發新話題

VS01 瘋狂高對 。8V8﹁ 資料

[Close]
引用:
原帖由 yin04202002 於 2010-4-23 02:54 發表
支持支持 推一推
宜家個SETTING 真係幾好  又新鮮又唔會太誇
HURTER 上限係唔係25?   定可以無上限
by FC-YIN
傷害限定為 - 25
顯示高撲傷害 : 你有幾高就顯示幾高

e.g.  都心 第2關係人都知既 大廈位 無記錯撲落黎有5x
但實際上只會扣到25

有點數位  只係拎黎同人鬥高既姐

筆 上

紅字為省略重點  有心先睇埋d黑色字

希望各位進場人士  唔好濫用角色語音
(eg. 係度不斷咁笑)

本人完全接受唔到 故意 甚至刻意 不斷咁笑
(我當然唔排除有人接受到 並且非常熱愛聆聽呢一類聲音)

當然如果你用你既Microphone黎發出笑聲
我並唔會阻止你  因為呢個係你既言論自由  你鐘意講咩無人管到你
(你用Microphone只會滋擾到你既隊友 , 但如果有人向admin投訴係照樣會slience你)

但如果你係濫用角色語音既玩家
你既語音會令到全場玩家都受到你既滋擾
(如上面所講 我並唔排除有人接受到 並且非常熱愛聽呢一類聲音)
故此我唔會留手  見到呢類人士 (濫用語音玩家) 就自自然然會Ban

由於此伺服器為多人伺服器
每一個人物模組   有可能多於一人
所以我並唔會浪費我自己既精神去搵究竟係邊一個濫用角色語音
我只會採取坐連法
同一類人物模組既人均會被Ban
如果你係非濫用角色語音既玩家  我Ban錯你既  唔好意思
因為此風不可長   有咩問題可以搵番我

有可能有人會問
點解唔加設一個pluigns(插件)去防止玩家濫用語音

呢個係另一個問題  因為有時侯  會有一d玩家因為無Mic而去用角色語音表達自己
如果佢想叫人help 除左打字之外 係可以用角色語音
有咩野執既時侯
eg. 槍械  藥丸  
佢亦可以透過角色語音黎發出訊息

如果設定限制語音數量為"2"既時侯
呢類玩家唔小心禁多左一下既時侯 就會無辜被系統ban左

如果設定限制語音數量為"3"既時侯
一d有心既"濫用角色語音玩家"
可能以 2下  2下  2下 咁既笑聲黎挑戰我

筆 上

引用:
原帖由 狂想乂夜曲 於 2010-5-23 19:15 發表
慘被BAN的一人/_\

玩玩下一入黎成班傻笑,,唔關我事架/_\

GAME名,,柒頭皮,,
柒頭皮唔好意思
係你打出  我無笑 我係肥佬既時侯
就有一個肥佬(Coach) 係度挑戰我既容忍度

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-5-25 01:19 發表

笑都唔得 ? 入黎玩都想開心快樂啫 , 其實其他人唔鐘鍾意佢把聲可以Mute左佢 , 不至於將佢ban出server.
voicerecord個種笑聲我當然接受到
大家傾下計 吹下水  講到有笑點既時侯笑係好正常

可能我所講既語音令你有所誤會
我所指既笑係以下post所教人改個種    角色語音
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=169307&extra=page%3D14

而且我亦我接受到 你平時禁一下 當係開心咁發出黎既笑聲
但有d人  就好似啪左興奮劑咁
不斷咁禁  笑到抽哂筋咁
可能佢好享受呢種聲音  但係對我黎講呢種滋擾同嘈音無分別

加上 我份人一啲都唔和諧  
我一向都係極權主義
既然我有能力可以Ban到你
點解我仲要係度忍受你?

而我每次都有預先提示
"可唔可以唔好狂笑呢"
但係佢依然要繼續狂笑
之後我都係會循例打句
"你係咪唔相信我會Ban人?"
如是者 佢係採取無視我既策略
咁我只好"做野"了

另外 呢種笑法可以Mute? 有既話  請指教一下

筆 上

呢度本來係不設花生
花生位係比玩緊既人 如果掛機 60秒之後 會轉去花生
令到做人 / 做屍既隊伍可以多番個電腦出黎  而唔係一個掛機者!
花生30秒後會踢!(30秒內番黎 當然可以繼續玩)

但對於一啲經常進入呢個server既人
我地賦予左一個位置比你地 - VIP觀眾

此舉係多謝你地長時間既捧場
希望你地可以係場滿左既時侯
透過admin增設一個花生位比你地等 (類似預留通道)
希望當有空缺既時侯可以調配入去  唔洗令玩家等人

基本上呢類位置既人士  都有途徑去搵到admin幫你開一個位去等
eg. msn等通訊軟體

但並唔代表當個場有位既時侯  你可以繼續做花生
eg. 15/16 既時侯  雙方都等緊人入黎可以開波

你入到黎 大家以為可以開波 點知你打指令自轉花生
如果你係玩緊既玩家  你會點諗?
如果你唔玩得有事要做 想係花生位度掛既  得
請你係入場 / 入game同admin講一聲 而唔係入到黎  乜都唔做 第一下就轉花生
我諗入場/ 入game前 通知一聲 並唔係咩大問題掛
(基本上 所有admin都係以視窗模式黎進行遊戲  空閒既時侯我相信會有人回你)

而且我再三提醒
既然賦予左你可以打轉花生既指令
我都希望你可以遵守番個規距
唔好用!黎打指令  
請用番/黎打指令
並且檢查清楚  英文既大小寫
因為如果呢個指令流出左   令到街人 / 無VIP觀眾既人士入到花生位而令到30秒後被踢除
只會令admin麻煩  又要改指令

------------------
我打完呢段野出黎之後 如有再犯
唔好怪我地取消你既VIP觀眾

筆上

發新話題