發新話題

bl是真的bug還是沒法招架人地既才作出來既廢話??

[Close]
引用:
原帖由 taktaktak 於 2008-5-10 22:05 發表
嘩,我好驚ga wor,同外掛西切磋

自負lun,你當你真係1p1 最勁?周圍撩事鬥非,團隊之間d關係就係比你呢d唔用腦諗野的人破壞晒,動不動就消失戰,隻game都夠少人玩,你真係想得返你一個"高手"玩先叫稱霸?

以上我講左 ...
我係唔係外掛西 vlan界有眼睇
唔係勁就係外掛..ok?我真係第1次聽到有人叫我外掛西 真係唔知我用咩外掛咁西利
我1p1唔係最勁 不過我有自知之明0.0
對住你呢d咁既水準 是但拾件武都殺得死你

引用:
原帖由 lee815 於 2008-5-11 15:58 發表

唔係勁就係外掛..ok?我真係第1次聽到有人叫我外掛西 真係唔知我用咩外掛咁西利
對住你呢d咁既水準 是但拾件武都殺得死你 ...
你...認真..?

引用:
原帖由 Reila 於 2008-5-11 15:57 發表
守位話 本身『槍跳下a > 前a 』,將呢招命中 視為『正常』,
其實有玩過1.07既人都知, 1.07『槍跳下a』既倒地時間比1.08要長。
點解官方出1.08時,要將時間縮短?除左阻止玩家作進一步連招,我諗唔到係咩。

正常大部份武 ...
雖然你立場同我唔同,但你呢d 先係認真討論,唔同上面條茂利咁

把槍跳下a時間改短係因為當時發現有可以不停槍跳下a 呢招屈到人真係完全唔洗走,情況就好似好耐之前劍左a可以暈完人又左a不停暈咁,如果真係要防止上a,點解時間唔改得更短?

sorry.....除了第一段外其他果d唔係好睇得明,可不可整理一下?

引用:
原帖由 Jc_ 於 2008-5-11 16:14 發表

你...認真..?
我可以好清楚話比所有人知
我葬花無改過野
我玩流星3.4年,有e家既水準
比你地d人眼紅都唔出奇既
同埋我想問關你咩事 我好似同緊果個守位嘈

引用:
原帖由 lee815 於 2008-5-11 15:58 發表

對住你呢d咁既水準 是但拾件武都殺得死你 ...
我唔知你咁有幾"自知之明"啦,我又未同過你1p1,我1p1都唔算好有水準,不過我至少知既係死鬥場上你都幾難殺得死我

更短就有問題,因為重武 跳下a 倒地時間 一定長(合理設計)

短都冇用,因為BL 本身就係利用 人地走唔切既時間去 快速攻擊,
以致唔係斷招 變成連招,
即使改得再短,你跳下A 落腳點好,一樣人地走唔到,

上面既意思係,一般 敵人係你前面 出現大硬直,可以考慮用主要連招
槍> 台風/長槍3步曲 打佢
但係如果同敵人好遠,佢硬直又唔大,你只可以打出其他招,因為唔夠時間,
可能你陣係出到個跳下A(距離問題,你唔夠快)
其他武器都係,因為敵人硬直時間短/距離問題,你只可用到適量既招數,
但係槍跳下完,仲可以送BL,有違 短暫連招傷害
明唔明?

官方既修改 / BL既限制 係希望玩家走向文明,玩家卻去玩臭虫(BL )
樂乎?

槍跳下a 上a上上a下下上a
我打左四年網際都冇人話係bl
過左黎vlan反而變左bl-.-
果陣網際冇vlan咁順
跳下a再出上a係必中
而家vlan順好多
跳下a 上a其實好多都可以閃到
反而俾人話係bl
就例如指虎左左a右右a
個武器本身係俾你變武用
我有次打死鬥俾人話係bl我都r晒頭

引用:
原帖由 lee815 於 2008-5-11 16:34 發表

我葬花無改過野

ok我眼紅

引用:
原帖由 lcf1015 於 2008-5-11 16:38 發表
果陣網際冇vlan咁順
跳下a再出上a係必中
而家vlan順好多
反而俾人話係bl
就例如指虎左左a右右a
個武器 ...
我r埋j ok?

引用:
原帖由 lee815 於 2008-5-11 16:34 發表

我葬花無改過野
是咁的,某日我係某人的場上眼見你改野耍白,我就唔知做咩,未錄低佢,唔洗洗唔洗比d精彩野分享出黎一齊研究下你"e家既水準"呢?

引用:
原帖由 lcf1015 於 2008-5-11 16:38 發表
果陣網際冇vlan咁順
跳下a再出上a係必中
而家vlan順好多
反而俾人話係bl
就例如指虎左左a右右a
個武器 ...
其他武器跳A之後 只可以做短暫連招,你槍跳之後 可以打人27血,唔覺有問題-.-?
不如 大家試下推行 『唔禁BL』一短時間,睇下大家意向如何._.?

重武同輕武既分別
如果扣得血多就係bl -_-?

引用:
原帖由 taktaktak 於 2008-5-11 16:47 發表

是咁的,某日我係某人的場上眼見你改野耍白,我就唔知做咩,未錄低佢,唔洗洗唔洗比d精彩野分享出黎一齊研究下你"e家既水準"呢?
我除左ang之外咩野外掛我都無dow過無用過
識我既人都知.我要玩呢d野既話 靜係會同fd玩 同埋我自己開場先用到ang 已經同你講既"某人場上眼見我改野耍白"唔成立
同埋葬花呢個名咁出名 大把人會改我個名玩野啦係咪呀?
就好似前日頂頂大名既槍神柏棋改我個名耍白咁
你以為你自己係邊個?.?我除左個名之外有咩特徵呀 講過d乜野令到你覺得一定係我??
以後你個團d人比人改左名耍白,人地出post鬧佢,你叫佢地唔好懶屎呀 認晒耍白 得唔得先??
你咪放出黎比大家睇下囉 6+1頭._.我既實力去到邊 大家有眼睇
死鬥單挑都廢既人妖  眼紅都唔出奇既

引用:
原帖由 Reila 於 2008-5-11 16:37 發表
更短就有問題,因為重武 跳下a 倒地時間 一定長(合理設計)

短都冇用,因為BL 本身就係利用 人地走唔切既時間去 快速攻擊,
以致唔係斷招 變成連招,
即使改得再短,你跳下A 落腳點好,一樣人地走唔到,

上面既意思係,一般 ...
頭2句唔係好明

好多斷招都係連招一種,點解槍呢招又例外呢?

例1:劍下a下a(中晒) 右a
例2:槍跳下a ...完左,下a
例3:匕上a上a 跳下a

最有堆空斬招都係

引用:
原帖由 Reila 於 2008-5-11 16:51 發表

其他武器跳A之後 只可以做短暫連招,你槍跳之後 可以打人27血,唔覺有問題-.-?
不如 大家試下推行 『唔禁BL』一短時間,睇下大家意向如何._.?
42樓說得很清楚,重武扣得多難道就不可以連招?

又舉個例,如果武器跳A之後 只可以做短暫連招,點解匕空斬人後,上上a拉人上天,aa ,上上a拉人上天.....連續幾次 ,又是技術,不算扣得多?

所以我立場係禁一d只用幾招就可以不停因為網速問題而令人走唔到的招

如:槍跳下a,上a跳下a,上a ...............(呢招有問題,因為可以不停連至死)
但,槍跳下a,上a上上a下下上a 沒有問題,因為下下上a後無法再出跳下a上a上上a下下上a 令人死亡)

發新話題