發新話題

[已解決]如果插晒d野 部機開到 但個mon話 檢查電纜接口

[Close]

[已解決]如果插晒d野 部機開到 但個mon話 檢查電纜接口

如果插晒d野 部機開到 但個mon話 檢查電纜接口

我一開始無走線 砌完部機 裝完window 防毒 bf4 sddbackup  之後就關機

重砌 走線 同 加多2把風扇同插返1tb hhd落sata 3

sata 1係dvd sara2 係ssd

2把舊式風扇3000轉 加多1條電源線插2把風扇 其他野照舊

走線已經唔影響顯卡個空間 走左落ssd槽個位到

開到機 所有風扇都轉同開到燈 但個mon無反應
只顯示檢查電源接口

假設我所有野無壞 只係做錯左少量野 會有咩可能既解決方法?

開左之後

個mon 無變

之前裝bf4影既相

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

重砌多次 結果一樣

未裝driver?

用內顯試下

引用:
原帖由 ksleung 於 2014-3-3 04:26 發表
未裝driver?

用內顯試下
cpu無內顯

之前都開到 裝晒d岩既碟
我會唔會砌錯左d微少既錯誤?

我依家又開到 但係要蚊左個1tb 硬盤

係味唔可以共存?

依家無tb硬盤放垃圾

得128gb(119gb) ssd用 裝完window 防毒 bf4 得返57gb

係味插2個硬盤要做d野?

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-3 13:43 發表
我依家又開到 但係要蚊左個1tb 硬盤

係味唔可以共存?

依家無tb硬盤放垃圾

得128gb(119gb) ssd用 裝完window 防毒 bf4 得返57gb

係味插2個硬盤要做d野? ...
你個HDD點插線?

正常插就得, 冇特別.

原來兩個硬碟。

我記得要轉用raid mode

Hdd會唔會1TB啟動先?

引用:
原帖由 ksleung 於 2014-3-3 15:27 發表
Hdd會唔會1TB啟動先?
總知 我依家個底板 應該load唔到個1tb硬盤

個硬盤插左sata線(底板送既專用靚線)
同火牛 專屬1條供電比佢  
另外個ssd同dvd同1條電源 分別插左係sata2同1

個硬盤我唔插係ok  一插左個mon就傳唔到野

就算傳到 個我的電腦都唔見1tb硬盤

係味要改d野?

下,普通行ssd+hdd系唔洗raid嫁喎

你入到Windows唔見系因為你未分割出黎姐

引用:
原帖由 KeiRo 於 2014-3-3 18:25 發表
下,普通行ssd+hdd系唔洗raid嫁喎

你入到Windows唔見系因為你未分割出黎姐
我係連入bios都搵唔到1tb

如果唔插SSD,淨插HDD..BIOS認唔認到?

引用:
原帖由 ksleung 於 2014-3-4 00:06 發表
如果唔插SSD,淨插HDD..BIOS認唔認到?
最後都OK左...

HHD改SATA1位...先得....依家SSD變2..

之後配置左 1TB分4個...1系統備份...2遊戲...3多媒體..4軟件工具

依家開心開到機..唔知會唔會訓醒就開唔到呢...

回復 13# 的帖子

恭喜

有米,部機幾錢?

引用:
原帖由 ksleung 於 2014-3-4 10:27 發表
恭喜

有米,部機幾錢?
1萬多D.. 個MON 1千2  主機1萬1

發新話題