30 12
發新話題

vLan官方地圖:信長之野望 HK150C

[Close]

回復 15# 的帖子

三技點解唔畀招爆擊佢? 斬月槍嘅效果........

回復 16# 的帖子

都係一招計攻擊力倍數GE被動, 只係分別在於單體(一擊斬)同AOE而且唔撞其他被動技(林崎R技)

加油!!!

有個小小提議平手3技同本多正信3技可唔可以變成選擇性開放

所有負面光環技能可唔可以變成選擇性開放
有時候埋伏人方便啲:lol

回復 19# 的帖子

平手唔洗吧...正信考慮下...

仲有冇其他?

回復 20# 的帖子

平手5洗得正信要冇其他 有時伏尻人方便D

感覺九鬼有點過強

感覺九鬼有點過強 :lol :lol

作者,我係另一個貼留左D建議,你睇睇THX
引用:
原帖由 chris_sie 於 2018-11-9 21:57 發表
作者幾時會改下霧隱呢隻英

我覺得霧隱大技爆塔要160秒CD有D耐左,可以縮短到135秒-145秒之間,
同埋招23技要改下,佢殺人既技能真係有D廢

2技除左用黎尾刀之外就冇咩用,佢本身脆皮,玩佢除左出爆塔裝多數都係出法裝,
...

感覺坦裝要平衡下

感覺坦裝要平衡下

希望作者 改下風傷把名刀 有無諗過再考慮重製
例如
1>風傷技 加埋 慢速debuff(似昌幸大技)
2>風傷技 變到可以追人打(單人/多人)
3>加/改個靈氣 (似火甲用黎燒人/加速buff(似武田1技))
OR
1>減價
(毒水都只係6400 平啲又多人會出)
2>改下能力 件裝有多少兩頭唔到岸
eg:件裝似比法師用(加甲 加血 加回魔buff)
但又+60攻(比10000$買刀 +60攻比打英(菊一/毒水$6XXX 加比力英/敏英都有60-70攻) 對比其他名刀又少左啲)

BTW 作者仲有心更新信長 支持

回復 25# 的帖子

多謝提出意見...

風傷技 加埋 慢速debuff(似昌幸大技)
re: 有考慮過, 但係怕咁樣會配合某D慢人技定人會太屈...

風傷技 變到可以追人打(單人/多人)
re: 如果係強化版毒泉就冇咩意思吧? 本身毒泉(以6400蚊黎計)就已經過強了...

加/改個靈氣 (似火甲用黎燒人/加速buff(似武田1技))
re: 團隊都有唸過, 而15.0A第一份稿係改為強化版火甲被動而唔係E+ GE單人回魔靈氣, 但再傾落就怕會三不像, 強化版火甲整成一件新獨立裝備會更好
至於加速靈氣, 91單體15%效果已經幾唔錯, 唔希望出AOE加速靈氣裝備 (太低唔想出, 加太多又太OP...)

減價(毒水都只係6400 平啲又多人會出)
re: 其實已經平左1000蚊又加左回魔效果, 會怕再平D太OP (當然可能E+性價比唔夠高)

改下能力 件裝有多少兩頭唔到岸
re: 其實就冇定死件裝一定係FOR法師...其實風傷效果唔廢, 把刀本身個人覺得都唔廢, 但係可能E+性價比唔夠先會冷門...

至於會唔會再改風傷, 團隊會係未來再討論下 (但唔expect下一個版本會改...~_~)

我而家成日出風傷
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

如果水計可以重製就好  依家個水計傷害成2秒之後先出到黎 第一下仲要係得100定200傷好似太少 用吹箭吉綱78接技 傷害都唔夠

如果可以改個水計為
每推一波會暈範圍內所有敵人0.2秒(無視魔免)再加推後敵人一少步。用黎cut技/阻人追殺都有用

唔知算唔算BUG回報 可能睇錯

九鬼開3技 比香宗打 跟住無限觸發香宗招大 直接秒左九鬼 發生左兩次
大約36分下路 第2次記得唔係好清楚
PS 第2次我見又發生 開水 先冇死到 即係呢個BUG要開水抗香宗招大

附件

LastReplay.w3g (1.75 MB)

2018-11-14 18:21, 下載次數: 29

回復 29# 的帖子

睇落就應該係BUG, 香宗冇普攻GE情況都觸發大技
(但係條RP我睇唔到香宗大技特效,..我都係估...)

暫時唔知係咩事...最少我review過一次相關GE觸發都係冇問題發現的...
如果搵到係咩位寫錯野就會修正

30 12
發新話題