發新話題

[2146] Laputa伺服群

[Close]

16/6/2014 - 新非官圖,版本過渡通告

新非官圖(2135限定)
都知大家等o左好耐,新非官圖已經準備好
檔案名:(20140605.7z)
版本過渡通告
插件測試已經進行得七七八八
所以會提早過渡期
下星期一(23/6/2014)前隨時會熄晒所有2121場
請各玩家留意
引用:
今次新非官圖同2135場插件測,全靠測試人員幫手先可以咁快搞掂
尤其係2135(又係Bill叔叔搞事…),好在有佢地幫我晚晚2-3個鐘冇得玩咁入場試野先可以試到
小弟在此謝過呢班人
Laputa群主

引用:
原帖由 亞魚 於 2014-6-16 12:58 發表
我已經轉左2135,但我之前有認證,依家入唔到場...

依家好似冇左autoexec.cfg呢個檔案,點搞???
收2121o個個copy過去就應該得
Laputa群主

引用:
原帖由 亞魚 於 2014-6-16 13:22 發表
2121個L4D我除左地圖個FILE,其他全部DEL哂...
-.-!!!!
你自己起個autoexec.cfg
入面跟返我之前個pm所寫既野去做就得
Laputa群主

引用:
原帖由 亞魚 於 2014-6-16 14:24 發表
autoexec.cfg放係left4dead2邊個位[sosad]唔記得左
-.-!!
cfg呀
Laputa群主

本群將於今日(6/22)內關閉所有2121伺服
如想繼續玩本群伺服,請安裝l4d2 2135版本

Laputa群主

引用:
原帖由 katat1 於 2014-6-24 16:00 發表
喂,柏斯,有條___ 講你個SER 係 廢燃SER哦

( 2014-06-24_00001
把口係人地度,咪由人地講囉
(我好似見到佢話屈,但我呢半年都冇改過難度設定,你地又咪係照玩)

至於響車,查實我有諗過MMD加埋響車狀態
睇下搵唔搵到個event
搵到就加啦
Laputa群主

引用:
原帖由 sc15871587 於 2014-6-30 16:45 發表
未知群主可五可以顯示邊D人已經黑白
而家變黑白要出聲,有D冇MIC要打字,比較麻煩

同埋升左2135之後,D地圖好似難玩左.....RE多左
之前UH打2個QE地圖打左4日-____-'' ...
可以寫,但唔會做
因為告知黑白實際上係個人意願
好多人都唔想人知道佢黑白的

至於難玩左既問題
我實際上超過半年冇set過難度
難打左可能係因為2135個判定收緊左(呢個係聽人講姐)
我遲下留意下,睇下有冇需要再微調下
Laputa群主

引用:
原帖由 TKB 於 2014-7-1 07:31 發表
柏斯大大,有個問題想請教一下

我晌你個server Laputa 5,6,7已經玩左幾個月

發覺有個奇怪問題,就係過版loading完之後,有啲人會多左個藥包(當然佢本身係無藥包)

亦唔係本身saferoom果4個藥包,奇怪既係有啲人就無,我就次 ...
其實係計左數,人人都會有個包
本體四個個包,就係玩家死爭爛爭9衝入房爭o個4個包
有D人次次都冇,係因為係頭四個load完過版,入左本體個位
Laputa群主

引用:
原帖由 TKB 於 2014-7-1 22:22 發表
係因為係頭四個load完過版,入左本體個位

上面果句唔明

而家係全部人loading過版都有藥包,淨係我一個無

有時紅血黑白又行得慢,又唔夠人搶藥包就死左

其他人紅血又有藥包,好唔公平,係咪我有邊度未set好定其他問題?

謝 ...
你過版時都要load下一版既資料
load完咪入game玩
但每個人部機都有快慢
最快o個4個會take over佢game入面原本o個4個
第5個開始,本身game唔會生成個player出黎
而呢個時間就由插件去生成個player
個D就會補返個包出黎

所以,一定唔係得你冇
只係有其他人執左個,或者你睇唔到姐
Laputa群主

引用:
原帖由 KitKitTo 於 2014-7-2 12:32 發表

我就係次次都冇包果種人
只好怪你部機快吧XD
Laputa群主

引用:
原帖由 rt2156 於 2014-7-4 12:56 發表
對部機快少少既玩家黎講

好唔公平囉
求其用HDD+i3 行多核模式 已經場場冇包
你大可以過版時用某D方法整慢部機,慢過其他人咪得囉
講返轉頭,係D人用左safe room入面o個4個包咋喎
咁點解你唔嘈呢D人?

l4d2不嬲都講求合作,互相幫助
要係合作既,跟本都唔駛理個包o係邊個身上
如果當中有人要搞「小圈子」或者「個人主義」
咁佢地玩唔掂我唔會做D乜野去修正咖喎
Laputa群主

引用:
原帖由 rt2156 於 2014-7-6 22:02 發表
你大可以set頭4個入安全室既玩家 過版唔俾包
理論上做到
但技術上難度唔細
本身要將安全室既位置就已經唔係易事
所以唔會做,跟本唔得閒做
Laputa群主

引用:
原帖由 rt2156 於 2014-7-6 23:19 發表
del晒安全室既包

過版俾晒全部人
本身要將安全室既位置就已經唔係易事<------
Laputa群主

21/10/2014 - 插件修正及玩家名稱空格限制

1) 插件修正:Multislot - 派包規定
2) 新插件:PNR - 規定玩家名稱前後不能有空格才可入場
Laputa群主

引用:
原帖由 447015133 於 2014-10-22 19:51 發表
我叫酒鬼
我個名前後都無空格,但係入你個埸,竟然話有空格,入唔到!

唔知係唔係bug ?

入左2次都唔得

唔知其他人有無呢個問題呢?

你個名後面有空格呀
Laputa群主

發新話題