發新話題

★鬼道介紹★

[Close]

★鬼道介紹★

鬼道分為破道和縛道:

破道:以攻擊破壞為目的的鬼道

破道之一    衝

破道之四    白雷   

破道之三十一     赤火炮   
咏唱の文     君臨者啊!是血肉的面具,萬象振翅高飛,冠上人類之名的東西,躁熱和騷亂,隔海逆卷向南,舉步前行

破道之三十三     蒼火墜   
咏唱の文     君臨者啊!是血肉的面具,萬象振翅高飛,冠上人類之名的東西,真理與節制,僅以爪立於不知罪的夢壁上

破道之五十四     廢炎   

破道之六十三       雷吼炮   
咏唱の文    散佈四方的獸之骨,尖塔,紅晶,鋼鐵的車輪,動既是風,止既是空,長槍互擊之聲滿溢虛城

破道之七十三       雙連蒼火墜   

破道之八十八       飛龍擊賊震天雷炮   

破道之九十       黑棺   

縛道:以綁縛禁锢為目的的鬼道
縛道之一    塞   

縛道之四    灰繩   

縛道之九      檄   
咏唱の文     自我毁滅吧,隆塔尼尼的黑犬,彻底燒盡,自己將喉嚨割斷吧

縛道之五十八       掴趾追雀   
咏唱の文     南之心臟,北之瞳,西之指尖,東之腳趾,随風而聚集,驅雨而散去

縛道之六十一       六杖光牢   
咏唱の文     血肉的面具,萬象,振翅,冠上人之名者啊!雷鳴的馬車,紡車的縫隙,此物有光群集並一分為六

縛道之六十二       百歩欄乾   (圖後補 )

縛道之六十三       鎖條鎖縛   

縛道之七十五       五柱鐵貫   (圖後補 )
咏唱の文     鐵沙之壁,僧形之塔,灼熱熒熒,因其堅決終至無聲

縛道之七十七       天挺空羅   
咏唱の文     黑白之網,二十二之橋樑,六十六之冠带,足迹,遠雷,尖峰,回地,夜伏,雲海,蒼藍隊列,將太圓繪滿井直冲天際吧

縛道之八十一       斷空   

道之九十九
第一級          禁   

第二級      卍禁   

貳曲      百連閂   

終曲        卍禁太封   

死圖請說一說
按圖即可進入信長之野望區

死神真係咁好睇 -O-?
本時跟開字幕果陣見佢差唔多集集都係打打殺殺...-,-''
寫到沒心機-.-......

引用:
原帖由 ToHeaRTII 於 2008-10-31 19:22 發表
死神真係咁好睇 -O-?
本時跟開字幕果陣見佢差唔多集集都係打打殺殺...-,-''
寫到沒心機-.-......
個個人的睇法唔到姐.......

藍染用90既鬼道 都吾洗詠唱  
好神
http://sourmath.com

引用:
原帖由 mIssKy 於 2008-10-31 19:30 發表
藍染用90既鬼道 都吾洗詠唱  
好神
係.......好鬼神....

我無睇過死神

只不過係咪真係咁多技
九十九?????????????

引用:
原帖由 斷玉 於 2008-11-1 16:57 發表
我無睇過死神

只不過係咪真係咁多技
九十九?????????????
作的 只有唔過20招(唔計刀)

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-11-1 18:11 發表
作的 只有唔過20招(唔計刀)
what the food!!!
被耍

有D冇圖既 -3-"

HA 招廢炎好似打棒球..

打左個全壘打..

最尾果幾招有咩用 ?

引用:
原帖由 斷玉 於 2008-11-1 21:55 發表

what the food!!!
被耍
如果真係有哂咁咪諗死個作者-.-
引用:
原帖由 fa 於 2008-11-1 23:04 發表
有D冇圖既 -3-"

HA 招廢炎好似打棒球..

打左個全壘打..
我諗d人可能 cap唔哂d圖....
引用:
原帖由 Server2007 於 2008-11-2 01:17 發表
最尾果幾招有咩用 ?
邊招?比個名我睇下....

發新話題