發新話題

【英雄設計--織田軍】協阪安治

[Close]
左左成政係可以del的了==
呢隻英有長期大技
仲有爆擊
長船都唔洗出
直接屈高攻已經贏

引用:
原帖由 N.v4 於 2012-7-6 10:03 發表
左左成政係可以del的了==
呢隻英有長期大技
仲有爆擊
長船都唔洗出
直接屈高攻已經贏
12%爆6倍 機率計番個傷害 仲廢過7600(25% 3倍)

呢隻野無直接加攻既技能,何來屈高攻?
佐佐成政 ->大技:加攻+擴散,3技又加攻
槍神-> 大技:加2倍攻,3技又加攻

不如大技轉做坐車 協版安治2轉係地震車....正

引用:
原帖由 睇戲食花生 於 2012-7-7 16:03 發表
不如大技轉做坐車 協版安治2轉係地震車....正
咁樣會撞 鬼小島 / 牛牛 d技

有無朝子

引用:
原帖由 暗黑✽聖帝 於 2012-7-9 01:39 發表
有無朝子
咩黎

三技無視神甲閃甲     姐係實射得中, 廢左真田3技,, 松姬大技, 香宗3技      
大技爆六倍                 上泉枊生系隱英, 先得5倍         
一技連射六槍  竟然可以發動凍雲+爆擊, 姐系一技可能爆左幾次凍雲同爆左幾次6倍
後期大技一技隊法師即袋$300
仲有, 團戰隔離有輔手幫佢開攻卷, 再+一技三技大技亂掃
你話會會發生咩事   

點解上泉槍神無暈技? 因為平衡
呢隻咁屈竟然仲有暈技   

難肥? 出雙電回魔肥唔到?
大技減移速90% 好金?
你幾時見佐佐槍神一路行一路射?
要移速做咩, 1500距仲遠過接淺井大波
呢隻團戰企定定開魔水顏  射你成隊人都仲得, 洗乜走      

我相信呢隻仲熱門過本多
玩毛咩  

引用:
原帖由 biggold123abc 於 2012-8-30 12:44 發表
三技無視神甲閃甲     姐係實射得中, 廢左真田3技,, 松姬大技, 香宗3技      
大技爆六倍                 上泉枊生系隱英, 先得5倍         
一技連射六槍  竟然可以發動凍雲+爆擊, 姐系一技可能爆左幾次凍雲同 ...
你有無睇過我前面d解釋

引用:
原帖由 aRa_Gakki_Yui 於 2012-8-30 13:41 發表

你有無睇過我前面d解釋
解釋到D乜 ?
個個都係咁評, 你就係咁解釋
代表真係好牽強

咁你又有冇睇清楚我d理據

此英雄出現於信長之野望的機會系 0.0000000001
而出現於信長之無奈 / 信長之絕望的機會系100%

引用:
原帖由 aRa_Gakki_Yui 於 2012-7-2 18:21 發表
歷史背景:
協阪安治 (1554年 - 1626年)賤岳七本槍之一.室町時代末期安宅氏建造了「洲本城」並且編成淡路海軍,其活躍於攝津、河內之戰,留下記錄。之後,豐臣秀吉消滅了安宅氏。天正10年(西元1582年),配給仙石秀久、協阪安治等諸 ...
3技 - 槍手之視野[主動] MP:[180]
增加自身視野[範圍900/1000/1100/1300],期間無視對方閃避,維持[5/6/7/8]秒,CD35秒

持續時間太長 畢竟無視閃避都只係得宮本有(仲要機率發動)
或者你可以改成加攻速/減持續時間

大技 - 狙擊 - 一擊必殺 MP:[125]
射擊範圍增至1500距離,但移速下降90%,攻速亦同時下降最大攻速的15%,
大技施放期間(10/12%)機會造成(4/6)倍傷害,期間1技施放距離也同時增至1500距 , 開/關CD:6秒

(即大技可以同時用六連技,變為成名技「一擊必殺六連擊」)
其實槍神同佐佐兩隻英招大技都係開關切換 已經有少少悶
或者改成有持續時間  and 爆擊黎講 概然你唔想改變佢爆發力既定位  
點解唔改成高少少機率 但少倍數傷害?
射擊範圍增至1500距離,但移速下降20%,攻速亦同時下降最大攻速的15%,
大技施放期間(20/30%)機會造成(2/3)倍傷害,期間1技施放距離也同時增至1500距

持續15秒 cd(140/120)

真係好似巨商

引用:
原帖由 biggold123abc 於 2012-8-30 14:44 發表

解釋到D乜 ?
個個都係咁評, 你就係咁解釋
代表真係好牽強
你比人扣到負60金
代表咩?
代表你講d野真係可以唔洗理
引用:
原帖由 biggold123abc 於 2012-8-30 12:44 發表
一技連射六槍  竟然可以發動凍雲+爆擊, 姐系一技可能爆左幾次凍雲同爆左幾次6倍
大技爆6倍又點 都唔夠槍神3技+大技直接加攻 爆得多
自己計下 12%爆6倍  25%爆3倍 仲廢過一把長船,你睇落爆6倍就勁,實際你有無用腦諗過野?
槍神只要買一把長船就等於呢隻英雄,但協阪要買咩刀先等於番槍神既大技+3技攻擊力?
引用:
點解上泉槍神無暈技? 因為平衡
呢隻咁屈竟然仲有暈技   
一隻遠攻英雄,暈技係零距離 幾可會用到?
殺人果陣唔用1500距離 走去面前暈佢之後慢慢射?
佢係有暈技,但只係自衛防近身英雄,唔似人地既暈技係想殺人用

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2012-8-31 10:09 發表
3技 - 槍手之視野[主動] MP:[180]
增加自身視野[範圍900/1000/1100/1300],期間無視對方閃避,維持[5/6/7/8]秒,CD35秒

持續時間太長 畢竟無視閃避都只係得宮本有(仲要機率發動)
或者你可以改成加攻速/減持續時間
無視閃避得8秒 但宮本係永久

發新話題