發新話題

推廣+收集意見

[Close]

推廣+收集意見

正規文化源遠流長..係 暴風雪既精華 多年既心血

明明正規好玩過信長n多倍
點解正規咁少人玩...信長咁多人玩
唔通佢地嫌正規難玩~?..要求技術高?

[請問各下意見如何]?

引用:
原帖由 pridehell 於 2009-3-6 17:50 發表
正規唯一缺乏ga係....冇信長可以咁 一大班fd一齊玩./
同fd一齊路人又的確幾開心

信長要靠人地
正規可以靠自己..solo

引用:
原帖由 -_FreeDom 於 2009-3-6 19:19 發表
或者
信長合作空間反應
都遠遠比正規多
另外 我認為
正規不是不好玩..
但是每次玩 都係果幾類種族.
但係信長 有咁多人物
裝備又多樣化..
所以.
起碼 我會選擇信長之野望這張地圖 ...
1.正規戰術都好多

2.正規係練死1個族

引用:
原帖由 pridehell 於 2009-3-8 13:57 發表
因為正規 需要ga反應 比信長仲要厲害~
正規所需要ga技術 比信長要高
所以要轉玩信長 其實玩開正規的會比賽有著數
yes...正規要求要技術...比信長高十倍

引用:
原帖由 戰俘 於 2009-3-8 18:20 發表
曾經有人問過

如果正規真的好玩 為什麼信長會比正規玩的人多

但 答案並非如此...
論香港..的確玩信長佔了很多人..但一到國外...香港玩信長的人 也不到 國際上玩正規的十分一

而有更多的人 一開始接觸就是信長 (更 ...
2種都試過了~
總結:正規比信長好玩100倍

香港人都味玩過正規..就認為唔好玩

佢地:要控好多野..好難玩..唔識玩 = 唔好玩

引用:
原帖由 小飛豬 於 2009-3-12 17:33 發表
玩開正規..走去玩信長.唔一定勁過人

玩開信長.//走去玩正規.唔一定差過人

此帖討論越來越離題...
no...只係講:
玩正規既人...對玩信長有幫助

但係玩信長既人..對玩正規無幫助

add m群吧

引用:
原帖由 _jdk_wil 於 2009-4-7 13:33 發表
見到有人係度討論信長同正規, 之前幾帖討論得都比較精彩, 幾個重點都到題了. 就是正規太複雜太難玩, 初學者都是被虐的多, 而且要依靠個人實力來取得勝利, d人玩遊戲淨係想要娛樂, 唔想絞盡腦汁每分鐘200apm 咁去羸一 ...
我本來玩信長..之後轉正規...
打正規n場..都係比wil一隻大劍gg

引用:
原帖由 _jdk_wil 於 2009-4-7 13:33 發表
見到有人係度討論信長同正規, 之前幾帖討論得都比較精彩, 幾個重點都到題了. 就是正規太複雜太難玩, 初學者都是被虐的多, 而且要依靠個人實力來取得勝利, d人玩遊戲淨係想要娛樂, 唔想絞盡腦汁每分鐘200apm 咁去羸一 ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~€

台灣鬼王ESM.Rich???

wow神手對決....一定hou hou tia
到時記得叫我做仲裁...比我呢個新手學下野

發新話題