發新話題

WE入門求救

[Close]
引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 17:20 發表
我識jass.....的說.....

我基本上就冇理過WE自學手冊同埋jass自學手冊...

我慢慢睇hke睇番來....
我都睇過iamA_A
真係好有用

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 20:12 發表
唔一定樣樣都要用jass寫既.... 需要真正用到jass寫既野 真係好少

例如hke個作弊系統  為求任何地圖都加到入去

而將觸發簡化至極限 並使用極度複雜既變數 不停重複代入唔同地方

搞到睇到既人 都有d o咀 v_v (為左 ...
所以防bug好簡單
將hke既變數放入自己張圖
一加bug就撞變數
不過只怕有心人

其實睇過hke既人根本就無懼玩bug圖
反而仲有刻好想遇到人玩bug圖

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 20:22 發表
你講中左 我好想撞到班菜鳥玩hke  可以搶來用  踢晒佢地都仲得

不過可惜我拍呢條片既時候未睇hke

當我識既時候 已經無再遇過人玩bug圖

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-3-11 20:27 發表

放埋亂世片啦
--------
其實你點拍片的
我用威力
但係完全摸索唔到點用
威力sony MM都用過

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 20:26 發表
實在太可惜 仲唔快d去綜合區發貼 話如果撞到人玩 bug 就講邊個

再叫佢同你挑機  :]
最好就搶完bug分埋bug比原本搶到bug果個
等佢仲傻下傻下以為得自己有bug

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 20:54 發表
Ysera係咪識寫jass :[...
識睇識改唔識寫
無諗住學了 反正war3都無人玩

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-3-11 21:01 發表
努力睇緊自學手冊
可惜數學太差
心算錯左幾條
---------------------
即時出現左d問題
就係唔識串d字
係e個時候用英文既we好似好d
用英文咪當學英文囉
我英文都好差..

玩唔玩前幾日果隻cs?

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 21:44 發表
其實你就冇咩可能背得晒d 碼同埋每條碼唔同既格式

所以都要靠下we 個轉碼功能....

我相信任何一位玩jass既 都冇可能記得晒d碼點串 咩格式
其實jass都有UI或者可以用jasscraft
印象中有人將三個UI合體成為一個自己用

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 21:57 發表
其實樓主  對jass有d咩問題可以問下我....

因為呢到好少人識 所以我都算幾熟的了

我專做地圖翻譯同埋簡化 優化等...

雖然只係做過彈彈波同埋 星際巡洋艦  但都多多指教了

(幹...吹水吹左5頁) ...
adore
拜一下先
呢d貢獻值極高既麻煩野都自己做

其實我比較鐘意pve game多d
亂世係我一時過下觸技創意癮既地圖

仲有亂世張圖d變數算係寫得超清晰(強迫症)
所以都幾易明我d觸發

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 22:15 發表
只要用某某加密程式... 加密一次j檔... 甚麼超清晰變數名 都消失得無影無蹤....

最後只得番 AA AB AC... 實在太邪惡啦

完全係對我呢D人既一種挑戰-.- 就如'k書' 入面既hke_XXXX  hke_XXXX 一樣

好彩...時到今日.. ...
我無爆過j檔 因為對j無興趣
我對模組有興趣多d

引用:
原帖由 x00900 於 2014-3-11 22:19 發表
太傷心啦 j檔根本勁好玩 x___x

話說大家有冇咩加密j檔既程式 我想要 -口-"

好番到樓主果邊先  樓主想學d咩先 你學jass 都要有想寫既野先得架
u9? 果個mpq加密

發新話題