31 123
發新話題

(2.1.3.5/2.1.4.6) [Coop/Sur] 法頓伺服器RPG Coop01

[Close]
引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-6-22 15:26 發表
今日開放裝備系統
玩家可以用彩卷抽裝備
裝備為永久使用
每件裝備最多可擁有一件
玩家也可以輸入!rpg -> 6 選擇有關的裝備選項

由於原本無開放彩卷, 可能有部分玩家會賣出彩卷, 故作出補償方案
彩卷補回方案: 現有彩卷+轉生次數*150+玩家角色LV
彩卷的價格由250000 -> 150000, 賣出價不變

日後還會...
變左呀,之前25000,依家15000咋

玩家名稱: Don
類型: 鞋子
名字: 重力鞋
功用: 自身重力降低,能跳得更高

類型: 裝甲
名字: 毒甲
功用: 受到攻擊時,攻擊者受到毒屬性傷害

類型: 飾物
名字: 唔好,停!
功用: 阻隔一切來自隊友的傷害

不如加個投票踢人插件,有D人係咁TK,好煩

我覺得善用榴彈係一樣最強既武器,
所以無需要禁,要禁既只係一D弱智玩家
加個投票踢人插件就得

有個大BUG:
Dead Center最終章
d油筒會俾特感既變態特感術彈出地圖外位置,
可能生物/突變既血爆,仲有工程個2招炮都會

但NPC唔會睇到1樓:所有有爆風效果的技能會使油入bug位, 故慎用
呢句家MA-﹏-"所以佢地咪照用

點解我用左唔好,停!都俾人射到扣血GA?

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-8-3 18:10 發表

4. "心靈醫師傳其他玩家到BUG位, 使該玩家無法逃離並無法打屍升等"
在這次更新會弱化該技能
心靈醫師:
目標傳送術:
當使用後, 在目標傳送術冷卻其間不能使用選擇傳送術及心靈傳送術, 直至冷卻完成
如果目的只係禁左"使該玩家無法逃離並無法打屍升等"

咁點解選擇傳送術都要禁?
依家傳錯位俾人打想傳番安全地方都唔得

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-8-8 16:51 發表
這不是小頓
法頓 ≠ 小頓
見過小頓用技計唔計?

Don發現小頓
BTW,法頓笑鳥
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

outpost2水底個PW係乜?

B: Base, used to upgrade features of the base which are already available.
L: Laser, activateble, killing/burning infected in front of the wall. Will incap survivors.
M: Mines, (passive) automatic and dealing 500 damage. Activates on proximity (infected and survivors)
S: Slow, (passive) slows special infected and boss infected, deactivates if survivors touch. Active in front of wall.
V: Vendors, two vendors located on opposite ends of the wall. Spawns various explosives on use. uses accumulate
P: Protective Shield, an activateble door which when used, closes and blocks all infected. (3min cooldown)
H: Health Regen, (passive) regenerates survivors health inside the base.

升級控制室,一開始有3點,之後每1min會有1點

引用:
原帖由 hahahaka 於 2011-8-21 21:35 發表
我想建議心靈醫師既2轉有技復甦返死左既人

買電擊器>搵返條屍>仲要係電緊條bar load緊個時冇tank係隔離dum一下地搞到中斷

有時成村bot都死q晒時要搵返個玩家條屍真係好煩 ...
同埋選擇傳送傳去屍體既話唔係100%傳到去正確既位置

我建議心靈應該加快使用藥包/電擊器既速度,而且係技能列表到加個購買電擊/藥包既選項/技能

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-9-10 15:14 發表
更新:
現在最後一關失敗不會直接轉圖, 直至成功
現在大小二頓在最後一關出現機率增倍, 救援工具準備好時再增倍
暫時取消愈高LV愈多TANK
fix左特感爆風bug未.......?

引用:
原帖由 ~煙嵐客〃 於 2011-12-3 11:40 發表

唯一我可以做的是這樣:

- [心靈傳送術]及[捨生取義]會先向目標詢問是否需要被傳送, 經目標同意後才能傳送該目標 (By 某玩家建議)
- [心靈傳送術]及[捨生取義]需要10秒詢問時間, 10秒內沒有回應視為*不同意*
- 當詢問選單出現, 被詢問的玩家可直接作出決定 (1. 同意 2. 不同意(預設) )
- 但另一方面, [心靈傳送術]及[捨生取義]也需要在使用的10秒後才能產生效果
我係Don,好耐冇玩,岩岩試過用瞬靈..
入正題,如果捨生取義都想詢問既話,就會失去佢本身既意思,
血照扣,但唔係傳哂所有人過黎,捨身但取唔到義 <---呢個係搞GAG而已

依家問題係怕有D人玩野,令全部人死哂,搞到過唔到關
但呢招技本身既意思係令過關速度加快,令全部人到安全門前/到達救援點  <-(我相信本來意思係咁)
如果你要詢問, D人可以照樣玩野揀不同意 ,或者有D人根本唔知傳去邊所以揀不同意

我既建議係,你server有插件分辨到係安全門開左之後,邊個入左安全室或者未入
咁可唔可以令到招技係安全室開左門之後唔可以用/開左門之後唔可以出安全室用?

呢個情況同之前榴彈砲一樣,

手槍本身冇善與惡之分,在乎用既人身上

31 123
發新話題