發新話題

點解唔肯買正版?

[Close]
點解又多個咁既post...-_-哩d post通常去到最後都變成罵戰唔係討論...
點解正版要鄙視d用破解版既人??其實正版同破解版各自都有一班玩家,冇話多與少囉...
人地要玩破解版一定有自己既原因,有人可能真係間唔中玩下,有人係會買正版不過唔係l4d係另一隻game,咁..唔通拎住把刀行住佢條頸同佢講"你今日同我去買番隻正版l4d玩丫"...難道用正版既人俾左錢就做左大股東??點解唔可以共存=_=我真係唔明...
我係用正版既,係唔係好尊重作者先 ..但係我又玩過破解版咁點算好=_=我只係覺得隻game值得拎錢出黎,但係哩個point唔係個個都buy我都知..
我唔覺得破解版既人有咩問題,唔識大叫"支持正版打擊翻版"...如果係要宣揚哩個訊息既,我諗你個post應該開係香港討論區果邊好似好d,應該會多好多人聲援你滿足下你...

純粹俾下意見..唔好插我,插得多會痛

同1代一樣,隻game好玩,但係唔值我拎錢出黎玩@o@

西瓜@o@™

其實 呢樣野根本無乜好討論
好多買正版 既人都係同d 不停dl
都係講返果句

呢個世界 你想擁有既野梗係要比錢嫁la?
想擁有但唔比錢同偷一樣ja嘛

有乜好討論, even 我有用老番都咁講

以上個point 真係無野好討論
除非討論點做賊嫁姐

點解正版要鄙視d用破解版既人??
破解版正當D 黎講,係 非法下載而被破解既正版遊戲, 如果做非法野,係值得讚揚而唔係鄙視既, 咁咩叫對與錯...
有時唔係要鄙視,只不過係個潮流好似係破解主導, 年輕一輩更以為自己下載左落黎既破解版game就話自己玩正版.......  , 依家係搞番清楚是同非者

難道用正版既人俾左錢就做左大股東??
唔係做大股東,只不過係合法地擁有使用這遊戲既權利

冇得解 我估我買cod6都唔買l4d2

引用:
原帖由 killerbug 於 2009-11-25 14:29 發表
點解正版要鄙視d用破解版既人??
破解版正當D 黎講,係 非法下載而被破解既正版遊戲, 如果做非法野,係值得讚揚而唔係鄙視既, 咁咩叫對與錯...
有時唔係要鄙視,只不過係個潮流好似係破解主導, 年輕一輩更以為自己下載左 ...
是與非-_-哩個世界仲有好多野可以討論嫁...唔需要討論哩d冇結果既話題...
用破解既人唔會理直氣壯咁話用正版係傻仔...相反我覺得係正版既人係度步步進逼緊d用破解既人...
用正版既人點都覺得用破解係錯,哩個就係個討論既ending...
點講都好,要講到明年今日都講唔完..因為用破解既唔會因為你三言兩語去買正版...
close左個話題佢吧啦..

我先dl破解版,再買正版
而家玩緊既都係破解版
正版盒野開都未開

有人話有d人dl完試佐隻game,覺得好玩就買
岩!我都係咁樣

但我唔覺得講果個人『試』完,想再玩落去會買返正版,比一堆借口自己
自細冇比人好好教育過咩叫尊重,淨係識得諗自己
又話要諗下窮既人,咁又有冇諗下創作者?
你要慳返d錢開飯,咁創作者唔洗搵錢開飯!?
試諗下你自己有一日窮到發瘟,但又比你發明佐一樣好實用既野出去賣、搵錢,但唔洗兩日就比人翻佐,你自己係咩心情...
唔好成日比借口自己去做錯事、講歪理!

引用:
原帖由 dozens 於 2009-11-25 15:04 發表

用正版既人點都覺得用破解係錯,哩個就係個討論既ending...
=.="
就萛有咩理由都好....用番版,破解版就係錯....哩個先係討論既ending
因為人地整左隻game出黎,,,有版權..講明比$先可以有....
唔用正版玩..係道德上,法律上都係錯

唔想比$唔想錯可以唔玩...
亦都可以唔比$錯住黎玩...人地亦都吹你唔漲....
玩正版,老番兩者實際上已經共存緊......冇話咩兩者唔可以共存....

我覺得...如果要玩老番就係講一句 " 我鐘意呀~!!吹咩 " 已經足夠
唔洗講咁多廢埋由證明自己係迫不得已咁玩....咁仲顯得自己愚蠢

甘樓主 買正版比我地 就吾玩破解~

樓主想逼人玩正版
吹牙樓主 我鐘意玩牙

全部人玩 關你7事@@?

整正版出黎 就會遇左比人破解
~~~~~~.....................

一句講哂, 冇錢唔好學人打機~

我係一個動漫+PCGAME迷

買輕小說同動漫周邊已經買到無錢

有錢我都想買

就算我好好好有錢都好,,,,我都會玩破解...因為可以改好多野....同埋有d係正版做唔到既野
樓主知你心地好啦..知你好正義啦..你post個貼想點呢...

想插下d玩正版既人??

想show下你幾甘有錢??

其實呢D POST GE最終目的只有一個...
正義之師必勝 非正道人就必定要被批判 XD
我都費時同班正義之士講野=-=
只希望玩正版GE 朋友們做咩都會尊重知識產權
由今日起=-=唔好再DOWNLOAD 歌LA XD
更加唔好DOWN片

發新話題