29 12
發新話題

[影片] 第一週英雄心得比賽-織田信長 (已完成)

[Close]

第一週英雄心得比賽-織田信長 (已完成)

英雄介紹

起初能力:

天生技:天下布武

當織田信長殺死一個英雄時,即可讓全軍增加15%移動速度以及20%攻擊速度,持續10秒。
一技(W):遠雷遙

對指定的方向使用火繩銃攻擊,讓距離1500內所有敵人受到[200/300/400/500]的傷害。區域範圍100。
消耗法力[100/110/120/130],等待時間15秒。
二技(E):厄災之棘,

讓範圍530內地面穿出2波厄災之棘;每波造成敵人[90/140/210/270]點傷害 並暈眩[1/1.2/1.4/1.6]秒。
自身獲得額外[80/100/120/140]點攻擊力, 持續2.5秒。
消耗 法力[160/180/200/220],等待時間25秒。
三技(R):壓切

讓手上的名刀‧ 壓切更具殺傷力。增加[12/24/36/48]%攻擊速度以及在攻擊時有20%的機會,造成[2/2.5/3/3.5]倍的傷害。
大技(T):障壁深紅

讓身邊環繞著障壁深紅的毀滅力量。獲得魔法免疫, 並每秒對範圍350內的敵人及建築物造成[290/365]點傷害。
持續8秒。
消耗法力[200/250],等待時間155秒。
==============================================
本人的點技方法為:
法裝的點技方法:21212421133433 黃點
攻裝(打手)的點技方法:32322423311411黃點 / 323224233點滿黃點然後1111 (有大技點大技)
出裝 (半攻法裝)
半攻法裝善於快速秒殺敵人,團戰時大多玩家使用織田信長時都會出半攻法裝
==============================================
出裝方法為: (為出門裝,大多數英雄都是以這身裝出門)
然後購入,再出,這時你可以看看右上角的計時版的時間,在3:40時 便可以購買忍具(又為貨)
然後買入,如果英雄小血的話,可以殺佢,多血的話,等副手黎幫你吧
其他時間可以用黎洗兵,洗到之後,可以用+洗兵(因為落石比起二技用GE魔比較小)
這時裝備應該是:/(因情況而決定是否 把清酒換成魔水)eg.副手長落下路幫手
洗兵洗到咁上下,可以用/換,E個時候如果副手落黎幫手GE話,你就可以忍刀去把camp緊你小血GE副手殺去
洗兵/殺人/幫路,直至有$5250用換,現在裝備為:。之後合成,可以幫路/殺副手/應該可以單殺到槍神(因為信長有可能爆三技)直至有$6400,可以出,轉,可以單殺到全部副手/大部分主力,然後有$6700左右就可以賣換,然後有$5400左右就可以用

前半部貼不到圖 , 一貼就改變了格式 ,請見諒!
裝方法攻裝(打手):出門裝(上面有提)
買入閃介,再出回魔綱及再生綱
使用再生綱 合成和泉
褲換成武士服雷之卷換吉吉
清酒換成雪走再合埋涷雲
把回魔綱賣出換成9100
把閃介合成閃鞋後
再賣武士服出正宗($8500)如果仲未場
可以用吉吉換成神息

以上只系本人出裝GE次罪,人人有別

========================================

落石+電(+)洗兵
見到太原同湖E冇乜血,行過去二技>落石>一技>電,一殺二
殺完人就去爆搭,如果滿血要大兩次
出左忍刀/出埋吉吉就去其他路幫殺
路過見到太原去爆下路650,順手殺埋
見到武田黎緊食CP,忍定刀等其他人黎幫殺
見埋淺#冇乜血,自己又有閃,行去大技殺埋佢
有$6000左右就去名刀用電換毒泉
有$7000左右就去名刀用落石換91
小弟打下路放忍的位置:咁就可以睇清楚有冇人睇下路
最後好多謝同場的有品人士

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2年前,我開始玩信長這個遊戲,當時我心諗,呢隻GAME叫信長,咁最勁GE英一定系信長喇
直到現在,我心裡最勁GE英都系信長,差5多場場街場/團戰都有信長出現,成為好多玩家GE煩惱
通常E+D人玩信長都系玩半攻法裝:落石,忍刀,吉吉,毒泉個D..
其實我接觸信長已有兩年,由一開始一個街場仔到依家得閒打下內戰咁,玩左咁耐.....我終於搵到我鍾意既英雄--織田信長
佢系團戰入面有好大GE作用,所以好多人一開始都會補信長.
當信長遇到武田:最緊要出手女飛佢(唔系見到佢就飛)當佢用2技食兵時,佢會起手,咁你就可以用手女cut佢招2技,搞到佢食小左兵OR一隻都食唔到...
當副手黎幫你個陣,亦都可以用2技電洗兵並且暈佢,等火神/正信可以接技
信長可以2技電洗兵/1技電洗兵(不過要射得準全部兵同2技要學得高LV D)洗到落石,就應該可以單殺D副手,如果D副手上黎殺你,如:直,你都可以反殺佢(如果有技,冇就走佬)
之後可以落石洗兵洗到忍刀/吉吉  信長.自己一個系單殺唔到武田GE(除非小.血),而且武田又有一技,行得快D,就
算用埋大技都殺佢唔到,所以最好就系等副手黎幫殺,如果武田中等血量,大技爆完野走佬,佢大技應該差唔多完架喇,點知佢有1技,追佢唔到個陣,你可以叫道三幫手大技,然後你忍刀跟住佢,一冇大就2技大技落石吉吉殺佢
當信長遇上槍神:多數信長系團戰入面單下GE原因系因為槍神唔太多血,所以信長可以出粒爆蛋殺一殺佢,等佢食唔到兵
多數槍神一見信長飛佢兩下手女都會睇定佢起手魔水(怕比人殺),所以信長都可以飛一兩個手女開二技然後立即禁S  cut技,因為信長招二技要起手,所以可以Fake人魔水,等人地用哂D錢黎買魔水,肥唔起...信長出左落石,見槍神比D兵A到得1200血左右就可以:二技>落石>一技>閃>電
出埋忍刀後,更可以單殺槍神,唔洗等到佢小血D先去:忍刀行到槍隔離>二技(應該可以A多佢一下)>落石>一技>電 出埋吉吉,我諗槍只小有:和,武士,閃,電,魔水,清走吧,你就可以:忍刀行到槍隔離>快速A一下>然後吉吉(因為吉吉唔洗起手,而且忍刀A人比起就唔用忍刀A人系扣多50血,好過冇吧)>二技>落石>一技

雖然1#個場我一開始比太原同湖E壓到死死下(更加禁錯制air爆蛋),但系我相信希望在明天,前路由我創,所以輸同嬴都唔緊要,最緊要你盡左全力去完成個一場

你喲圖同你po個ac 吾一樣..
小心版主吾當你係......
最好轉反ac再copy反呢到去...

引用:
原帖由 A-Lin☆ 於 2013-1-18 19:27 發表
你喲圖同你po個ac 吾一樣..
小心版主吾當你係......
最好轉反ac再copy反呢到去...
同意

回复 3# 的帖子

我都有考慮過e個問題,但係個ac未夠20分(我知其實可以pm阿平),但係我想加d個陣張d分加落E個ac到..先用e個ac開

引用:
原帖由 WonG. 於 2013-1-18 19:51 發表
我都有考慮過e個問題,但係個ac未夠20分(我知其實可以pm阿平),但係我想加d個陣張d分加落E個ac到..先用e個ac開
甘樣未必得
佢只會叫你用呢個ac再玩多埸 再影多10張相

支持樓主

回复 6# 的帖子

其實...出面Agnes.bbb★ D圖都唔係自己個ac名...不過都多謝你GE意見

樓主你咁精明既  落石電會用魔少過插電=.=

引用:
原帖由 霸氣_ChunG 於 2013-1-18 21:10 發表
樓主你咁精明既  落石電會用魔少過插電=.=
=.=聽你咁講諗一諗又好似多20魔,不過5知點解咁多人鍾意落石電...可能想留2技暈人/幫殺掛 : L

支持教學  又學到野了

支持心得
NiGhT_wG

wow
支持wong哥出心得

吹到wong"哥"poi你都就黎200分喇,加油

又學到野

29 12
發新話題