發新話題

鐵碎牙(風傷) 合成單

[Close]

鐵碎牙(風傷) 合成單

個人認為為左一招風傷技而儲夠11200先可以買到
中途實在會有太大個空窗期
火炎都可以由火計石計落,2本書實用之餘仲可以升級
所以希望風傷都可以有咁既效果
然而風傷係比較適合於打裝或者半打法裝既角色使用
或者谷血既法師都可以keep住舊血鋼黎合風傷

鐵碎牙.妖刀(C)
兵力:19
攻擊+60, 裝甲+10, 生命+500
[使用]施展風之傷,每秒對500範圍內所有敵人造成400點熾炎焚身式傷害,持續13秒。 消耗法力280,等待時間60秒

合成建議:

一)鋒利短刀(1450) + 冰計之書(4250) + 血之寶石(2300) + 生命鋼(1200) + 胴丸(2000) = 鐵碎牙.妖刀(11200)
++++ =

二)打刀(1200) +
冰計之書(4250) + 風計之書(3550)+ 生命鋼(1200) + 兜(850) = 鐵碎牙.妖刀(11050)
++++ =

三)雪走(3940) + 血之寶石(2300) + 風計之書(3550) + 生命鋼(1200) + 強化鋼(300) = 鐵碎牙.妖刀(11290)
++++ =

如果大家仲有其他建議可以提出

5錯..我覺得...但係冰計同風計+埋仲勁過風傷...點算

回復 2# 的帖子

但係風傷持續耐d正如如果暈技唔耐,出火書石書係扣得多過火炎

同埋風傷物攻打人痛d,亦可以加硬

唔想改,,
就算改,都唔會有3種合法,記死人咩
要改要成把刀名都要改
你呢家應該見唔到名刀(長名既刀)係有得合(?)

一陣D人又話
唉村正好貴,空檔期長,吸血刀+XXX+XXX+XXX 合???

9100 空檔期長
風卷+XXX+XXX+XXX 合???

其實你賣冰計,風計 再買風傷好難咩
到時你只係想風計換風傷保留冰計咁點算?
不過最重要既係冰計+風計變風傷 唔合理
2本技書既技能都唔同
要做就做把新既, 冰風之書就差唔多(好似大炎咁仲好)
天變+冰計+風計+血寶石 > 天變冰「風」之書
不喜勿插

回復 4# 的帖子

緊係唔會有3種合法,我只係俾d建議,希望作者採用其中一個姐

仲有我真係有諗過整埋村正既合成單
因為好多時谷風傷同村正呢2把都谷得好辛苦

不過我相信村正有合成單,d人都未必會一早就出妖刀
因為我個人認為爆擊同埋吸血呢2種效果,係玩到後期先有效
前期d人要爆擊不如直接加攻加攻速
前期d人要吸血不如整硬自己,唔好咁快俾人秒殺
至於你話無名刀可以合,而加咪試下做第一把
而我覺得風傷係最適合,因為有相類似既大炎作比較

跟住你講既,假如係用冰計風計合,d人靜係想用風計合想保留冰計點算
咁咪合完再買過本冰計囉
你火書石計合完大炎,但仲想要火書黎燒塔都係咁架啦
唔通就同阿爾講話我想保留火書燒塔,所以火炎唔好用火書合,咁好笑咩

同意

但係要5樣野合實在太煩
我建議3-4個合就夠

血兜+冰計+風計+杵杖

引用:
原帖由 香腸 於 2012-3-19 19:16 發表
緊係唔會有3種合法,我只係俾d建議,希望作者採用其中一個姐

仲有我真係有諗過整埋村正既合成單
因為好多時谷風傷同村正呢2把都谷得好辛苦

不過我相信村正有合成單,d人都未必會一早就出妖刀
因為我個人認為爆擊同埋 ...
D人合左大炎都應該燒哂D塔直出風傷OR冰風計

問題係冰計風計唔可以合變左風傷
冰計同風計 同風傷招技有關連?
寫過第2招新技就還可以
火計落石變大炎就有邏輯
無邏輯就好似出面咁,亂咁作D英就話實用

其實我唔係亂作
冰+風=寒氣
呢個就係我既邏輯
我自己就覺得好合理
如果你真係接受唔到冰計+風計既
第1同第3個建議你覺得點?
第1個靜係得冰書,第3個係雪走+風計

同埋真係要講邏輯既,本身隻game入面都有d野係合得好怪
就好似點解隱刀要用短甲合,點解鬼手要用火繩槍等等

名刀無可能要合
咁把把名刀都係空檔期長
8950 不如幾件全能鋼合呀又?
神息又點合?
神刀就應該有神刀既用意,
作者唔俾佢合都有佢既原因吧

回復 9# 的帖子

名刀無可能要合<<<<<呢個只係你個人想法
百幾年前中國人夠覺得中國無可能無皇帝
而加時代變左,真係無左皇帝,但無人會話一無皇帝中國就玩完
以前d人一樣覺得一塊咁重既木無可能係海上面浮,但後來都出現左船
以前d人唔相信一舊金屬可以飛得起,但飛機都係出現左

唔求變下點會有進步?

更唔求變下點會有進步?<<<<
改能合成多難?有什麼進步可言@@有聯繫?
跟中國人和皇帝有極深遠的關係嗎?

你要知道為何名刀店不在主城,而是出面嗎?
就是要你出去買,唔係要你係城慢慢合
一有被Camp風險,二是換刀須要成本和代價(賣買差價,兵力),
名刀同大本合既刀係與別不同
名刀不能合是有佢既道理

還有你認為有得合就一定進步?
不能反觀為退步嗎?
名刀不能合係原則問題和作者理念

可以合風傷都可以方便我,為何我反對(?)
就是不想破壞原本信長的特色
風傷能合的話 其他神刀都一樣能合,
9100,8950,神息,連地藏王都可以用法輪合@@?

何況風傷招式跟「寒氣」沒關係吧
點用風計,雪走,冰計合
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%90%B5%E7%A2%8E%E7%89%99

唐英年 : 我的要維護信長既核心價值

支持支持
mIracle_3OO

發新話題