發新話題

求7000蚊連WIN7 打BF3 LIST

[Close]

求7000蚊連WIN7 打BF3 LIST

筆直7000蚊,唔超頻
連WIN7
要求,INTEL , 8GB RAM (因筆直限制唔一定8GB RAM)
打下普通ONLINE GAME
BF3 中效 順既就OK..
求LIST
另外想問下INTEL SET C
HDD轉500GB 的話
大約咩價??
順便問埋...
Z68同H67
2塊版有乜分別
價錢2塊又差幾多
仲有,HD6950 同GTX 560TI
邊張好d

7000蚊想要560TI, INTEL SET C加WINDOWS 7....無咩可能...

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-12-5 23:12 發表
7000蚊想要560TI, INTEL SET C加WINDOWS 7....無咩可能...
可以因情況增加budget
個budget最盡大約 8000 - 8500 蚊
如果SET C + WINDOWS7 +560TI + 500GB HDD
大約幾多錢?

Intel Core i7-2600K  HK$2,499
ASUS P8H67-M Pro  HK$1,030
Kingston KVR1333D3S9/4G X2 HK$290
ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5  HK$1,720
LG GT32N HK$280
Sharkoon T5-val  HK$355
RaidMax RX-700AC 700W 80+ HK$490
Hitachi HDS5C3020ALA632 2TB HK$597

總共$7216 未計win7 散熱FAN自己另加 cpu 太貴可轉intel i5 2500k 慳番又可以買win7

hd出左750gb 出大d好 唔好到時裝左好多game 之後無位想加又麻煩

引用:
原帖由 太上忘情 於 2011-12-5 23:34 發表
Intel Core i7-2600K  HK$2,499
ASUS P8H67-M Pro  HK$1,030
Kingston KVR1333D3S9/4G X2 HK$290
ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5  HK$1,720
LG GT32N HK$280
Sharkoon T5-val  HK$355
RaidMax RX-700AC 700W 80 ...
I7 用唔晒 , I5 都夠 , 本身都諗住買大個HDD , 但係驚唔夠budget 先買細D

頭先個hd出錯左 個機相應該出番3.5吋 呢個2tb岩晒
咁你上i5 2500k平大約1000到

引用:
原帖由 太上忘情 於 2011-12-5 23:37 發表
頭先個hd出錯左 個機相應該出番3.5吋 呢個2tb岩晒
咁你上i5 2500k平大約1000到
[新手無知一問]
I5 洗唔洗用700W?
定係火牛買大D會好D..

引用:
原帖由 爛海魚 於 2011-12-5 23:40 發表

[新手無知一問]
I5 洗唔洗用700W?
差不多 給遲d升級留一些空間

引用:
原帖由 太上忘情 於 2011-12-5 23:41 發表

差不多 給遲d升級留一些空間
想問埋,而家D HDD 1TB 同 500GB
分別幾錢...
好似貴得好離譜?.

少d你可以換個600w既 隻牛夠力無咁易hand麻 仲要出一線牌子  其他個d好危險

離晒譜...現時2TB 邊到可以$600有交易?
仲要係HITACHI. 呢個唔耐用既牌子.
成千蚊一塊H67買黎做咩?
RaidMax  係一線牌子?咁其他大廠呢?
樓主既要求, 基本上SET C 已經足夠.

hd就wd牌比較好既 500gb就$6XX 1tb就$11XX 貴左五成多到啦

回復 11# 的帖子

首先我無話RaidMax係一線

第二一千蚊h67=擴充性加用料

第三hd$579係7月既事

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-12-5 23:47 發表
離晒譜...現時2TB 邊到可以$600有交易?
仲要係HITACHI. 呢個唔耐用既牌子.
成千蚊一塊H67買黎做咩?
RaidMax  係一線牌子?咁其他大廠呢?
樓主既要求, 基本上SET C 已經足夠. ...
SET C 計埋 WINDOWS7 560TI 500GB
總數幾多?
1TB 既LIST 總數又幾多
麻煩晒
引用:
原帖由 太上忘情 於 2011-12-5 23:48 發表
hd就wd牌比較好既 500gb就$6XX 1tb就$11XX 貴左五成多到啦
咁我都係睇情況 先轉唔轉1TB

set c係咩 等我睇下先= =

發新話題