45 123
發新話題

[05]信長之野望-懲罰[MH] [走場] 制度

[Close]
咁我一定比人禁止使用這ac

引用:
原帖由 比.卡.超 於 2014-5-20 13:05 發表
200分,小弟點睇
飛哥 你個章同分呢?
エスデス

引用:
原帖由 A_c 於 2014-5-19 14:11 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****
情況已出現

甘多位 努力了

希望大家唔好被捉

成員有十五名,但有3名認定為MH就當是MH??

投降都要75%支持率先投到啦

再加上人始終有私心

難保有人為一己之欲和其他成員夾埋(當然唔係話針對某些成員

但咁樣做始終做法唔夠公平

回復 36# 的帖子

能提出具體有說服力的理據 1個已經足夠不能的話 15個一致同意都冇用

引用:
原帖由 SalvationA 於 2014-5-21 00:55 發表
能提出具體有說服力的理據 1個已經足夠不能的話 15個一致同意都冇用
別說了 我只是在單論MH投票型的裁定方式 並沒討論當事人是否真的使用外排

引用:
原帖由 呀ken. 於 2014-5-21 00:46 發表

再加上人始終有私心

但咁樣做始終做法唔夠公平 ...
證實MH是要提出足夠的理據,我念有3個成員同時提出足夠的理據已經很充分了.

回復 30# 的帖子

的確係一個漏洞
不過要入05ser係一件好痛苦的事 除非vip

玩家需知 : 如何檢舉[MH] [走場]

1:舉報者,需要證實當時自己在[05]區域內 (如圖1)
2:需要上傳 RP
3:需要上傳 遊戲畫面內的走場名單截圖 (如圖2)

點証明走場玩家係05走場? 最多都係証明到舉報者係05渣喎 如果我係06走場比人CAP 完 舉報者再係05影張相 我係咪都要扣分?

引用:
原帖由 tc0210 於 2014-5-21 16:45 發表
玩家需知 : 如何檢舉[MH] [走場]

1:舉報者,需要證實當時自己在[05]區域內 (如圖1)
2:需要上傳 RP
3:需要上傳 遊戲畫面內的走場名單截圖 (如圖2)

點証明走場玩家係05走場? 最多都係証明到舉報者係05渣喎 如果我係0 ...
會反映

引用:
原帖由 比.卡.超 於 2014-5-21 12:45 發表
證實MH是要提出足夠的理據,我念有3個成員同時提出足夠的理據已經很充分了.
但事實並非每個mh使用者都會俾人捉到紅圈呢種決定性既證據

更多的是神奇的第6感  單純以第6感實在難以判斷是神是鬼

引用:
原帖由 呀ken. 於 2014-5-21 00:46 發表

再加上人始終有私心

但咁樣做始終做法唔夠公平 ...
要證明該會員mh

我們必定會提出理據證明

3個成員證明也不足夠嗎?

而且如果會員有其他意見,也可以留言給我們參考的

引用:
原帖由 ︱菊花茶︱ 於 2014-5-21 22:17 發表

要證明該會員mh

我們必定會提出理據證明

3個成員證明也不足夠嗎?

而且如果會員有其他意見,也可以留言給我們參考的
但理據甚麼的也可以是相同不是嗎  隨便附和一下

1樓也沒有提到若有不同成員持相反意見會如果判決

不過可能只是我太陰謀論

希望檢舉小組做既野就唔係只係捉mh同捉走場
檢舉小組呢個名義我覺得係崇高既
當然做既野一定可以係搞好玩信長既玩家品格
希望某d專員處事可以好小小
希望檢舉小組唔會令我失望