32 123
發新話題

mini-itx

[Close]

mini-itx

想砌部mini itx放係廳到 比呀爸呀媽有得用個大電視做mon睇下戲 pps之類@@
但係未接觸過mini itx
alan有咩case同motherboard推薦

itx 你想要INTEL 定AMD?
CASE 唔多選擇 前半年我都有打算張屋企部機轉用ITX...但係發現CASE 成本太高, 如果要買好既.

原本想玩下apu的 但好似冇乜貨
所以應該i3吧 itx會唔會好熱?
仲有咩碟機岩用 冇玩過slim碟機and呢隻hdd ok?
WD Scorpio Blue 5000BPVT 2.5" 500GB 5400R/SATA HDD

會比較熱, 但做得好散熱, 唔會太大問題.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-12-8 10:49 發表
會比較熱, 但做得好散熱, 唔會太大問題.
未玩過itx 完全唔識汁-.-
冇論係motherboard case 碟機 hdd psu
全部都唔知用乜好
alan比d意見好唔好

夜D覆你.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-12-8 15:50 發表
夜D覆你.
thx了alan
其實vlan有冇a6-3650 or other
比較想玩apu

可以嘗試幫你去拎貨...但係AMD 既9系ITX 版, 好似未見有...可能呢排我少留意.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-12-8 19:02 發表
可以嘗試幫你去拎貨...但係AMD 既9系ITX 版, 好似未見有...可能呢排我少留意.
如果叫你幫我拎a8-3850 大約幾錢?
想玩apu好耐

幫你看看...

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-12-8 22:55 發表
幫你看看...
thx 可順手出一張list供參考嗎

晏D幫你整一份.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-12-9 10:42 發表
晏D幫你整一份.
thx你了
岩岩上jumbo睇 fm1既itx板得好小

所以可能玩INTEL 會方便D.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-12-10 10:16 發表
所以可能玩INTEL 會方便D.
咁玩i3-2105吧 有graphics 3000
主要比佢地睇下pps 睇下高清碟之類
仲有最重要係部機會駁落大電視到 graphics3000夠唔夠推到
麻煩你幫我汁list了

32 123
發新話題