18 12
發新話題

【英雄設計--織田軍】氏家卜全(修正)

[Close]

【英雄設計--織田軍】氏家卜全(修正)

【英雄設計--織田軍】氏家卜全
歷史背景:氏家直元(-1571年6月4日),日本戰國時代的武將。出家後名為卜全與稻業一鐵和安滕守就被稱為「美濃三人眾」。 http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%B0%8F%E5%AE%B6%E7%9B%B4%E5%85%83

主屬性:力

W[主動] 突進
將一名敵方英雄奮力推向前方500碼,造成[1/1.5/2/2.5]秒暈眩並吸取目標[10/15/20/25]點力量,持續10秒。
消耗法力[120/140/160/180].等侯時間30秒
*自身與目標共同推進
*調整耗魔量

E[主動] 狂戰
啟動後增加[10/15/20/25]點力量,且每次攻擊能夠增加自身[10/15/20/25]%攻擊速度持續[3/3.5/4/4.5]秒
持續20秒。
消耗法力[100/120/140/160].等侯時間30秒
*調整耗魔量

R[被動] 嗜血
有35%機率額外造成[100/120/140/160]點傷害,且每次成功造成額外傷害時回復自身[70/85/100/115]點生命
*調整數值。

T[被動] 金鐘罩
增加[15/25]點力量,且降低自身所受的法術及物理傷害[20/30]%

W技  同稻業一鐵既2技相若  多左個推前效果  幾好 但係吸取力量既持續秒數會吾會太少..
E技   幾好既一招加攻技   每打一下仲可以加攻速tim
R技  機率較低所以造成既傷害效高 呢方面我可以理解.. 但係呢招技每發動成功一次 就會回160血 甘如果賴地硬吾走 不斷成功開到呢招技.  吾洗死lu
T技   係咪一招學習左就永久存在...   可吾可以比多小小說明

W[主動] 突進
將一名敵方英雄奮力推向前方500碼,造成[1/1.5/2/2.5]秒暈眩並吸取目標[10/15/20/25]點力量,持續10秒。
消耗法力[100/120/140/160].等侯時間30秒
*自身與目標共同推進
回應︰.E招技同稻業相似,只係換左力量咁解
.唔錯,移位+扣血+暈,強

E[主動] 狂戰
啟動後增加[10/15/20/25]點力量,且每次攻擊能夠增加自身[10/15/20/25]%攻擊速度持續[3/3.5/4/4.5]秒
持續20秒。
消耗法力[120/140/160/180].等侯時間30秒
回應︰.如果4.5秒內,我可以每半秒攻擊1次既話,咁9次就姐係+175%攻速,可能唔只
.不過唔錯,很好

R[被動] 嗜血
有35%機率額外造成[100/120/140/160]點傷害,且每次成功造成額外傷害時回復自身[100/120/140/160]點生命
回應︰.E個OK,冇問題

T[被動] 金鐘罩
增加[15/25]點力量,且降低自身所受的法術及物理傷害[20/30]%
回應︰E個OK,冇問題

總結︰
.加力量 = 25+25+25 = 75 (係勁)
.75點力量姐係加1875血,唔錯!
.我點技既話,2,1互點,3技點一下
.3技有機會可以吸血就夠

引用:
原帖由 ☆_Ho〥 於 2012-8-3 08:29 發表
W技  同稻業一鐵既2技相若  多左個推前效果  幾好 但係吸取力量既持續秒數會吾會太少..
E技   幾好既一招加攻技   每打一下仲可以加攻速tim
R技  機率較低所以造成既傷害效高 呢方面我可以理解.. 但係呢招技每發動成 ...
與加滕段藏的一樣。

哩隻英用黎推塔  用黎做坦= = 無其他用了
為妳做到最好

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 2012-8-3 19:36 發表
照你這樣說,織田信長用作殺人,推塔,便沒有其他用了。
      加藤段藏用作殺人,隱形,沒有其他用了。
      黑田官兵衛用作殺人,推塔.沒有其他用了

整個信長內的英雄哪一隻是有用的?

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 3-8-2012 19:36 發表
1技,間接扣血
2技,+攻速
3技,加攻

點會只係做盾牌?

引用:
原帖由 spiker 於 2012-8-4 00:24 發表

1技,間接扣血
2技,+攻速
3技,加攻

點會只係做盾牌?
沒錯,1技扣500血暈2.5秒加25攻,2技再加25攻,配合其他物品殺人不難。

引用:
原帖由 再請我就教 於 4-8-2012 01:56 發表

沒錯,1技扣500血暈2.5秒加25攻,2技再加25攻,配合其他物品殺人不難。
我出裝︰
銀甲
平知
吉綱

對手冇得打

r技同t技      。。gd

強大力英

R有少少過份
額傷唔錯 計返減免同護甲 其實唔算高
但係補血就太多
35% 補160血  和泉都只不過係400
如果set做 100 我諗好好多

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 4-8-2012 09:47 發表
R有少少過份
額傷唔錯 計返減免同護甲 其實唔算高
但係補血就太多
35% 補160血  和泉都只不過係400
如果set做 100 我諗好好多
咁補一半應該合理D

引用:
原帖由 spiker 於 2012-8-4 10:35 發表

咁補一半應該合理D
e技未必會初期升爆  留返後期的話 100係差唔多
而如果主e 點法  前期放棄技能傷害 追求回血企線食兵
又多種玩法  亦未至於過份  算係咁啦

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 4-8-2012 12:42 發表

e技未必會初期升爆  留返後期的話 100係差唔多
而如果主e 點法  前期放棄技能傷害 追求回血企線食兵
又多種玩法  亦未至於過份  算係咁啦
你講得冇錯,咁E隻英真係多元法

18 12
發新話題