23 12
發新話題

手提電腦

[Close]
引用:
原帖由 ♥‵帥尐夜 於 2012-8-5 12:48 發表

我見係網到睇成日同官網有D出入
都係係電腦節出去睇實機算
得既話我都想出ultrabook嫁
但你仲味答我係咪薄 散熱唔多掂 係咪好容易燒咩燒咩咁
因為我都長開 ...
無話易唔易,呢d野真係好睇手神
nb易壞通常係散熱問題,不過如果你話唔打機文書溫度唔會太高
不過你話長開唔放心既話可以買個notebook散熱比佢

引用:
原帖由 aCE. 於 2012-8-5 21:25 發表

無話易唔易,呢d野真係好睇手神
nb易壞通常係散熱問題,不過如果你話唔打機文書溫度唔會太高
不過你話長開唔放心既話可以買個notebook散熱比佢
引用:
原帖由 =[] 於 2012-8-5 21:20 發表

差不多所有手提電腦最不擅長就是散熱部分,只要平常文書,不打機就可以了
或者另購散熱器
多謝晒2位既解答
相信都係出acer or Fujitsu機
不過Fujitsu真係好貴呢 唔通日本野咩都係貴d
都係搵定幾部,到時睇實機

Fujitsu 唔建議~如果你想買ultrabook, 不如買Macbook AIR...可以裝WINDOWS.
一般黎講...耐用我都係會建議揀LENOVO.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-8-5 23:33 發表
Fujitsu 唔建議~如果你想買ultrabook, 不如買Macbook AIR...可以裝WINDOWS.
一般黎講...耐用我都係會建議揀LENOVO.
點解既.__.? MBA太貴
LENOVO既話有咩推介,我見LENOVO平可以好平,貴可以好鬼貴,但主要核心,RAM,硬碟都唔大分別

麻煩野.
咁你之前又話想買ultrabook?Dell 個隻都成萬蚊WO~
MBA 最平7688= =你認真??
你又唔會拎黎打機, 一係MBA, 一係LENOVO X系列吧。

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2012-8-6 11:36 發表
麻煩野.
咁你之前又話想買ultrabook?Dell 個隻都成萬蚊WO~
MBA 最平7688= =你認真??
你又唔會拎黎打機, 一係MBA, 一係LENOVO X系列吧。
ASUS 8500
MBA容量細,又要裝番WINDOWS
加上APPLE呢家野,電腦節都唔會有得平
會諗下LENOVO X系例 同 ACER
X系列都偏貴 ACER就平
都係到時先諗下,多謝大家既意見

引用:
原帖由 ♥‵帥尐夜 於 2012-8-7 20:02 發表

ASUS 8500
MBA容量細,又要裝番WINDOWS
加上APPLE呢家野,電腦節都唔會有得平
會諗下LENOVO X系例 同 ACER
X系列都偏貴 ACER就平
都係到時先諗下,多謝大家既意見 ...
電腦節有得平 = 舊型號,不要想太多...
MBA想平就搵大專生買,有大專師生優惠
不然就自己網上用大專生價錢訂(送貨到家,唔使CHECK學生證)
MBA可買128GB版本...

X系列唔覺得偏貴

Fujitsu就一定要買MIJ,MIC既Fujitsu唔得

MBA 最平7千幾=.="

X 系列, 你用過就知好..

23 12
發新話題