19 12
發新話題

███ 經上次被SERVER破壞既事, 依家講下事態進展███

[Close]

███ 經上次被SERVER破壞既事, 依家講下事態進展███

首先多謝咁多位熱心既網友回覆我, 有敵意既都有善意既, 可想而知其實大部分人係咩心態.

不過多謝果D令我感到溫和既回覆.

不過我想呈清一點, 我其實無走去報警, 我聲稱報左警只不過係想引果位破壞者出現,而佢前幾日已經出現左在我skype裏, 傾左一陣計, 我相信佢已經在壓力同擔心下得到左教訓, 而我既目的已經達成, 當然我都會原諒佢, 其實我唔會傻到真係走去報警, 因為真係如各位

網友既說法,報警係浪費時間同精力, 同埋納稅人既錢, 不過都想同翻網友講聲, 你

地應該擴闊一下眼界,

睇下世界各地有幾多荒謬既控告CASE而且成功告到, 我尼個唔算係

荒謬到果D地步, 還是有機會爭取翻我既賠償, 只要我盡量提供資料, 香港人不是批評文化

著名的人嗎, 很多方面例如媒體, 政府同教育界都鼓勵為自己發聲, 爭取自己應有的權益,

而我去爭取賠償係合理既事, 警方會為做野係本份, 唔洗做就比錢佢咪更浪費我地D錢.

不過在人情上, 我會原諒破壞者, 誰無犯錯, 犯左錯得到應得既懲訓就夠了, 而我往後都唔

究, 同埋在理性上, 都無必要做到咁盡, 因為件事真係唔算太嚴重, 除非佢將所有野都宜為

地, 我自己開創造都可以慢慢整翻.

不過有D野我想發下聲, 係無錯, 每日成千上萬SER被人惡意破壞, 你用尼個思考方式諗,

每日公眾地方都有成千上萬人破壞, 如果無人認真面對同處理, 個社會會變成點, minecraft遊戲界會點, 當係自己既SERVER蒙受損失時, 就唔賴得任何人架啦, 總要有正義同邪惡既平衡, 我就企係正義果邊, 事實係無人阻止到我. 可能你會話, 你開到PUBLIC就預左有人入黎搞破壞, 無錯係, 但無人想有人入黎破壞自己辛苦起既野, 即係人地開個泳池比你去游水, 你係池入面大小二便都好D, 但你企係池邊就.... 你明啦. 所以唔好太天真太傻. 同埋呢, 有D人話人地入黎幫你"裝飾"下唔得呀, 咁呀, 咁你可唔可以在你同意下邀請我去你屋企玩, 同講聲請隨便, 咁我就幫你裝飾下你屋企, 得唔得? 批評歸批評, 如果你受到不必要不公平既損失果陣, 你會好欣慰有人支持同安慰你. 有一點就係, 你諗到既野人地都可以反駁, 人地反駁既野都可以比其他人反駁, 所以有D唔經大腦言論係咪真係要講出黎. 玩得minecraft好既人都有D藝術天份, 而我就真心誠意勸你地將集中力放係建設上, 而唔係去破壞人地起既野, 當然你破壞得黎又有藝術感, 我陪你一齊笑都得, 不過事實係我勸你叫人地BACK左UP先囉, 話唔定真係惹錯唔岩既人, 真係走去報警或者搵到你屋企上門就唔好啦, 我都唔想睇到你有D咁既下場.

總之, 成件事就咁完左, 我講既野都差唔多完, 我既server隨時都歡迎你地入黎破壞既, 因為我會每日backup, 爛得靚既我會保存, 但我都歡迎想建設既人入黎建設, 由其是歡迎任何女性, 因為實在太多男性我覺得好gay, 成個城市得男人你話gay唔gay? 咁好, 完~

作得唔錯既潮文

引用:
原帖由 五顏六色 於 2013-7-17 16:21 發表
作得唔錯既潮文
多謝

----------------------------------

信你先傻 如果我比enderman拎左舊泥可唔可以報警 同埋點告  

引用:
原帖由 傻豬豬黎架 於 2013-7-17 19:34 發表
信你先傻 如果我比enderman拎左舊泥可唔可以報警 同埋點告  
哈哈, 你都幾識開玩笑.

的確 破壞者有錯但你應該做好Server既插件 或者設定 以防止破壞者 例如BACKUP COREPROTECT等PLUGINS
亦可以直接查出或備份地圖等 不需將事情擴大

其實遊戲機制本身就有破壞呢樣野~換言之人地覺得破壞人地d野都覺得只係玩下冇咩野咁,食得鹹魚低得渴,每隻game都一定會有破壞者(冇品)出現,就好似minecraft入面破壞人地d野就等於信長入面d人爆人地d裝一樣道理,所以根本冇必要小事化大:-)

ps:我都只係個外行人,冇係vlan同人玩過minecraft,因為唔知點入場。

hi

你只要把别人的鼠标左键拔掉就行了。

請你分清楚現實世界和虛擬世界

講咁多廢話都係呃POST
斷!你卻我之敗!

講得好好!minecraft比左我好大的快樂!

哇 還以為  我玩lol 可以學樓主 場場 打999  

不過  樓主 你上腦啦 訓醒未

跪求删左呢個垃圾post 都唔知開黎做乜 乜真系好多人想了解你咩 定你想系vlan出名啊大哥
你想引佢出现 所以就要開post 锦你又有冇唸過人地唔想你個post既呢????

你真係當E到係FF區?

回復 4# 的帖子

告mojangD白癡ai拎左舊泥

19 12
發新話題