發新話題

SuPeR伺服器資訊(#4,#5,#6重組)

[Close]
不好意思,伺服器維護後出現了一些情況,要臨時再緊急維護,所以不能為大家服務。
So sorry...

引用:
原帖由 SuPeRHunTeR 於 2011-1-5 02:25 發表
不好意思,伺服器維護後出現了一些情況,要臨時再緊急維護,所以不能為大家服務。
So sorry...
睇吾出你個SER咁多野要整

重開伺服器啦!!

等左好耐la

引用:
原帖由 SuPeRHunTeR 於 2011-1-5 16:37 發表
重開伺服器啦!!
數分鍾前你比人炸ser
垃圾抄人cs:p

唔單只炸ser,俾人炸埋ram,現在懷疑不是DDoS所為,因為本人有DDoS防護,正常DDoS無法炸入。
而在今次被炸期間,網落流量沒有大起大落,所以應該不是UDP攻擊。應該只是針對RAM攻擊,令到ram使用量大幅增加。而在被炸期間,本人已順利利用另一部電腦查到該攻擊IP,並考慮下一步應該怎樣做!!如該攻擊者不想自身的利益受到損害,請自己add我msn同我講。
=================================
只for攻擊者:不要以為用DDoS或其他攻擊工具就可以完全令到別人的電腦癱瘓,還有很多人電腦技術比你們勁,肓目地攻擊有什麼意思呢,比人查到IP仲衰。
===================================

引用:
原帖由 SuPeRHunTeR 於 2011-1-6 15:05 發表
唔單只炸ser,俾人炸埋ram,現在懷疑不是DDoS所為,因為本人有DDoS防護,正常DDoS無法炸入。
而在今次被炸期間,網落流量沒有大起大落,所以應該不是UDP攻擊。應該只是針對RAM攻擊,令到ram使用量大幅增加。而在被炸期間,本人已順利 ...
你依家係咪熄左ser?

仲炸??我比機會你認錯,但你仲炸,係你自己唔要呢個機會,等著負上沉重的代價吧!!
PS我發現好多攻擊都係從vLan而黎,(回樓上)熄左ser,等多陣開番。

引用:
原帖由 SuPeRHunTeR 於 2011-1-6 15:09 發表
仲炸??我比機會你認錯,但你仲炸,係你自己唔要呢個機會,等著負上沉重的代價吧!!
PS我發現好多攻擊都係從vLan而黎,(回樓上)熄左ser,等多陣開番。
明白 咁你加油.

佢唔炸我都唔會咁,依家開返ser先,岩岩搞點左個單野。

引用:
原帖由 SuPeRHunTeR 於 2011-1-6 15:24 發表
佢唔炸我都唔會咁,依家開返ser先,岩岩搞點左個單野。
好似仲有小小lag

係仲有小小lag,因為ram岩岩俾佢炸到爆左。

咁威 比人炸Ram..... ram點爆法
你用乜野防ddos? 用router????

引用:
原帖由 ats11670 於 2011-1-6 18:05 發表
咁威 比人炸Ram..... ram點爆法
你用乜野防ddos? 用router????
唔係直接炸UDP,係透過UDP,sd d野去你部機到,但唔會令到網落流量增加,唔影響網落,但你部機就會因ram過高而強制關機或癱瘓or自動熄晒D程式。
============================================
用咩野防DDoS??唔知呢??總之防到啦

"係透過UDP,sd d野去你部機到,但唔會令到網落流量增加,唔影響網落,但你部機就會因ram過高而強制關機或癱瘓or自動熄晒D程式。"

我開咁耐ser都未試過啵-_-

我開咁耐ser....都係靠anticsdos防住=.=
但係未有人試過成功炸到我ser-_-

發新話題