發新話題

[交流] 屍鬼封盡真的使施術者死亡嗎?

[Close]

屍鬼封盡真的使施術者死亡嗎?

故事說︰「屍鬼封盡」會令施術者死亡。

曾經有2人用左「屍鬼封盡」後死亡,1個係猿飛日斬,1個係波風水門。

但係我覺得「屍鬼封盡」唔會整死施術者︰
.猿飛日斬係比大蛇丸把殺左
.波風水門係比9尾隻指甲殺左

所以睇起上尼「屍鬼封盡」會殺死施術者咁解,實際上可能唔死
不可1,不可再! 向3分說不! 向滅號說不!
企硬! Take滅號衰硬!

引用:
原帖由 稚氣十足 於 4/6/2012 10:28 PM 發表
但係一開波已講屍鬼封盡係會令施術者死亡
只係個人覺得唔會姐

引用:
原帖由 ♥月京舞黎 於 5/6/2012 05:36 PM 發表

屍鬼封盡系將靈魂出賣比死神,而死神亦會帶走同施術對象同施術者
而屍鬼封盡之後,施術者亦有一段清醒既時間 (三代用屍鬼封盡封印大蛇丸果陣,大蛇丸同埋三代都系行吾到) ...
而屍鬼封盡之後,施術者亦有一段清醒既時間
的確係

三代用屍鬼封盡封印大蛇丸果陣,大蛇丸同埋三代都系行吾到
大蛇丸行唔到 --> 因為三代咁住大蛇丸
三代行唔到     --> 因為三代咁住大蛇丸
(唔關屍鬼封盡事)

引用:
原帖由 ♥月京舞黎 於 5/6/2012 10:55 PM 發表

果陣好似系個術用緊;
而死神已經食緊個靈魂; (大蛇丸個靈魂抽離緊,所以行吾到)
3代要捉實大蛇丸先有機會比死神抽出大蛇丸個靈魂

引用:
原帖由 不死的金川 於 7/6/2012 03:23 PM 發表
我唔明點解三代抽走左大蛇對手既靈魂
佢轉左身會用得返隻手
佢係抽走個靈魂.又唔係抽走肉體
姐係話佢換幾多個肉體都冇用手既靈魂去控隻手啦
咁既話次次用屍鬼封盡.抽淨返個頭.再轉身=重生? ...
大蛇丸個轉身係點樣既忍術,其實我地都唔清楚,就連佢果招個名都唔知

引用:
原帖由 天~MAN 於 8/6/2012 10:22 PM 發表
火影一開始已說明用完屍鬼封盡係令施術者死亡!!!
岸本有好多野1開始講唔=事實就係

引用:
原帖由 orangejuice 於 8/6/2012 11:08 PM 發表

就好似卡卡西一開頭所說雷切每天只能用兩次, 點知佢依家係咁出都無事
卡卡西每天最多用4次
佐助每天最多用4次

依+雷切當普攻用

發新話題