發新話題

allies一個比較9的打法..........

[Close]

allies一個比較9的打法..........

剛剛lose得好無奈...........
用技術打爆曬對手d野!!!
得返個hq~
差小小就打爆埋個hq~
點知無奈的事情就出現了...........
對手只用人力call超多人同車同tank...........
爆完又call爆完又call..........
出到我resources都冇曬.......
覺得係反比allies屈機...........
只用小小人力但係就可以出到好多tank+車+人.........
完全係用resources屈死人.........
豪無技術可言..........
係呢到提醒一下大家如果對allies的話.........
記得係佢call人同車入離果到放定tank trap同fence!!!!
如果唔係以上的情況可能會發生............
個feel就好似打aoc對主哥德...........
有數唔完的pikeman不停沖過離...........

引用:
原帖由 highhand 於 2006-12-10 17:49 發表
剛剛lose得好無奈...........
用技術打爆曬對手d野!!!
得返個hq~
差小小就打爆埋個hq~
點知無奈的事情就出現了...........
對手只用人力call超多人同車同tank...........
爆完又call爆完又call..........
出到 ...
要不要用自爆車在那裡埋伏?
據我記憶...出來的兵兵好像不是很強...
就是坦克都係最廢戈架...有豹式坦克應該沒問題吧

自爆車....
good idea!!!!
不過激戰完後...........
d tank都冇乜hp.......
人又死得7788...........
佢係呢個時間係咁call野入離........
但為何對手call完tank.........
可以好快再call車仔..........
跟主再call ranger..........
難道這是一個trap????
等我d army重傷後再反攻.............
輸得好唔底..........
一下子冇啦啦可以用比我小的resources做比我更大的army...............

可能係有心陰你~
如果是1.4版,就send replay來給我看看吧!

冇save到replay呀...........
真可惜...............
如果有replay的話.........
可能會睇到你 .........

今天做左個測試~
原來次次call野都唔同~
最正可以800人力call3tanks+1ranger!!!!!
最差可以800人力call一堆motor加mg..............

引用:
原帖由 highhand 於 2006-12-12 18:15 發表
今天做左個測試~
最正可以800人力call3tanks+1ranger!!!!!
最差可以800人力call一堆motor加mg..............
好像是根據戰場上你的兵種情況來決定的。

引用:
原帖由 highhand 於 2006-12-12 18:15 發表
今天做左個測試~
你...現在才知道嗎?
我知道了很久~

個招要800人力出一次,對手可以出到幾次都有成 2400人力.你除左打基地之外有冇攻對手D資源站啊?(或中斷補給線)
我同朋友打時,通常到最後輸個邊好少仲有咁多人力,可能我地都速戰速決???
或者你個對手轉登儲埋幾千人力到個時陰你 =.=... 不過我覺得呢招好危險

引用:
原帖由 govg009 於 2006-12-27 04:15 發表
個招要800人力出一次,對手可以出到幾次都有成 2400人力.你除左打基地之外有冇攻對手D資源站啊?(或中斷補給線)
我同朋友打時,通常到最後輸個邊好少仲有咁多人力,可能我地都速戰速決???
或者你個對手轉登儲埋幾千人力 ...
人力...本身的領地已經270/min...

本人一向都不喜愛用tank 所以一向都用大量追擊手和反坦克大炮 差不多用6-7個追擊手 4-5個反坦克 基本上用那個都屈死人

發新話題