發新話題

推廣+收集意見

[Close]
其實.. Starcraft 和 Warcraft 3 給我的感覺是...

Warcraft 3 是 種族 與 種族之間的毆鬥
Starcfaft 則是 戰爭的感覺

然而 這正是遊戲本來的設定
兩者的刺激 和 節奏是完全不同
更何況是玩法 戰術 等等...

所以... 與其在 文字上打拼 不如 實際的玩幾場來的有穀
(有誰和我玩Starcraft T_T)

主要性能参数

主要性能参数:
  ■工作室尺寸:高1500*宽1000*深1000mm
  ■外部尺寸:约高2220*宽1450*深1290mm
  ■电源:真空干燥箱的使用方法380V 50Hz
  ■加热功率:14.0Kw
  ■工作温度:室温+10--250℃,任意温度可设
  ■温度均匀性:正负2.0%
  ■风道:真空干燥箱的使用方法双风道,水平循环运风
  ■外壳材质:冷扎钢板, 表面涂装浅灰色漆
  ■内胆及风道系统材质:不锈钢板
  ■加热器:真空干燥箱不锈钢管状电加热器
  ■加热器位置:顶部加热
  ■隔热材料:90mm厚玻璃岩棉
  ■鼓风电机:功率750W*2
  ■温度控制:PID温控仪,LED数字显示,按键设定,自动恒温
  ■感温元件:Pt100热电阻
  ■恒温定时:0.01--99.99小时,时间到切断加热,蜂鸣提示
  ■安全保护:短路、过载保护,电机热过载、缺相保护
  ■附件:选配搁板;选配超温保护功能

回復 31# 的帖子

是談論設定啦

沒人跟你玩sc也別煽動別人玩嘛  
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

回復 33# 的帖子

T_T 我的實力很弱...想找人練練... 而且太久沒玩上b.net 會遭獵殺...

哈哈..我會玩SC啊

我都覺正規好玩好多。
無奈成日都冇人玩 = o = , vlan 有邊d人玩開正規~~ 你地係咪平時約黎開場打

add m群吧

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2009-3-13 20:31 發表
兵種轉型不困難?

這幾乎是我玩過的即時戰略中最困難的了
轉型困難亦是war3 其中一個重要元素

如果好似aoc 咁乜野軍事建築都可以起廿幾三十個, 隨時轉型調較數量的話, 個人認為會變得冇咁有趣同挑戰性

無錯

似乎呢位朋友都好喜歡即時戰略遊戲

其實遊戲既欣賞度  我以為係分為對外、對內

對內當然係對該遊戲有一定認知既玩家

對外就是沒有接觸過該遊戲既玩家 甚至 沒接觸過同類遊戲既玩家/人

而war3正規  透過多種限制  以及經過一段長久時間既洗禮

發展以今  可說其欣賞度只供有一定認知、甚至深入了解的玩家
(著重微操對拚、戰術限制 etc.)

期待sc2再度雄起  以及有更長遠的發展

在這之前就繼續支持在艱辛中奮鬥的各個電競比賽

見到有人係度討論信長同正規, 之前幾帖討論得都比較精彩, 幾個重點都到題了. 就是正規太複雜太難玩, 初學者都是被虐的多, 而且要依靠個人實力來取得勝利, d人玩遊戲淨係想要娛樂, 唔想絞盡腦汁每分鐘200apm 咁去羸一場遊戲, 所以冇咩人鍾意玩. 的確係事實

至於轉玩既問題, 信長同正規我都有玩過, 好明顯係識玩正規既人玩信長有優勢, 作為一個正規老手, 我玩信長兩粒鐘已經比人話我駁技快到係cheat, 織田計路線開槍係cheat

但從來冇聽過/遇過一d 本來玩開信長轉玩正規而又玩得好既人, 如果你知道我唔介意會一會佢

引用:
原帖由 _jdk_wil 於 2009-4-7 13:33 發表
見到有人係度討論信長同正規, 之前幾帖討論得都比較精彩, 幾個重點都到題了. 就是正規太複雜太難玩, 初學者都是被虐的多, 而且要依靠個人實力來取得勝利, d人玩遊戲淨係想要娛樂, 唔想絞盡腦汁每分鐘200apm 咁去羸一 ...
我本來玩信長..之後轉正規...
打正規n場..都係比wil一隻大劍gg

天下武功出正規  大袛沒錯
而對於一位正規高手而言  操作技巧固之然不成問題

所有圖既操作技巧都不外乎
卡位、hit&run、走位、注意CD、用道具/技能躲技、接技、圍殺、多控etc.
而上述既"精湛"技巧  於正規而言純粹是家常便飯

不過我諗玩開正規既各位  都唔需要敵視其他地圖既玩家  或者視佢地為低一等
雖然玩開dota類地圖 或 初接觸即時戰略既玩家  玩war3正規會比較困難
但我相信稍下苦心  要成為一位中手亦唔係咩難事
大家都了解  有一般手速(~100apm)、有一兩種戰術概念  在香港平台小混一下是沒問題的

引用:
原帖由 _jdk_wil 於 2009-4-7 13:33 發表
見到有人係度討論信長同正規, 之前幾帖討論得都比較精彩, 幾個重點都到題了. 就是正規太複雜太難玩, 初學者都是被虐的多, 而且要依靠個人實力來取得勝利, d人玩遊戲淨係想要娛樂, 唔想絞盡腦汁每分鐘200apm 咁去羸一 ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~€

我同ckp係bn度衝ladder既時候, 信長都唔知係邊....

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2009-4-7 14:56 發表
天下武功出正規  大袛沒錯
而對於一位正規高手而言  操作技巧固之然不成問題

所有圖既操作技巧都不外乎
卡位、hit&run、走位、注意CD、用道具/技能躲技、接技、圍殺、多控etc.
而上述既"精湛"技巧  於正規而言純粹 ...
咁rich兄幾時會過來玩場
自從lose比你ne  我好想再同你打

你唔洗唔認  證明左你系 rich=w=
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

發新話題