發新話題

點解唔肯買正版?

[Close]

回復 105# 的帖子

但光陰係金wo~~a_a(搞冷gag姐我-v-)
超級x貓師兄唔答我囧

MyNameIs

靜靜雞玩老番都當隻眼開隻眼閉算
玩老番仲要大大聲聲大條道理當在自己無錯就真係話你○○怕你嬲

無錢?無錢咪唔好玩囉?唔打機你會死咩?
一句無錢就可以去搶野黎「玩」?
你話無錢開飯搶野食都仲情有可原
無機打玩老翻仲要聲大夾惡話自己啱,同港女想要名牌跟住去偷有咩分別?

L4D2唔值得買?唔值得買你又玩?價錢唔合自己標準都唔可以作為偷野搶野既借口架喎
嘉誠哥D樓夠貴到hihi啦,你又一句唔值呢個價走去同佢嘈丫笨

L4D好快out所以唔抵買?電腦零件out得仲快呀。你又買唔去搶?

試自己部腦夠唔夠行?你以為之前demo同benchmark愛黎做咩架?就係比你試機囉

道理不嬲係正版到,玩老番無論點都已經不論人情定法律上理虧左
你玩老番的確係你既事,但唔該唔好大條道理聲大夾惡話揾一大抽借口話玩老番無錯
低調咁玩無人會怪你
見到呢D正版翻版post無視左佢咪算

回復 107# 的帖子

「無錢?無錢咪唔好玩囉?唔打機你會死咩?」
點解冇錢就唔玩得?冇話唔打機就會死嫁

「試自己部腦夠唔夠行?你以為之前demo同benchmark愛黎做咩架?就係比你試機囉」
sims2,sims3有冇demo?
l4d2有demo,我疾,咪唔買+唔玩 囧

我夠有正版囧,但我又有老番,咁姐係我都可能有道理啦下話?
邊句有話老番無錯?

「見到呢D正版翻版post無視左佢咪算」
你入黎做咩?
MyNameIs

引用:
原帖由 Shiranui 於 2009-11-24 19:23 發表

黎緊幾日食飯唔好食咁貴
一定儲到
o m g 我每個月有400蚊洗,  200蚊攞黎食午飯,每日飯盒10元正,

淨落黎200蚊 98攞黎交電話費. 其餘的100為車錢,請問我係唔一個月都唔好食飯?

就算我一個月唔食飯,都係得200 ,請問其他果50係咪你比我?

最重要既一樣野係,唔好用你把尺黎衡量人地.你食飯唔好食咁貴就可以有錢買,唔代表人地都係.

其實我覺得正版同翻版都係咁樣玩 不過個人認為買正版好 都係一種支持 翻版可能冇錢買姐 但係講到話200幾蚊都話貴既 真係  200幾蚊玩幾年既game都唔值?話食lunch都冇錢?唔怪之得香港有d好慘既人1日做幾份工 都係為仔女 唔通食少1 2餐 儲儲下會死?咁非洲人未死左好耐? 如果個個破解 仲成世界?咁個個買老翻LV la 仲洗咩買正版 正版出黎做咩姐 我覺得如果話自己冇錢其實真係一個借口 唔通你屋企訓街?如果咁窮 部機玩到l4d?  遲d冇左隻好game大家就後悔了 全部都係意見黎 唔好插 講事實

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 20:49 發表
「無錢?無錢咪唔好玩囉?唔打機你會死咩?」
點解冇錢就唔玩得?冇話唔打機就會死嫁

「試自己部腦夠唔夠行?你以為之前demo同benchmark愛黎做咩架?就係比你試機囉」
sims2,sims3有冇demo?
l4d2有demo,我疾,咪唔買+唔玩 囧

...
點解無錢唔玩得?因為你無錢囉!
食野都要比錢啦下化?

唔出demo唔代表你可以大條道理搶返屋企試機
周街都有一定要有試食/試用你先會買?
試唔啱唔買有幾奇怪?錢都未比你就想要有售后服務?

你有正版咪ok,但唔代表你有正版,玩翻版就無錯喎
你11版望完你確定大部分撐翻版既人意思唔係話玩翻版無錯?

我入黎做咩?
叫你班玩翻版既人唔好以為自己玩翻版係啱囉!

翻版可以完全唔彈 冇動力買
有d人蠢 小小防盜都搞唔掂
買正版啦

樓主比錢呢度咁多人去買正版囉
咁咪個個都有正版用 吾洗用老翻

咁咪解決左你要問既野

引用:
原帖由 otl000001 於 2009-11-24 21:09 發表
點解無錢唔玩得?因為你無錢囉!
食野都要比錢啦下化?

唔出demo唔代表你可以大條道理搶返屋企試機
周街都有一定要有試食/試用你先會買?
試唔啱唔買有幾奇怪?錢都未比你就想要有售后服務?

你有正版咪ok,但唔代表你有正版,玩翻版就無錯喎
你11版望完你確定大部分撐翻版既人意思唔係話玩翻版無錯?

我入黎做咩?
叫你班玩翻版既人唔好以為自己玩翻版係啱囉!
講得好
雖然我都係無咩錢 玩番版
但唔代表我可以大條道理話玩番版冇錯
我亦無資格去鬧d叫人玩正版既人
何況樓主個語氣又無話串77咁

相反,依種人vlan可以搵倒一大班
好似當無錢就咩都岩咁..
對於你自己家庭緊係岩啦
但係唔代表對於創作者係岩

正如你禁講,整一隻既GAME 幾十到幾百人都要用唔少時間去整 D人咁辛苦整隻GAME出黎
唔通破解既人唔洗花時間,花心血?

引用:
原帖由 kitkitdas 於 2009-11-24 16:01 發表
呢隻GAME 真係唔值2XX?
破解可以慳番D錢就可以作為理由??
整一隻既GAME 幾十到幾百人都要用唔少時間去整 D人咁辛苦整隻GAME出黎
10個有9個破解版 使用犯法的破解版 有尊重過創作遊戲的人嗎? ...
Dear:正版鬥士
明知e到d人為左破解仲要開e個post,無言。

老番友上
P.S:我認為正版人士POST錯地方,冇其他意思

引用:
原帖由 lfppo 於 2009-11-24 18:51 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1497773&ptid=169360][/url]

依家D青年,拎晒D錢去援交,裝身,買電話,唉,冇錢?
依家D青年??至少我唔係呢D青年~~ 哈哈~
電話用左好耐冇換~
援交?未試過幫襯~
裝身?唔通唔洗著?

ps:我正版...只不過睇唔過眼d人日9日係度講 點解唔肯買正版~

唉....其實各有道理啫...
話買正板的都有佢的道理,如果個個都破解就唔會再有人出game囉...
但係破解的人明明有個破解係你面前,唔通唔理佢走去買正板咩...好似有人送電腦比你,你唔通唔理佢走佢買另外一部咩...

我覺得對正版d人好唔公平
我地走去用200幾$買
有d人唔洗錢就玩到
外國咁做好似犯法
係香港冇類似法例嗜
如果唔係班人就比差佬拉曬

引用:
原帖由 大也 於 2009-11-24 21:44 發表
正如你禁講,整一隻既GAME 幾十到幾百人都要用唔少時間去整 D人咁辛苦整隻GAME出黎
唔通破解既人唔洗花時間,花心血?
葉繼歡打劫都有花時間花心血去策劃架, 不過借問聲佢有冇錯呢?

發新話題