發新話題

[2146] Laputa伺服群

[Close]
引用:
原帖由 yung子 於 2015-6-27 18:33 發表
想問問最新既22張圖可以係邊度DOWN?
搵唔到條link
請睇清楚本群之map list..... (google doc file)
Laputa群主

19/5/2015 - 停場通知

因伺服器硬件關係
伺服器資料受到毀滅性破壞
因此需要長時間停場作修復工作
與此同時,本群都差唔多開o左三年
係時間要思考一下將來o既事
雖然唔想呢件事(硬件問題)發生
但o既然發生o左,就以此作為契機
o黎思考本群o既存續問題
有進一步消息,將會在此通知大家
多謝各位合作
Laputa群主

引用:
原帖由 TKB 於 2015-8-9 13:59 發表
想問下係咪取消左隨機派包機制?因為我玩左4-5個地圖,可以過版完全一個包都冇
如果係改左,可唔可以改返好似以前咁?
咁樣對用SSD既人黎講會公平D
冇改過
一直都係頭4個人冇包(因為房有)
Laputa群主

引用:
原帖由 kaiman_c 於 2015-8-11 21:11 發表
宜家LAPUTA 又唔比改咩名?
之前仲好地地 前後都冇SPACE
做咩又入唔到SEVER
之前因為某D亂碼搞到插件有問題
所以加rule禁某個code
但好似禁多左
而家已經解返
Laputa群主

19/8/2015 - 重開及重要更新

早前受硬件問題影響資料已救回
所有場(包括2區)全部重開
除此之外,再加推大型更新
基於長期宅洗男(印度人)所發佈之vlan帳號搜尋方法
本人已完成相關插件修改
所有伺服記錄及禁止登入系統都會使用vlan帳號為基礎
另外,非官場將會改為「半寫實」模式
即在一般模式上加上寫實之顯示模式

請名非官場玩家留意
Laputa群主

引用:
原帖由 -waI=) 於 2015-8-23 16:09 發表
半寫實行慢少少一離隊就變單機...好無癮
本身l4d2係要合作
如果前面衝得太快,打散o左隊伍既
結果只係面對比自己人數多既特感

再者,有光同冇光
只係知道隊友距離同狀態
如果面對狗衝o既人,基本上一樣…都係救唔到咖啦…
Laputa群主

引用:
原帖由 -waI=) 於 2015-8-25 17:52 發表
咁姐係後面既人都唔洗理..
附近比建築物擋左睇唔到既唔洗理..
有得開門救人都唔洗理
唔識路行錯既又唔洗理
唔開mic訓左就等收皮
防狗衝變賣隊友 ...
行遠左睇唔到隊友時,點解唔係返去搵人,而係要自己繼續行?
唔通要有光你先識得去救??

有人down左,有房有得救時,唔會有聲嗎?
就算人地唔開mic,本身個生存者都會出聲
一或你唔開聲玩?

至於行錯路
所有game第一次玩都唔知地圖係點咖啦
咁你玩唔玩?

順帶一提,來人認為玩非官圖本身樂趣在於一個陌生地方去玩
(可能我本身唔鍾意鴨仔團咁去旅行掛)
Laputa群主

引用:
原帖由 byers033203 於 2015-9-27 17:25 發表
我已經將DOWN落離既地圖拉入ADDONS 但再入遊戲既時候就彈GAME
寫住:COULDN'T ALLOCATE ANY SERVER IP PORT,TRIED 2 ADDRESSES
究竟要點解決
你呢個唔關地圖事
你係咪用server browser入server?
Laputa群主

引用:
原帖由 raze00 於 2015-10-31 23:44 發表
我收到消息!勁多人彈劾你的ser啊!
你知唔知「彈劾」二字點用?
Laputa群主

引用:
原帖由 raze00 於 2015-11-1 09:23 發表
我知唔知又關你個屁事咩!總之,D人又投訴又想彈劾你的ser!你系唔系想我串你啊!
你自己連講野用詞都錯既,跟住又同我講「關你屁事」

即係我可以唔駛理你講既野

誰是誰非,其他人有眼睇,同你嘈落去只係浪費我時間
Laputa群主

引用:
原帖由 raze00 於 2015-11-1 14:16 發表
你幹嘛又blacklist我,你好想我叫人唔好入你個ser啊!:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@
又係你唔滿意本群,要自己開場

咁我blacklist你又有乜問題

難道你想入返o黎玩?
Laputa群主

引用:
原帖由 raze00 於 2015-11-1 14:28 發表
沒錯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
你唔滿意嘛,咁請你自已開ser同你既志同道合玩吧
Laputa群主

引用:
原帖由 hkplayer 於 2015-11-7 16:11 發表
1.有好幾個人系你個ser亂用投票系統,又vs,又vg,又vm,又vk!
2.喪屍(尤其系特感)多到吃不消,殺殺下又死咗!
3.死ser唔緊要,因為系你用sourcemod開場姐!

基於以上原因,本人建議你用non-sourcemod開場,仲有,我剛記得,你 ...
唔該你睇返日子---6/6/2015
我冇話過早個禮拜冇喎

另外,開多人場基本上係要用sourcemod改出黎
唔該做好資料搜集先好發言

另外,當日係你唔滿意,話唔入本群ser要自己開ser玩,我先至加你入blacklist
並唔係因為你o係ser入面既行為(呀係,blacklist一事原本係katat1講出黎,我先至發呢個聲明,詳情請爬文)
所以請閣下自行開ser搵其他「唔滿意本群ser既人」一齊玩

Laputa群主

13/11/2015 - 停場預告

因為電力系統年檢,
本群將於24/11/2015(Tue) 23:30 - 25/11/2015(Wed) 10:00暫停服務,
不便之處,敬情原諒
Laputa群主

16/11/2015 - 停場預告

因ipve系統維護,vlan網絡暫停,因此本群將於21/11/2015暫停運作
時間(暫定):21/22/2015(Sat) 13:00 - 16:00
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=628916
Laputa群主

發新話題