發新話題

[投訴]沒有觸犯版規

[Close]
引用:
原帖由 殘兵|笨龍 於 2007-2-7 01:30 發表
我在信長區
發了10個主題(不是連續)
分別在不同時間發表
沒有觸犯版規

他說我洗板

一.版規並沒有限制發多少的主題
二.洗板定義個個唔同
就是因為整板也是殘兵發的文章就無教扣我們分..
版主警告也沒給就扣分
難 ...
我扣分理由係

1. 係33分鍾內發出10個貼

2.所有貼都為轉貼

3.我所扣分數為1/4

4. 如果有1~3個為原創 其他為轉貼 一定唔會扣分(可惜全是轉貼)

5.不是因為整板全是你地文章   我放工回來是你所有文章都在 1~3頁

6.vlan為自己既論壇..請不要作為代替其他論壇放文章的地方

7.支持不創 一定作加分論(小小吧.-.)

8.所有為同一ip

| LoSeR | ToM

引用:
原帖由 殘兵|笨新 於 2007-2-7 17:23 發表

係33分鐘內發出10個貼是3個唔同人
(如果人地唔發帖 我地就要等到人發 先發?)
版規冇限定幾多貼為洗板令人誤解,不正常嗎?
1-3頁都有我地既文章就是洗板?

再者我地係跟小飛豬的版規又錯?

我地先解釋返IP一樣
係因為我 ...
要你冷靜黎睇整件事先..

如果版規內沒寫就能進行???

做人要識變通吧...

如果要轉貼文章又有何難??

係其他論壇轉貼有幾多都可吧..

但只會做成vlan代替其他論壇放置文章而已

如果你能原創來洗足3頁 我相信每個post都包你有分加

但係現在的是轉貼??難道你覺得自己不過份地轉嗎??

你可以轉貼..但唔係 係33分鍾內兩人 轉貼 10 帖 同 9帖

論壇係由會員一齊建立

要做好論壇就要一齊建立一個好風氣吧qq

引用:
原帖由 殘兵|小恒 於 2007-2-13 05:59 發表

呢件事唔係只在這帖
你看的只是其中一帖
SMILEBOY在每一個殘兵帖
都有不同意見。我也是給我的意見。
亦不見得沒有禮貌及針對他。
我認為既然小飛豬公開了不會阻止會員
發多少帖。這件事應該結束。
這件事也是smileb ...
Smileboy 沒有任何發送消息講我知

只是我放工回來 第一頁 第二頁 什至第三頁 都是轉帖..

無奈的字...要轉帖又何難?

但轉貼只係破壞緊論壇...

正如smileboy所說 你們點解唔自創 只去破壞論壇呢?

d分真係咁緊要??為左50分去打比賽???

咁我建議唔去餃個比賽算...

正比賽到頭來只係叫緊多人黎破壞???

但事實係希望更多人上論壇..唔係去呃post 轉帖lo..

其實今次我都好不滿今次事件...

唔明點解要加返分...咁樣做好似我做錯咁...

自問做左版主e來...(包括 張仲良)

係論壇回帖一日比一日少...真係有眼睇..

每個回覆都要睇得清清楚楚 一步都不能錯

可惜到最後 只能得到人地罵的對像

對好多人都好失望...

還有的是..賠償

點解要賠償你?

事實上今次我覺得由頭到尾我都無扣錯你地分

由事件開始你地比人罵 係因為你地自己轉帖過份地多

比人罵算係正常吧??

如果你地唔係咁過份又點會有人罵你地呢

發新話題