我建議將虎徹改為100%打1下扣1%血
5識5好亂UP OK???

有100%既 物品就 爆5到任何其他野, 包括長船, 神息,凍雲..

你係咪想甘??

5信自己試

引用:
原帖由 恩尼小白 於 2012-9-2 23:09 發表

5識5好亂UP OK???

有100%既 物品就 爆5到任何其他野, 包括長船, 神息,凍雲..

你係咪想甘??

5信自己試
你別傻好不好
毒刀夠100%爆
咪又係爆到長船/神息
只係唔可以兩樣一齊爆

引用:
原帖由 紅白藍 於 2012-9-2 23:47 發表

你別傻好不好
毒刀夠100%爆
咪又係爆到長船/神息
只係唔可以兩樣一齊爆
你真傻定假傻???????????
講緊 如果將機率物品 上調至100%, 其他物品爆既機率變到好低.接近幾%.因為搶爆...

仲有,毒刀100%爆?? ???     竟然??????????         毒刀係機率物品????????????????????????????

例子1: 有毒刀+長船...               結果: 長船會照25%爆..

例子2: 有100%虎刀+長船...      結果: 長船爆率大輻下降.. 可能下降至5-10%

5信 你買5虎刀+1長船試下做統計..

依家明咩係機率物品未????????????????????????

唉,我都5想串你..   

點解要逼我..........

引用:
原帖由 恩尼小白 於 2012-9-3 00:34 發表

講緊 如果將機率物品 上調至100%, 其他物品爆既機率變到好低.接近幾%.因為搶爆...

仲有,毒刀100%爆?? ???     竟然??????????         毒刀係機率物品????????????????????????????

例 ...
其實呢  係因為法球 吸血 一擊斬 慢性毒 基底技能既關係......
唔係咩機率唔機率  去爬下文 好多喱類post

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2012-9-3 01:58 發表

其實呢  係因為法球 吸血 一擊斬 慢性毒 基底技能既關係......
你岩
為妳做到最好

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2012-9-3 01:58 發表

姐係講係甘講=0=
5係甘講點解釋俾人知

變身魔免一律扣血量上限咪得囉

其實英雄方面的確有d不足,但係考慮到依點,
作者已經將可改動的都改了,
例如:11b版改至f版的毒尿,冰計傷害. . .

其實覺得應該不用太在意變身一詞

引用:
原帖由 恩尼小白 於 2012-9-3 00:34 發表

例 ...
有好多野可以同時爆
最簡單
井e大技基本可以同其他野同時爆

仲有.佢有好多會分高級低級
如果高級爆個陣.低級又爆
咁低級會唔爆
e.g 吸血+凍雲/凍雲+立花大

搶爆係咩黎@@"
唔通一個爆4倍.一個爆2倍
之後爆2倍唔爆4倍個個?
似gag

引用:
原帖由 不死的金川 於 2012-9-3 23:34 發表

有好多野可以同時爆
最簡單
井e大技基本可以同其他野同時爆

仲有.佢有好多會分高級低級
如果高級爆個陣.低級又爆
咁低級會唔爆
e.g 吸血+凍雲/凍雲+立花大

搶爆係咩黎@@"
唔通一個爆4倍.一個爆2倍
之後爆2倍唔 ...
首先, 絕大部分效果都不能同時發生..  (#E,家康,神息例外)
村正,立花大 果隻是基底..  其他野黎.

一般情況下.. 搶爆係5會發生..
例子1: 伊達 (大技暈37%, 如手持 長船1把25%,虎刀35% )
呢個情況,效果機率總和 =9X%..       在1次統計下,長船效果 在100下, 約依然能爆25下
所謂既搶爆係5會發生....

只要你所持有既物品和自身技能 %效果   總和 大過 100%
例子2: 伊達 (大技暈37%, 如手持 長船1把25%,虎刀2把>60% )
呢個情況,效果機率總和>100%       在1次統計下,長船效果 在100下, 約只能爆14下

這時搶爆情況發生了,令期他機率都有所下降.. 各效果  實際爆發次數 低於原定的預期..

大家可能睇小左黑風......
可能價錢係貴左小小
但只需要2本
應該可以瓦解
歲寒知松柏!

27 12
發新話題