發新話題

[故事] [ 故事 ] 是否一起繼續下去

[Close]

[ 故事 ] 是否一起繼續下去

----------------------------------------------------------------
男主角最後無奈承受不起,自殺身亡。
-----------------------------------------------------------------
女主角繼續玩仔,完全當沒有一回事。
------------------------------------------------------------------
殘念。
------------------------------------------------------------------

引用:
原帖由 ★sMIlEζ琪. 於 2010-2-25 05:13 AM 發表
以下全是個人見解~唔知幫唔幫到你~
1﹒男方與女方是否一開始就已經錯了 ?!
我覺得唔會有對錯~如果一開始係錯~甘唔開始將來又那有伴侶?
2﹒男方事事遷就女方,男方如果忍夠,離開女方是否有錯 ?!
唔一定話忍夠~~主要係個男方 ...
每次女方說分手,男方總是挽留,但女方只是不想被煩,隨口答應,

如果女方想分手,應該點樣做好呢,因為男方非常難搞,很煩的,雖然有兩年感情…

如何不傷害男方,與女方亦可以做朋友?

如果做錯了決定,女方想與男方在一起,應該又要點樣做?

真的要,後悔的事不要做,做了就不要後悔?

引用:
原帖由 ★sMIlEζ琪. 於 2010-2-25 03:01 PM 發表

係嫁~~後悔的事不要做,做了就不要後悔....分手後真正做得了朋友既唔係個個都得..
既然怕後悔又為咩分手呢??既然係唔中意~甘不如直接分手!!!最好在一起時~想清楚
男方是否真的能帶給自己幸福??如果係能夠帶給自己幸福 ...
男方今日終於明白女方所做的一切是什麼,
原來女方因為她的朋友唔開心,女方已經就朋友的事情很煩躁,
女方一直以後男方會明白,但男方卻不明白,反而令女方壓力加重…
男方已經知道做得很錯,與第二個女性發生關係,不了解女方的事情隨便發脾氣,‥‥

1﹒現在男方才明白是否太遲?
2﹒男方終於明白女方為何會對他冷淡,女方是否應該原諒男方?
3﹒男方終於做到向女方的承諾,只是等待時間的証明,女方是否等男方的改變?

引用:
原帖由 ★sMIlEζ琪. 於 2010-2-26 04:31 AM 發表

其實女方因為別人的事煩躁而與男方沒關係~~
她大可告訴男方正在煩惱的事,
而不是暗自在煩惱而且把煩躁放到男方身上
有些事不說出口對方是不知道的 。真的沒有坦誠。
1﹒現在男方才明白是否太遲?
不會太遲~不是每一個人 ...
有一句說話,係你的就永遠都是你的,唔係你的則永遠都不是你的,
件事情發展都最後我都唔知會係點,
現在,男方與女方好像朋友的關係,又像情侶的關係,
究竟會是誰先頂唔住〝誰先出口說分手呢,
一切答案都會係三月尾有結果…到時請教你的,是如何挽留,是如何放手,是如何減少痛苦,是如何繼續保持

引用:
原帖由 MooNBaBY 於 2010-2-26 01:39 PM 發表
正確的坦誠是雙方最好的溝通方式 .
最新消息

上面提到男方曾經同第二個女性發生關係,
男方終於發現問題,原來女方有第二個男仔,重要係青梅竹馬的好朋友,(即同第二個女性發生關係後)
男方忍唔住偷睇女方的電話訊息及日記,發現女方同那個男仔竟然在一起,
以下是內容︰
女方日記︰你又要走啦,我睇住你sd比我最後的一個訊息,我喊了,一日不見如隔三秋,唔知要隔幾多個秋天
                  我會等你架,我知你2個月後會再次回來,倒數63天,每天都掛住你,
女方電話︰(那個男仔sd黎的)隻戒指刻上你的名字好嗎?
當男方看見的時候,心想著簡直是女方的反擊攻勢,女方要傷害男方,
男方當然生氣極了,找女方談判,
男方說︰你係唔係有第二個男仔,你係唔係唔再愛我?
女方說︰如果我係唔愛你,我一早同你講左分手啦,點解我依家重要留係你邊呢?

1﹒女方是否用激將法,想男方對自己更好?
2﹒女方是否貪心,唔想傷害其中一人,想兩名男方都擁有?
3﹒女方是否想有一個選擇,希望兩名男方互相比賽,最後勝出的能成為女方的男朋友?
4﹒男方與女方的兩年感情是否沒有了?
5﹒女方是否其實只想報復?
6﹒當兩名男方,逼女方選擇的時候,女方是否會因逼得太緊,決定放棄,寧願自己一個?
7﹒如果男方扮著無事,當女方與第三者發生了關係,是否兩男分享一個女?而女方的心是否能收藏著兩位男方?

我最後都叫同我一起2年的男方說︰你可以當咩事都無發生嗎?你可以繼續和我一起,
你咩都唔好諗,只係諗我地d開心事,就算你見到咩都好,當無睇過,
如果你繼續逼我,我只會2個都唔會選擇,寧願自己一個,
其實我都唔知我想點,我唔想2個其中一受到傷害,一腳兩踏︰有錯嗎?
我只想多一個選擇,為我自己作一個打算!

我究竟是對還是錯,

引用:
原帖由 ★sMIlEζ琪. 於 2010-2-28 11:53 PM 發表

1﹒女方是否用激將法,想男方對自己更好?
其實一個女仔喜歡上另一個男生...不跟先前一個分手只是怕被傷害後會後悔..
而留條後路給自己吧..
2﹒女方是否貪心,唔想傷害其中一人,想兩名男方都擁有?
同上
3﹒女方是否想有一個選擇, ...
人生是否必須經過,初戀、再傷害、再成長?
跟我兩年那男方,是他的初戀‥‥我這樣做,是否幫助了他認清什麼是愛情?
我一直數他對我不夠好,但其實是否想跟他分手的籍口?
他經常問我關於那個第三者的事情,我覺得他很煩,我是否以經唔再愛佢?
那個第三者,他們從未見過面,雙方都不認識,我不可以自私一點嗎?
竟然雙方不認識,住的地方又不相同,兩人相撞的機會很少,
如果當有節日,例如︰情人節,我生日‥‥如果我只選擇其中一位陪我,我是否對另一位已經沒有感情?
我很煩惱‥‥

引用:
原帖由 MooNBaBY 於 2010-3-17 11:12 PM 發表
傷過才會真真正正知道是怎樣的痛 .
男人,留住一個女人。只不過係唔想失去一件"玩具"。

引用:
原帖由 夢寐也飯〞 於 2010-3-21 03:03 PM 發表
短篇 支持 追看緊的
多謝支持〝

收下d風﹁

等我寫埋落去先 XD 〝

發新話題