63 12345
發新話題

明智光秀積弱

[Close]

明智光秀積弱

明智光秀呢隻英得1技同大技比較似樣
其他都冇咩大用,
3技又冇秀滿咁勁,爆率仲要低,
不如改到個爆率同秀滿一樣不過仍然係3.5
OR 唔要閃避改做3.5+20%

大技冇野送,一比人CUT 咩都冇 ,唔似村上招大暈得勁,有+攻+血, /    秀滿有炎爆
我覺得要+番 30敏 OR + 攻速   OR +機率10% 令1技CD=0   OR    +炎爆

2技真係....... ,   一定要改
一係比個回血技  (上泉果招 )/ 一係E 達3技 OR  景家3技  / 一係改高傷D + 減速  OR + 高D傷+唔洗企定定C法

最後係天生技
CD太耐, 改做40S 會好d, 同太多魔  改做50MP  冇傷都OK
仲有起手 改快少少,  唔好比人係起手果陣 隠到形  

名刀方面

+把刀  有+敏+血  仲要有扣血技,  似菊一既刀

其實光秀隻英唔算弱 最緊要識肥  佢招二技都可以幫佢係被人壓路個時保持安全距離食兵 三技集閃避同爆擊於一身 不少打手羨慕的技能  大技送d能力比佢反而有得諗

樓主都係想唔出毒弓 or 1300 開1技打人快d姐

引用:
原帖由 囧♂orz× 於 2012-2-14 13:22 發表
其實光秀隻英唔算弱
但我已經將佢放左入我廢英list第一位
朝信,香宗,十兄弟等等都只係搶第二位
光秀一開波得27敏真係膠到震
除左稻姬,森仔,十兄弟呢3隻,佢就係最少敏既敏英
秀滿一開波38,多成11,得啖笑
打英攻速低,敗點

回復 2# 的帖子

2技食兵小+慢,係塔食兵好講技巧    ,改高D傷會好D 得120傷真係雞肋

引用:
原帖由 醉愛威士忌 於 2012-2-14 13:26 發表
樓主都係想唔出毒弓 or 1300 開1技打人快d姐
我有出毒弓 or 1300,前期,  但係咁既裝得攻後期冇咩力

如果自身有+攻速技,後期冇咁大負擔

1lv 2技落3下+電=1波兵
大技比起村上既優勢係遠放- -
村上係近放的

1技前期勁威
開大你識魔水?
送多招天生你想點?

引用:
原帖由 SoSaD-- 於 2012-2-14 17:34 發表
1技前期勁威
開大你識魔水?
送多招天生你想點?
1技前期勁威 非常AGREE

你講到魔水左就唔會比人CUT 咁   

招天生技係送既我明白,但係CD長左D改短少少會好用D

引用:
原帖由 囧♂orz× 於 2012-2-14 13:22 發表
其實光秀隻英唔算弱 最緊要識肥  佢招二技都可以幫佢係被人壓路個時保持安全距離食兵 三技集閃避同爆擊於一身 不少打手羨慕的技能  大技送d能力比佢反而有得諗 ...
最好同秀滿爆率一樣,咁就最好

光秀有人團戰出過
問題在於用魔大智慧低
爆發力有
食冰有
3技不廢了 但係miss對佢好似無咩用
攻擊力其實光秀最大攻擊力係全信長中最高 好似1lv 有13x攻

引用:
原帖由 SoSaD-- 於 2012-2-14 17:34 發表
1技前期勁威
開大你識魔水?
送多招天生你想點?
有招天生技又點,天生技既作用只係畫龍點精
即係如果好似信長咁勁既英,有招天生技緊係如虎添翼

但而加光秀招2技基本上無用,唔會有人點
大技開緊果陣要企定定唔可以加強佢斬殺能力

光秀可以比其他英少左1招技,又要近攻英
1技食完兵會無左1/3血,隨時俾人殺

引用:
原帖由 香腸 於 2012-2-14 22:31 發表

光秀可以比其他英少左1招技,又要 ...
對面壓可以2技雙回魔

引用:
原帖由 香腸 於 2012-2-14 22:31 發表

光秀可以比其他英少左1招技,又要 ...
2技我覺得不是最大問題
因為 壓路力強 遠距施法
1技強勢 3技佩合1技(加攻速 易爆)
沒有人點2
若果2技要改 我先建議光秀的定位 爆發 追擊 半控場半爆發 半控場半追擊 還是怎樣
最少要假設玩家出一套裝會變得威力很強才對

我強烈要求減弱2技但不用持續施放

63 12345
發新話題