發新話題

we

[Close]

we

為左提高團員既we能力
所以我就開呢個帖

鑑於本人we功力尚淺 無法以最佳既方式解說 同埋無法提供最精確既教學

先係文字介紹

介紹

worldeditor(簡稱:we)中文名:魔獸世界編輯器

q:we係用黎做咩既呢?

a:we係用黎整圖的

q:we係唔係外置程式 需要dl的嗎?

a:只要你dl左魔獸爭霸主程式 佢就會係war3個flie到出現(當然有例外)

佢個位置係(以我既為準) 電腦>Windows(C>rogram Flies (x86)(註1)>Warcraft III>World Editor

註1:可能唔會係

Program Flies (x86)裡面,因為我舊機果陣係係Program Flies(好似)

----------------------------------------------------------------------------------

好啦

應該搵到個we

開黎睇下啦

..................................

應該有好多人係..........開唔到既

如果開到請無視下面

其實要開we 係要下載呢2個檔案的

http://www.wasabistudio.ca/files/unifont.part1.exe
http://www.wasabistudio.ca/files/unifont.part2.rar

(來源自we區)

Tips: 請擊左鍵等待下載,不建議敲擊右鍵另存新檔。 By 愛影。絕望.

2個下載了吧

之後就開啟第一個檔案

該程式會把舊有的 War3Patch.mpq 更名為 war3patch_nouni.mpq。

(來源自we區)

如果都係開唔到................

咁點算呢

唔洗喊既........

如果係we沒有回應既話

可能係因為萬國碼有個檔案壞左(此句大致來源自we區)

所以就要下載(上面)

將war3個flie裡面舊有既impqapi覆蓋就可以了

如果都係開唔到

咁我投降...............

q:哇 咁多英文 睇唔明呀 有冇中文版架?

a:係有的 而且係用繁體中文版的
   個名叫做ydwe.s

(我是非常之懶的)

直接copy網趾

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=495314&extra=page%3D1

係下載區到下載
就可以了
由下次教學開始

將加入圖片

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

可能因為全文字
你地冇興趣睇吧

我有時冇野做係到起兵對打  我只識甘樣
算唔算識we

引用:
原帖由 [輝頭] 於 2014-8-30 14:59 發表
我有時冇野做係到起兵對打  我只識甘樣