發新話題

【英雄設計--織田軍】金森長近

[Close]

【英雄設計--織田軍】金森長近

歷史背景:
金森長近1524年1608年9月20日)是日本安土桃山時代的武將。先從擔任織田家豐臣家德川家的家臣。最初的名字是可近,後來因為織田信長將其字賜與,因而改名長近,而一般通稱「五郎八」。先後被賜予飛驒守及兵部大輔等官位。是金森可重的父親。
初時是齋藤氏家臣,後來投靠織田信長,織田信長死後,一度為柴田勝家的家臣,當勝家在賤岳之戰後大敗自盡。長近向秀吉投降。後來參後小牧·長久手之戰以及討伐越中佐佐成政
長近在關原之戰加入東軍,戰後後被加封2萬石,成為高山藩第一代藩主。此外長近亦精通於茶道,為利休七哲之一。

內容:

所屬軍隊︰織田軍
主要屬性︰敏捷
初始生命︰950
初始法力︰276
攻擊距離︰500
作用︰單殺敵人

1技 黑梅之花
使用方法︰按下W鍵 ,再以圓形範圍選取你的目標
法力消費︰130/150/170/190
等候時間︰20
效果︰在範圍360釋放帶有梅毒的花香,讓敵人每秒造成[45/65/85/105]點傷害,並減少移動速度15%,離開花香後持續1.7秒,花香持續5秒。

2技 階磚盾牌
使用方法︰按下E鍵,再點選你的目標單位
法力消費︰140
等候時間︰45
效果︰使用磚頭製造的盾牌,有效抵抗一次負面性法術。可把盾牌送給其他友方單位,持續[6/8/10/12]秒後報廢。

3技 黑暗之桃
使用方法︰按下R鍵,再點選你的目標單位
法力消費︰140/160/180/200
等候時間︰25
效果︰請敵人吃下黑色的桃子,使敵人啞口無言,無法使用技能[4/5/6/7]秒,並每秒造成70點傷害。

大技 紅心藥水
使用方法︰按下T鍵便能啟動
法力消費︰200/160
等候時間︰110
效果︰拿出自己隨身攜帶的士多碑梨汁,花[1.7/0.7]秒飲用,補充自己的所有生命。

頭香~依隻英唔算屈機 魔水已經可以了
但如果要補充的地方 就是t技可以重改 因為這是一隻殺人英 靠1,3技是殺不到人的 原因太低傷 沒有暈技 t技可以改為暈技

引用:
原帖由 ☆飯盒仔★ 於 11-8-2012 14:54 發表
頭香~依隻英唔算屈機 魔水已經可以了
但如果要補充的地方 就是t技可以重改 因為這是一隻殺人英 靠1,3技是殺不到人的 原因太低傷 沒有暈技 t技可以改為暈技 ...
你冇注意到……
.逢係黑色技能=負面技能
.逢係紅色技能=正面技能

T技係紅色技能,係正面技能,不可改

1,3技可以改高傷,就咁

樓主你玩LO_上腦?

引用:
原帖由 善良的人 於 14-8-2012 11:50 發表
樓主你玩LO_上腦?
你想講咩

1技可以調高傷害,因為相對來說比較弱勢,
2技沒什麼問題
3技是否魔水可解..?
大決個人認為過於屈機,建議調高cd時間,因為假若這英玩肉盾裝....
對面5個圍..但系最後開找大..自己的血全回...感覺有點兒變態...
或者好似阿市咁,整個施法時間...

建議如上`

引用:
原帖由 拉菲白狼 於 14-8-2012 15:20 發表
1技可以調高傷害,因為相對來說比較弱勢,
2技沒什麼問題
3技是否魔水可解..?
大決個人認為過於屈機,建議調高cd時間,因為假若這英玩肉盾裝....
對面5個圍..但系最後開找大..自己的血全回...感覺有點兒變態...
或者好似 ...
1技6.7秒慢速,唔算弱
3技魔水可解的
大技已修改

紅黑紅紅黑 就係咁簡單

引用:
原帖由 Kai族族長 於 19-8-2012 17:45 發表
紅黑紅紅黑 就係咁簡單
只係紅黑紅黑姐

2技會唔會搞笑左啲? 主動既丁丁....如果知道有人黎仲唔走?? 唔知既話你比人暈左都開唔切招技啦~ 建議改為被動...

引用:
原帖由 chengkafaat 於 20-8-2012 20:59 發表
2技會唔會搞笑左啲? 主動既丁丁....如果知道有人黎仲唔走?? 唔知既話你比人暈左都開唔切招技啦~ 建議改為被動...
你搞笑啊? 招2技根本就係被動技

放比人果下先係主動技LO

發新話題