41 123
發新話題

DEL

[Close]

DEL

DEL~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

轉用法國0秒胸甲

但係佢好多人
吾知秒吾秒到....

同埋我都係想知英國多d xdd

對我黎講只有日本先夠做
第2d根本冇機
法國0秒胸甲騎?唔好講笑
勁又點?人地中國兵幾錢你幾錢
打專用炮果d國家就差唔多
同個多兵既國家打?...冇著數果個係你
英國?
火槍隊係連弩兵面前,,,由如死土(用連弩兵前記得用一張卡片:舊漢軍的改革)
大炮就更不用說(中國人多)

日本 我前期攻到
但後期吾夠佢人多
因為日武1=2人口

紅衣+鷹炮

回復 4# 的帖子

你唔識法國0秒胸甲真正用法
胸甲1隻打幾隻, 貴你幾倍都無問題

回復 7# 的帖子

一隻打幾隻?
你真係當連彎兵流~!
得閒玩反場

回復 8# 的帖子

0秒兵有幾恐怖你知唔知?
法國0秒胸甲1家打2家都仲得

回"蘋果-綠茶"
我同意你話用"打專用炮果d國家就差唔多"
所以我都建議"Keita184"出炮加馬   (只係對付中國連弩兵+草原騎兵咋 )

後期法國0秒胸係能夠『以一敵百』
問題在予有冇時間俾佢up到後期
同埋有冇source同卡up

[人地中國兵幾錢你幾錢]<-要考慮攻同hp

"打專用炮果d國家就差唔多"法國係炮個d國家,但中國反炮都好勁

ps:我用中國嘅

英國對中國的話, 盡量出
長弓+槍騎+鷹炮

控好槍騎, 唔好比佢地喂連弩就得

P.S. 連弩基本STAT
BuildingAttack          Damage: 3 (Siege), ROF: 3.0
DefendHandAttack         Damage: 6 (Hand), ROF: 1.5, Bonuses: LightCavalry x 2.0, xpEagleKnight x 2.0, HeavyInfantry x 2.0, Cavalry x 0.75, xpCoyoteMan x 0.75
DefendRangedAttack         Damage: 5 (Ranged), ROF: 3.0, Range: 2-16, Bonuses: LightCavalry x 2.0, xpEagleKnight x 2.0, HeavyInfantry x 2.0, Cavalry x 0.75, xpCoyoteMan x 0.75
MeleeHandAttack         Damage: 6 (Hand), ROF: 1.5, Bonuses: LightCavalry x 2.0, xpEagleKnight x 2.0, HeavyInfantry x 2.0, xpCoyoteMan x 0.75, Cavalry x 0.75
StaggerHandAttack         Damage: 6 (Hand), ROF: 1.5, Bonuses: LightCavalry x 2.0, xpEagleKnight x 2.0, HeavyInfantry x 2.0, xpCoyoteMan x 0.75, Cavalry x 0.75
StaggerRangedAttack         Damage: 5 (Ranged), ROF: 3.0, Range: 2-16, Bonuses: LightCavalry x 2.0, xpEagleKnight x 2.0, HeavyInfantry x 2.0, xpCoyoteMan x 0.75, Cavalry x 0.75
VolleyHandAttack         Damage: 6 (Hand), ROF: 1.5, Bonuses: LightCavalry x 2.0, xpEagleKnight x 2.0, HeavyInfantry x 2.0, Cavalry x 0.75, xpCoyoteMan x 0.75
VolleyRangedAttack         Damage: 5 (Ranged), ROF: 3.0, Range: 2-16, Bonuses: LightCavalry x 2.0, xpEagleKnight x 2.0, HeavyInfantry x 2.0, xpCoyoteMan x 0.75, Cavalry x 0.75

回復 6# 的帖子

出紅衣喂連弩?唔係下化...

引用:
原帖由 Redeemer 於 2010-5-14 02:29 發表
紅衣+鷹炮

不過有時比佢埋到我d炮
不過呢個方法掂 吾該曬

引用:
原帖由 bctywong 於 2010-5-15 23:09 發表
回"蘋果-綠茶"
我同意你話用"打專用炮果d國家就差唔多"
所以我都建議"Keita184"出炮加馬   (只係對付中國連弩兵+草原騎兵咋 )

後期法國0秒胸係能夠『以一敵百』
問題在予有冇時間俾佢up到後期
同埋有冇sourc ...
出邊隻炮... 輕馬定槍馬 ?

炮出馬炮/鷹炮

佢如果淨出中國連弩兵+草原騎兵都冇反馬,
馬應該係出輕騎兵好

41 123
發新話題