發新話題

[交流] 實力排行問題

[Close]
引用:
原帖由 不死的金川 於 2013-5-26 23:27 發表
講海賊我覺得雷神最強無誤@@"
佢果實同黃猿差唔多
但點睇都勁過黃猿
果賓勁, 人唔勁 ! 點都好, 一定唔會好似上將咁老手
唔係話食左個果實就得, 果實本身有好多潛能力, 要自己發掘

樓主講乜都係紙上談兵, 就算係武海, 強弱都好大分差
例如你點用巴基同鷹眼去比較個實力 ?
仲有好多人既實力都未明, 之前你又邊估到煙男係唔夠羅打?
估唔到既原因 : 自然系係海賊中入面, 係比人屈機既形象
所以話, 就算有人答你, 都一定唔會係標準答案

仲有, 我想講海賊王未必係最勁, 我唔明用咩理論去講 !
前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-28 23:34 發表

你意思係連白胡子 黑胡子都吾夠雷神打? 吾好玩啦你= =
真係學路飛咁講, 青海大把人勁過佢

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-29 20:12 發表

你話:前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?  相信白胡子追求唔係錢,佢追求係家庭唔係咩? 在講佢同雷利都係海賊王的兄弟我估佢知道op係邊。如果佢要令錢佢一早就去左唔係咩?     另外一問 海軍現任+前上將 ,前上將係 ...
所謂知道就一定會去到 ? 唔比要 D 既意志 ? 唔比要乜野特定條件 ? 仲有One Piece係咩 ? 一定唔會係錢咁簡單
引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-29 23:31 發表

食左暗暗果實開始 黑胡子已經夠雷神打 佢隻手=海樓石 你自己諗
我真係吾明,點解係要講到雷雷果實無敵咁,霸氣勁小小既都可以打傷佢啦
吾好講白胡子 紅髮都做低佢啦
P.S. 馬爾科都可能可以同佢糾纏= = ...
無錯, 雷神不過係一個只識用果實既廢物, 一對上路飛, 佢咩都唔係
黑暗果實係可以直頭令到佢用唔到果實, 同霸氣只可以打到佢係2回事

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-30 18:29 發表
看來你對 D 既意志好清楚咁波@@ 其實我想問好耐D姐係咩 @@你好似好清楚咁 可唔可以解答 但我相信 D e家仲有係個迷

所謂知道就一定會去到 ?  我唸唔係 因為好多人都知到新世界但好多人都去唔到 我的意思係 白胡子 ...
看來你對 D 既意志好清楚咁波@@ 其實我想問好耐D姐係咩 @@你好似好清楚咁 可唔可以解答 但我相信 D e家仲有係個迷

正正因為D意志說法好模糊, 我先作一個小假設 ! OP可能要由D意志開啟, 假設係咁白胡子仲可以拎到OP?

我唸唔係 因為好多人都知到新世界但好多人都去唔到 我的意思係 白胡子從一開始出海的目的                                    就唔係o p 係家庭 so如果有一日 op係佢面前我信佢都唔會令 (因為拒臨死先話op係存在的 我相信佢明白羅杰的用意 佢咁講係因為佢都想有更多人出海 追求op)  另外你咁講 姐係話白胡子 (最強的人)都去唔到 但我唸副船長雷利去到。   

無聊問一句, 拎OP就唔可以追求家庭 ? 我個人覺得2者係無衝突吧 ? 你估白胡子本身係冇好奇心 ?
咁做乜鬼海賊姐? 唔做海賊就搵唔到家庭 ? 雷利去到係因為邊個先去到 ? 咁點解又冇人叫雷利巴基佢地做海賊王 ?

而我不知道什麼是D 既意志   

的確上係有待解說, 不過我個人覺得同OP有關 ! 如果唔係白胡子又點解要搵艾斯做王 ?

特定條件?你係咪想講令到op的人一定個名要個D字 @@ 羅杰收埋好多野係one piece都係希望海賊的時代來臨 . 特定條件 可唔可以比d例子

解設係因為上面說法, 點解白胡子偏偏要搵一個有D字既人, 成為王?

我都知一定唔會係錢咁簡單 但我肯定入面一定有錢-_-  羅杰話所有野都係入面 佢指的所有野我就唔知

我覺得唔會有人為錢, 先去搵OP囉=.=

的確上, 大部份都係主觀睇法, 不代表真正去向
但我都算有自知之明, 唔會話咩雷神值5億, 咁樣空口講白話

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-31 18:02 發表
正正因為op冇其他人令果故事也冇講, 我先作一個假設
所以你就唔好咁肯定, 白胡子一定做到王
引用:
原帖由 RoSe.YiN 於 2013-5-31 09:29 發表
雷神淨係kite都kite死你啦
仲話埋去打佢,你想郁佢喳?佢已經收左你皮(雷神係識心網,而且雷達範圍超大)
所以話雷神係超強就係咁解,明味
人地黃猿都係光速, 咪又係比雷利捉到
所以話係OP世界光速唔代表D乜, 同時黑暗果實係可以令你既能力消失 ! 係消失
消失左會點 ? 1億既路飛都打唔嬴囉。2檔都冇既路飛姐係

所以我都講多次, 佢其實係只係靠果實既廢物, 我唔係話佢果實廢
係人廢姐

引用:
原帖由 不死的金川 於 2013-6-2 20:21 發表
雷利捉到關黑胡子咩事?
E+海賊王一樣強啦
關黑胡子事? 雷利霸氣同體術強黑胡子咁多 點比
另外 黃猿移動個人個陣 要將個人變成光慢慢咁移
但係雷神係一移就移
黑胡子有實體 而且體術唔係強(唔知兩年後點)
再加上路 ...
雷利捉到黃猿呢, 只係比喻OP入面所謂光速唔好用常理推測, 姐係唔好神化
你話 雷利霸氣同體術 強過黑胡子好多!!?我就唔係好明
人地黑胡子用 霸氣同體術 都打到紅髮有所避諱, 仲要留埋傷痕
你都可以話冇料到, 咁我冇野好講啦!!

指於黃猿同雷神呢, 大家都叫光速, 你話變成光慢慢咁移
我個話你雷神打人要慢慢儲電囉 !

有果實的確係要用, 我只係針返黑胡子所講,
就因為過份依賴果實, 當冇果實既時候就會廢物一條
所以黑暗果實係所有果實克星 !
引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-6-2 21:36 發表
我覺得唔會有人為錢, 先去搵OP囉=.=  我睇海賊王咁耐勁多海賊都係為左出海搵錢搵op 你話唔會有人為錢, 先去搵OP-.-
搵到op就係海賊王 唔係咩-_-
我唔排除唔係冇人為左錢, 但以呢套動畫黎講
為錢去搵OP, 比人感覺好膚淺 !
引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-6-3 20:27 發表
人地黃猿係慢慢黎
而雷神係立刻閃過去
而黑暗果實只係掂到黑胡孑隻手先會冇能力
雷神用光速閃過去 都味反應好啦
係咪.?
以艾斯為例子呢, 當比黑胡子吸緊個陣呢,
係自然化唔到, 姐係你所謂既閃 !
加上連2年前既索隆都食到佢一下電
我唔信黑胡子會頂唔順, 其實講真一句
係空島D人太廢, 下下比佢秒
先比人感覺雷神好似無敵咁姐 !
引用:
原帖由 RoSe.YiN 於 2013-6-6 01:05 發表

唔係快唔快既問題
係你根本想郁佢之前,佢已經搞掂左你,明唔明咩叫kite?
LOL術語啊,中文意思姐係"拉打",有冇玩過ADC啊?
雷神同ADC有咩分別啊,你隻近攻想郁ADC,但係掂都未掂到ADC,就被ADC打死左
咁講你明味? ...
都係果句啦, 唔好成日神化自然系, 雷神係我眼中不過係井底之蛙
用返路飛一句, 青海大把人勁過你啦
引用:
原帖由 最終の作 於 2013-6-9 17:59 發表
十年都唔上一次
一上就見仲見係討論邊個強邊個強
悶唔悶呀
睇ONE PIECE 就只會討論E個問題
不如討論後羅路同盟之後會點啦
最少我講既野, 都叫搵到野做例子
唔係乜野, 閃埋黎秒你啦
我都可以吸你埋黎, 一拳收你皮啦

發新話題