發新話題

各英雄教學(定時更新)

[Close]

德川家康

都係講織田先
呢隻英...2技無視魔免老粒,改到好似上3招3技咁,不過冇暈
3技99%爆,爽
開波單下,先學3技打一下狼仔就電升2lv
2lv未殺到人住,加上要睇人地咩英=.=
請沉住氣,保命為先,先升6lv~
出個爆擊鋼先,配合3技2技好好殺架...
殺人流程:2技普攻電卷(不建議合電刀),殺人請找一些較嫩的,好似手指佬,毛毛,直江呢d,記住開魔水唔係一定死得好慘
有左爆擊鋼,除左miss英or馬場戈d之外大部分敏智英都可以2刀斬死了
多d留意小地圖,用大技幫隊友追殺/走佬(此是很重要的!!)
爆擊鋼之後,2技無視魔免老粒,出風書配合2技~
殺人流程:2技風書斬斬斬
你係冇得爆塔的,但係可以出兵加大技(早期同隊友預先傾好一齊上中下出兵你開大技,多數有1/2條路推到入800,此玩法只適用於隊友沒爆塔英情況下)
之後係咁殺人(提多次魔水吧)
早到6000幾蚊就可以睇情況出總c金大技(回血很快的說)or出長船賣爆鋼
注意的是,出總開大請在中路騎兵到達800時開大
完場我估有風書爆擊/風書長船~~
風書較風傷大炎呢d冇力,但係可以清埋騎兵,都起到少少作用架
如果早期覺得殺唔到人,出忍具都得(小心人地魔水=.=因為你2技人地開到魔水)

稻姬

稻姬我會叫佢做道雞,大家不要見怪(打慣了)
開波先學2技之後疾走去下路食3狼
23 / 32 技互點(有人說1技很有用,我唔太覺得囉...因為3技有防有攻加,1技配合大技不足1秒你的魔全都沒了,我知升1技可以升天生技,但係回魔很少啊...我都會出介杖刀的)
6lv前算係沒可能殺人了...放下吧兄弟
到了6lv,如果對手醒水都會埋塔食兵,唔醒水既送多佢幾次番溫泉啦
殺人流程:係暗位開大技,行埋佢身邊(學1技我覺得易d比人發現)唔好比佢見到d箭,發現傻瓜,全力射他(呢句我今日係網吧見人玩c s o 見到既-,-)電卷尾刀
如果射射下佢發現左你閃走,追啊,都係電卷尾到,千奇唔好追入塔因為你既隱會比佢睇到
先出介杖刀,因為魔用很大...長開2技的說
介杖刀之後出個爆擊鋼頂住先,殺人流程同上邊一樣
此時殺人最好係會戰後,因為道雞很嫩...什麼聖光彈,大波,邪王 一不小心就秒了
此時你有既裝:庫 閃 魔水 仙豆 介杖  爆鋼
之後合雷切(好多物品要用,又要去買個粒石要出屋企,小心死馬)好似5000幾蚊都要- -
雷切係法球的,so唔好出凍云,吸血,spider cut呢d,撞的
爆鋼轉雷切吧...因為攻速快到雷切狂爆
有左雷切,如果人地有香中真田就出菊一先,冇既就長船(菊一破miss)
有左雷切之後,得閒可以開大食下塔,都ok快架~_~
如果你問我第3把神刀出咩...我會答你風傷
因為...清兵囉...加血囉...加防囉...加攻囉
我諗對面會因為你一個而出哂石,呢個時候,手指長放魔水位,有咩事就按下去吧,鬥砍的話,很少英雄夠道雞來
最後都係總攻放風傷呢d(打到悶了)

石川數正

呢隻英,唔洗買底庫的,1lv先學2技
之後升31技(2技升1下其實就爆左= =唔洗再升)
2lv殺人:我諗2lv時好少英有反抗能力,因為你有吸血,沖埋佢身邊係咁啜佢電卷尾刀吧
如是者升到6lv先吃強王(你不吃別人吃)吃的方法參考7水的影片吧
石川的最佳好友:道雞 立女(因為可以加攻速比妖蛇,我玩過真係好正=,=超極速)
先出7600,不要9100先(因為移速已很快,攻速方面長船加了敏,2技加了攻速都唔差)
妖蛇爆緊野時就考你多控吃cp肥了...升12lv有多一條妖蛇,最好升埋
長船之後就91,再出風傷
注意一點...妖蛇是沒魔免的...只係有個唔知咩咩皮唔痛咁
如果有近戰英雄埋妖蛇身邊a妖蛇,2隻/3隻輪流開暈,長暈打死佢(佢實講粗口 )
爆哂3路750之時,出個總攻(你咁肥,冇錢c金叫隊友or是但賣把神刀啦= =)
用妖蛇做先鋒去頂傷害,等兵仔係後邊爆,放風傷洗泉
呢隻英都係a地下行,因為有2技改到普攻超勁
有大就開唔好等,如果比人壓緊,唔好開妖蛇清兵打算=.=因為係一定清唔到,試下偷爆吧...
如果有d miss英好煩既話,出菊一針爆佢吧
呢篇較短可能有細節未講哂,大家提下我吧

竹中

竹中呢隻玩召喚爆塔,建議雙人一路
因為竹中早期未有殺人能力(6lv前,靠隊友殺人快推)
3技學一下之後12技(如果想殺人21都得既 )
長開1lv爆塔,留番一隻水元素打第2坐塔(冰封佢唔好比佢打水元素)
人就用電卷食兵,極速推爆一條路(小心d大範圍技係咁清你水元素,例如舍利子呢d煩野)
出裝:閃鞋 魔水 仙豆 介杖 速卷 血鋼/火書/落石
呢隻英由於有天生技(個孤高的軍師4.5倍傷)so可以玩冰裝又得玩攻裝都得(法裝=大炎風傷,用黎清兵爆野,攻裝姐係9100,長船,主要玩到隻英冇咁易死)
10lv/12lv就食到強王,請參考7水影片
如果人地有$#宮本呢d,可以出隱刀(大技後隱刀廢事比佢知你係邊到)
有總即出,自己c金,行去上路佐佐成政直爆戈個位開大技洗泉清野(開住魔水/隱刀)
加d天敵:手指佬,因為有大技同舍利子清你野
槍神:鬥召喚=.=佢實勁過你
$#:早期你開緊大技佢好遠車大波cut你技殺埋你同水元素~
肥川:一次a哂咁多水元素,你又殺佢唔到
樹人:又係鬥玩召喚
12lv的景家:係咁車大=.=不過佢12lv到你都肥哂
明智光頭:係咁火雨扣你血又清你野
最佳拍檔:火山佬,2隻快攻英一齊推

酒#忠次

呢隻英都係玩無敵玩普攻,玩得好唔好真係勁睇技術同對手智商...
2lv時先升23技,留一留電卷先,係咁追住條友黎打,如果佢係低智商玩家就死硬...
3技升1下夠因為夠暈了,升21技吧之後
出2件1300先(因為1技有攻加,攻速緊要)
如果敵人壓你唔到,就去a塔,有兵就打兵吸血
你早期真的好難肥,請不要出忍具,因為你冇暈技
如是者慢慢aa下,食到塔就食,食唔到千奇唔好教硬黎,因為你爆塔係要長d時間唔似本多呢d速爆
見到有會戰就即時去,你開左大技之後如果自己友未死既,敵人一定走,因為你大技加好多攻又無敵,2技爆左就死硬
係你有9100之前唔好死咁多...因為唔死咁多既話都好快出到9100,唔洗話食好多塔好多兵 間唔中抽下水食幾個300夠啦
有9100之後可以去送死,之後食800
當你有9100時就可以目中無人咁爆塔(雙命啵= =)
慢慢a呀a,a多把正宗番黎就去食1300!
重複多幾次就雙1300都死哂,此時離勝利不遠了
出個總攻,配合c金(叫隊友吧...)
750全爆之後就送死係咁扑d人等佢地冇得開技清兵/唔夠薑出黎
加d天敵:朝信,鬥扑你又唔夠佢黎,你開大技佢又有1技走佬=.=煩野黎
手指佬,佢係咁開2技唔比你早期食塔
明智光頭,同上
武田勝賴,又係唔夠佢扑=.=
戈隻唔知咩牛=.=係咁飛石仔戈隻,石之共嗚EX戈個,佢係咁放1技,你無敵都彈開你

#e

哈哈,終於到呢隻神英了
一開波未6lv真係好難殺人...so學住21技係咁磨佢血,如果佢傻仔唔回血可能食到300= =
提一提,1技開左係會受到額外傷害,只係佢招技冇打出黎,事實係有的...
6lv啦^_^ 99%爆粉碎波(粉碎波唔同吸血/法球/毒/爆擊撞,超爽)
6lv殺人:2技閃埋佢身後邊卡住佢(呢下好講技術架架架真真真係...事實上係做到)咁佢就會企番係到,之後開1技a死佢~~~(最難都係卡住佢,唔得既話直接閃去開1技砍d 0反or負碌2技閃埋去砍佢~
出介杖刀 如有需要可出吹箭先
之後極速出鬼丸
殺人流程:鬼丸開1技普攻=5個一齊死都得!!
由於開1技有額外傷,出血鋼都ok~
10lv定12lv有個天生技,當你自身開緊呢隻技係會無敵左(好似上泉大技咁)敵人就唔會
有3技有1技,我唔會再出9100,鬼丸之後就係風傷
呢個時候得閒就開1技磨下d塔既血(小心比人殺,建議a地下爆塔)
清咩兵都冇難道,騎兵就搵d兵仔頂緊時開1技抽水,其他就鬼丸後1技吧
天生技除左大友 馬場呢d好少英頂到...由開波殺到完場,神技黎又係~
加埋天敵:肥川,因為你好難殺佢,但係佢肥左就勁易殺你!!
武田勝賴:大技無視魔免慢爆你,你唔開天生技好難夠佢做
景家:比佢天生技到,就係你死...
偷錢佬:又係啦你唔夠佢斬

引用:
原帖由 MARVEL 於 2011-7-24 19:57 發表
哈哈,終於到呢隻神英了
一開波未6lv真係好難殺人...so學住21技係咁磨佢血,如果佢傻仔唔回血可能食到300= =
提一提,1技開左係會受到額外傷害,只係佢招技冇打出黎,事實係有的...
6lv啦^_^ 99%爆粉碎波(粉碎波唔同吸血/ ...
提示:粉碎波效果可無限重疊互不相衝
我開始微笑 以後會努力過的 很好

諗起德川
對面佐木 宮本 上泉 加仔 m錢果場戰鬥
真係好苦命 10分鐘比人gg

引用:
原帖由 MARVEL 於 2011-7-24 19:42 發表
呢隻英都係玩無敵玩普攻,玩得好唔好真係勁睇技術同對手智商...
2lv時先升23技,留一留電卷先,係咁追住條友黎打,如果佢係低智商玩家就死硬...
3技升1下夠因為夠暈了,升21技吧之後
出2件1300先(因為1技有攻加,攻速緊要) ...
如果學左3技先之後再學2技
咁2技同3技可以同時爆
如果學左2技先之後先學3技
咁2技爆果時3技唔會爆

引用:
原帖由 loveric 於 2011-7-24 21:36 發表
咁2技同3技可以同時爆
咁2技爆果時3技唔會爆
姐係點
好亂 眼殘了
http://xn--mr-09b5a.ma rlito.com/index.php(本團招生網站,自行刪去空格)

引用:
原帖由 loveric 於 2011-7-24 21:36 發表
咁2技同3技可以同時爆
咁2技爆果時3技唔會爆
我知=.=謝補充

其實都係你個人意見姐
各人有各人玩法
名言:沒有最強的玩家,只有更強的玩家

引用:
原帖由 Ev-forever 於 2011-7-25 12:37 發表
其實都係你個人意見姐
各人有各人玩法
名言:沒有最強的玩家,只有更強的玩家
只係教一d連底庫都未識出既玩家

正野 檸茶開始加分

加到手軟

引用:
原帖由 →檸£茶〃 於 2011-7-25 12:46 發表
加到手軟
今晚出多10幾篇先
話說你點解有得轉頭像=.=

發新話題