45 123
發新話題

vLan官方地圖:信長之野望 HK150A3

[Close]
引用:
原帖由 AoBa. 於 2018-9-28 00:10 發表
我認為現在有熱情改革信長和更新的工作人員和作者本人,都並非為了寵悅舊玩家而製作新地圖。
大家都是靠一份熱血和相信它是有價值的遊戲,才希望它能夠延續落去

冇錯,我都想信長一路可以延續落去,我都並唔係為左寵悅舊玩 ...
我理解作者有自己的難處,編輯器並非話想點整就做到想要效果出來。

但同時都希望作者能採納你認為有用的技能創作概念,不單止香宗和長宗,甚至可以廣泛應用於其他英雄

再次感謝你的付出

連續擊殺同一英雄超過5次 (擊殺金錢應該要按比例下降)    唔支持針殺

引用:
原帖由 ★綱吉★ 於 2018-9-29 21:10 發表
連續擊殺同一英雄超過5次 (擊殺金錢應該要按比例下降)    唔支持針殺
本頻道宗旨 不走場不嘴炮不針殺

回復 33# 的帖子

That's a good idea

AOBA好像本身都有此意思
但係死者都應該要扣300
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

引用:
原帖由 ★綱吉★ 於 2018-9-29 21:10 發表
走場 針殺 嘴炮 掉裝 洗泉 屈人走場 樣樣做齊 仲想扮係有品玩家  搞笑

針殺可恥

引用:
原帖由 ★綱吉★ 於 2018-9-30 09:56 發表

針殺可恥
企路可恥

引用:
原帖由 神奇鉛紙畢 於 2018-9-28 17:58 發表
作者有無諗過之後再加多幾隻s 版/信2既新英入黎
如果再多d新英可能會好玩d
有好多人都未玩過信2同埋s版
如果接觸下新英同埋多d英 對我自己黎講會覺得幾好玩

首先 團戰關係棄保果d  如果打 ...

大火甲可否改返100傷?(火甲可以照舊)
回復原本值廢左,當初F版就係提高左先多人出

最鐘意玩血牛英追住人黎燒
生於斯 玩於斯

兵種新增

我希望可以新增新兵種
騎兵隊長
生命力2500 防禦:20(重型防禦)攻擊比騎兵菁英高15點,特殊能力:防禦-增加600範圍內的友軍5點防禦,並擁有駕馭靈氣
突襲戰法發動時才會出現,發動時會有1位騎兵隊長和3位騎兵菁英

鐵炮隊隊長
生命力 2000 防禦:17(中型防禦)攻擊力比鐵炮菁英高20-25,特殊能力:三段-增加600範圍內的友軍10%攻擊力,並有5%機率造成建築物或英雄除外的生物0.25倍傷害
三段戰法發動時才會出現,三段戰法兵力不變,發動時會有1位鐵炮隊隊長及3位鐵炮菁英。
(參考信長CN版)
新增大將出擊,耗費295兵力,只能使用一次,使用過後大本營兩位大將將不會守護大本營
準備時間2分鐘,發動之後1300將離開大本營從中路出擊,並有12隻騎兵菁英,從中路出擊,1300出擊後可攻擊建築物並可移動,1300有魔免,並有永久冷凍箭的能力,可造成65點額外魔法傷害,並減緩20%跑速,減緩5%攻擊速度。

反對樓上

幾時比S版龍川同陰之結界我

S版花女先OK?
生於斯 玩於斯

45 123
發新話題