25 12
發新話題

我真係想問

[Close]

我真係想問

聯合有咩英可以夠信長/本多屈?  在下覺得織田強勢過聯合好多..武田都被改弱了

回復 1# 的帖子

槍神等等  很多
- shakalaka ...

槍神 三好 ...

武田招大同埋其他技都廢左好多...

槍神雖然有遠距既優勢但係大技無魔水..都係比本多禁住砌..雖然3好係大技加好多攻- -但都係唔夠本多打..信長就得..

有人話什麼主角威能..信長之野望..信長勁係正常.;(本人唔同意)但本多呢..2隻都係織田= =

引用:
原帖由 ξ薰★〞 於 2012-7-15 00:36 發表
槍神雖然有遠距既優勢但係大技無魔水..都係比本多禁住砌..雖然3好係大技加好多攻- -但都係唔夠本多打..信長就得..

有人話什麼主角威能..信長之野望..信長勁係正常.;(本人唔同意)但本多呢..2隻都係織田= = ...
上3可屈信長

本多就光頭佬

若果你想問各方面比信長/本多屈的話

我較認為是前田慶次 聯合軍應該沒邊隻

引用:
原帖由 ξ薰★〞 於 2012-7-15 00:36 發表

有人話什麼主角威能..信長之野望..信長勁係正常.;(本人唔同意)但本多呢..2隻都係織田= = ...
就係因為槍神無魔水優勢
so先顯得出輔手既重要
你死都要1打1既話...
咁真田都可以食硬本多.

引用:
原帖由 minecrafter 於 2012-7-15 00:42 發表

上3可屈信長

本多就光頭佬

我都係R爆頭都諗唔到..
引用:
原帖由 紅白藍 於 2012-7-15 03:22 發表

就係因為槍神無魔水優勢
so先顯得出輔手既重要
你死都要1打1既話...
咁真田都可以食硬本多.
真田真係食硬本多- -?  好少見人團戰出真田幸村=[   如果大家多隻輔手..甘信長都有未又係55波

織田軍既主力係勁d(信長+本多)
但聯合軍既輔手強d
織田軍頂多搵羽柴頂直江
但聯合一出魚佐,織田軍就無第2隻輔手可以抗衡了(果心未必搶到)
事實上織田軍只有羽柴同埋阿松2隻法師(其他果班都係打手黎......),阿松仲要係次一等
所以好多時中期織田就被聯合屈死了
變羊之後5秒俾槍神開大連射9成死

但如果撐到去後期,我相信本多可以惡到槍神都怕
始終都係戰國最強
果陣魚佐既2秒強暈都幫唔到幾多

引用:
原帖由 香腸 於 2012-7-16 03:53 發表
但聯合軍既輔手強d
織田軍頂多搵羽柴頂直江
但聯合一出魚佐,織田軍就無第2隻輔手可以抗衡了(果心未必搶到)
事實上織田軍只有羽柴同埋阿松2隻法師(其他果班都係打手黎......),阿松仲要 ...
正信平手輔手都好強=[  呢D你唔計- -

引用:
原帖由 香腸 於 2012-7-16 03:53 發表
但聯合軍既輔手強d
織田軍頂多搵羽柴頂直江
事實上織田軍只有羽柴同埋阿松2隻法師(其他果班都係打手黎......),阿松仲要 ...
道三呢...- -
仲有平手

引用:
原帖由 minecrafter 於 2012-7-15 00:42 發表

上3可屈信長

本多就光頭佬

山王義龍都得,
義龍易肥
山王招大最少秒1,2隻(有服/松/平手/果心)另計

你講果D全部中立英
織田改到強勢係事實黎
武田實比火狗壓
槍神被信長壓都好難肥到
聯合輔手通常都比信長秒
又難肥D
主力就本多稻雞呢D
聯合無人夠打
我諗聯合除左係有控埸都無咩優勢

你咁樣比無得比
聯合軍有邊隻英有2條命?
咁係唔係又要加番2條命英落去?

信長唔係比呢D係比咩
而家D人揀軍通常揀咩阿?
上軍阿,唔通簡癈果邊黎玩?
酒井打人無力2條命都係血牛黎姐
聯合馬埸都類似呢D角色
信長呢D能法能攻
聯合邊有英咁多變

我反而覺得聯合呢邊需要既技術高D先能夠取勝..織田稍稍合作點就可以...同埋宜家見親D友2同團戰..都係見織田都比較易WIN..聯合已經得隻武田叫有D睇頭..又比人改弱左= =..真係OMG

25 12
發新話題