34 123
發新話題

閃光系列

[Close]

閃光系列

物品名稱︰閃光匕首

描述︰1把會發光的匕首

主動能力︰可讓持有者做625距離內的傳送 。

被動能力︰法力+200,攻擊力+35。

合成需求︰閃光輪+ 強化鋼+ 鋒利短刀

價錢︰$800+ $300+ $1450 = $2550

(後記︰這是攻裝,專為主力而設)

物品名稱︰閃光杖

描述︰1把會發光的魔法杖

主動能力︰可讓持有者做625距離內的傳送 。

被動能力︰法力+200,攻擊力+10,智慧+30,降低30%法術傷害

合成需求︰閃光輪+ 強化鋼+ 伏魔輪杖

價錢︰$800+ $300+ $3000 = $4100

(後記︰這是法裝,專為法師而設)

物品名稱︰閃光鎧

描述︰1把會發光的裝甲

主動能力︰可讓持有者做625距離內的傳送。

被動能力︰法力+200,裝甲+8

合成需求︰閃光輪+ 強化鋼+ 大鎧

價錢︰$800+ $300+ $1600 = $2700

(後記︰這是甲裝,專為肉盾而設)

物品名稱︰閃光鏡

描述︰

被動能力︰法力+200,可偵測到範圍900內隱形單位。

合成需求︰閃光輪+ 強化鋼+ 洞察寶石

價錢︰$800+ $300+ $1450= $2550

(後記︰這是偵測裝,專為輔手而設)

物品名稱︰閃光杯

描述︰1把會發光的茶杯

被動能力︰法力+200,生命回復+10,法力回復+150%

合成需求︰閃光輪+ 強化鋼+ 茶碗

價錢︰$800+ $300+ $1700= $2800

(後記︰這是公用裝,專為打持久戰的勇士而設)

物品名稱︰閃光巨輪

描述︰藍白色的介指,不時反射出藍光

主動能力︰可讓持有者做940距離內的傳送 。

被動能力︰法力+400,全能力+10

合成需求︰閃光輪+ 閃光輪+能量鋼 +強化鋼

價錢︰$800+ $800+ $1900+ $ 300= $3800

(後記︰這是強化裝,專為突襲者而設)

閃光輪= =?
係咪即係新版閃介

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 13-7-2012 22:34 發表
閃光輪= =?
係咪即係新版閃介
沒錯! 比D意見尼

唔算新野- -S版早就有- -

引用:
原帖由 ξ薰★〞 於 13-7-2012 22:39 發表
唔算新野- -S版早就有- -
6件都有咩?

點少得迷你閃介呢

傳送到208距離,CD 13.3秒

引用:
原帖由 Amortisation 於 13-7-2012 22:54 發表
傳送到208距離,CD 13.3秒
你咁樣點閃啊???

濃縮閃介︰傳送到1250距離,CD80秒

回復 6# 的帖子

我想迷你左你..得唔得

引用:
原帖由 一刀秒七頭 於 2012-7-13 23:13 發表
我想迷你左你..得唔得
好啦 就剩係比你一個創造一個迷你我

引用:
原帖由 一刀秒七頭 於 13-7-2012 23:13 發表
我想迷你左你..得唔得
老兄,請勿離題,多謝合作

PS︰其實仲諗緊有冇多D閃光系列呢

其實都冇乜用= =因為合鞋都係為左慳位,我諗都冇咩人會買

引用:
原帖由 月乂暗 於 14-7-2012 00:15 發表
其實都冇乜用= =因為合鞋都係為左慳位,我諗都冇咩人會買
點會冇? 舉個例︰

EG1︰
我玩阿市,對面有服仔,我出閃同石,到中期就會合閃鏡

EG2︰
我玩本多,需要高攻,出閃刀

我咕大閃介應該個個都出

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 14-7-2012 01:36 發表
我咕大閃介應該個個都出
中後期就會

對閃光巨輪有所保留。雖然我不知道作者原設定的距離625的用意是什麼,但大於625的閃輪應該會過遠。平面上,要由原地閃到敵人身旁的距離應該係接近敵人的最大視野範圍,使敵人可以提早防範,如果閃輪改遠,可能加強未見其人就被偷襲的情況。
另一方面,地圖設計與閃輪625距應該有著微妙關係,很多障礙位置(如下路下忍周邊牆、名刀高位、魔狼 - 強王...)都是貼牆才能閃入,加強了閃輪距離可能會增加了追殺時尋人的難度。

34 123
發新話題